Instalacija windowsa

poruka: 21
|
čitano: 2.879
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Instalacija windowsa

Trebala bih pomoć, želim instalirat windowse i ubacim instalacijski cd a on diže normalno windowse.... i tako svaki koji ubacim...a na samom početku kad upalim komp nema onog crnog ekrana gdje stisnem DEL pa uredim ako nekaj ne valja.... da li je isto ako taj instalacijski CD pokrenem iz My Computera?  ili ga baš onda moram podizat kad restartam komp? jer na taj način ga nemrem pokrenut... ;(

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Instalacija windowsa
emolina kaže...

Trebala bih pomoć, želim instalirat windowse i ubacim instalacijski cd a on diže normalno windowse.... i tako svaki koji ubacim...a na samom početku kad upalim komp nema onog crnog ekrana gdje stisnem DEL pa uredim ako nekaj ne valja.... da li je isto ako taj instalacijski CD pokrenem iz My Computera?  ili ga baš onda moram podizat kad restartam komp? jer na taj način ga nemrem pokrenut... ;(

pa nebi te recimo ubilo da navedeš komponente koje imaš (preciznije ploču!)

jel to lap ili stolno računalo? (mrzim taj izraz :) )

nemora nužno biti tipka DEL ,može biti F1...

kad ga pališ ili resetiraš ,i čuješ bip ,okini par puta DEL ili F1 ,pa možda uđe u Bios....

napokon dočekao DNF!
16 godina
moderator
vrx kaže...
nemora nužno biti tipka DEL ,može biti F1...

kad ga pališ ili resetiraš ,i čuješ bip ,okini par puta DEL ili F1 ,pa možda uđe u Bios....

ili F2, češće nego F1

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
neaktivan

eh kad bi bar znala točne podatke.... taj sam komp dobila na poklon,  2004.je godište, i nemam nikakve papire od njega... pun je sveg i svačeg.......... radi se o stolnom računalu .... stiskala sam DEL i ušo je u BIOS i traži me lozinku :(

16 godina
moderator
emolina kaže...

eh kad bi bar znala točne podatke.... taj sam komp dobila na poklon,  2004.je godište, i nemam nikakve papire od njega... pun je sveg i svačeg.......... radi se o stolnom računalu .... stiskala sam DEL i ušo je u BIOS i traži me lozinku :(

e sad kad bi ti znala otvorit kučište i napravit clear cmos onda bi se moglo dalje...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
15 godina
Instalacija windowsa

uzmi ti lijepo križni šarafciger u ruke ,i odvini 2 šarafa kaj drže stranicu (lijevu ,kada gledaš prednju stranu kučišta)

,kad otvoriš ,znat češ na kaj mislim,najveća je komponenta u kućištu :)

i napiši nam  sve kaj ti piše na matičnoj ploči

(slova tipa ASROCK;ASUS;GIGABYTE i oznaku koja najčešče ima niz brojeva i slova tipa 890gxExtreme3 ili slično)nemreš fulat ,boldana su slova i najveća od svih :D

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e sad... ne znam baš da sam za to sposobna :(

16 godina
moderator
vrx kaže...

uzmi ti lijepo križni šarafciger u ruke ,i odvini 2 šarafa kaj drže stranicu (lijevu ,kada gledaš prednju stranu kučišta)

(slova tipa ASROCK;ASUS;GIGABYTE i oznaku koja najčešče ima niz brojeva i slova tipa 890gxExtreme3 ili slično)nemreš fulat ,boldana su slova i najveća od svih :D

ma što će ti model matične? :/

netko joj je stavio password na bios i može uć u njega tek kad napravi clear cmos...uopće nije bitno koja je matična...

16 godina
moderator
emolina kaže...

e sad... ne znam baš da sam za to sposobna :(

onda lijepo nosi komp kod nekog frenda koji se kuži u to, lijepo ga zamoli da ti sve sredi i usput mu ponesi čokoladu da čovjek ne radi za đabe :D

ili lijepo u servis gdje će te doć od 200kn pa na više...

16 godina
Instalacija windowsa

Nitko se nije sjetio gospodični posavjetovati da proba prilikom boot-a stisnuti F12 da bi dobila boot menu i onda izabrati first boot device -CD/DVD Rom?

Ivo,najveća Ti hvala:) Grafa radi super...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 23:48 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Instalacija windowsa

šta ,neznaš držat šarafciger i olovku u ruci? {#}

nije nuklearna fizika ,a nemože se ikaj desiti!budeš naučila jednu stvar više na svijetu...

kvragu,ako može moja žena ,možeš i ti, ruke služe za više stvari osim za kuhaču i pljuskanje {#}

ugasi prvo komp! :)

@fromcelltohell
traži ju šifru u biosu...čitati malo {#}

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 23:45 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
XXX-Man kaže...
vrx kaže...

ma što će ti model matične? :/

netko joj je stavio password na bios i može uć u njega tek kad napravi clear cmos...uopće nije bitno koja je matična...

a da na pamet nagađam di je jumper za CCmos i baterija ili ljepo pogledam i kažem odma di je?

vidiš da se ne usudi otvoriti stranicu...

napokon dočekao DNF!
14 godina
neaktivan

idem ponovno probat, pa javim.....

16 godina
moderator
vrx kaže...

a da na pamet nagađam di je jumper za CCmos i baterija ili ljepo pogledam i kažem odma di je?

vidiš da se ne usudi otvoriti stranicu...

dobro u pravu si :)

al jumper je uvijek odmah kod baterije, a nju valjda zna prepoznat...

samo bojim se da bi nakon resetiranja biosa moglo biti drugih problema ako će trebat nešto poriktat...

15 godina
Instalacija windowsa

a sta si napo curu da otvara stranicu. rekla je da misli da nije sposobna i nemoj ju dalje silit, ak se ne usudi sama nek napravi kak je @XXX-Man reko

nek proba najcesce passworde ko 0000 il 1234 a ak to ne radi, il nek skupi hrabrosti da ona il mozda njen stari il buraz otvori stranicu i napravi kak vi kazete

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 23:50 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
emolina kaže...

Gle,ako je mogla stiskati DEL prije boota,onda isto tako može probati umjesto DEL stisnuti F12 i ući u boot menu?

Ivo,najveća Ti hvala:) Grafa radi super...
15 godina
Nocio kaže...

a sta si napo curu da otvara stranicu. rekla je da misli da nije sposobna i nemoj ju dalje silit, ak se ne usudi sama nek napravi kak je @XXX-Man reko

nek proba najcesce passworde ko 0000 il 1234 a ak to ne radi, il nek skupi hrabrosti da ona il mozda njen stari il buraz otvori stranicu i napravi kak vi kazete

prvo veliš da je napadam da proba(da ju silim) al onda kažeš da skupi hrabrosti i da proba,lol

ja joj dajem savjet ,ne mora me poslušati ,može slobodno dati nekome da joj sredi!

ali zašto davati 100-200kn nekome ako može odrvnuti 2 hebena šarafa i pročitati model ploče?

napravi clearcmos i nema šifre ,sustav ionak ide nov gore ,a sitna podešavanja u biosu su 2 min posla....

@forcelltohell

nemaju sve ploče taj meni ,pogotovo starije ,a pogotovo jer neznamo koja je ploča...

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 23:59 (vrx).
16 godina
moderator
vrx kaže...
a sitna podešavanja u biosu su 2 min posla....

za nekog tko nezna ni stranicu skinut??

sorry, al ovo ti je ipak bila pomalo blesava izjava...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 0:04 (XXX-Man).
15 godina
vrx kaže...

prvo veliš da je napadam da proba(da ju silim) al onda kažeš da skupi hrabrosti i da proba,lol

ja joj dajem savjet ,ne mora me poslušati ,može slobodno dati nekome da joj sredi!

ali zašto davati 100-200kn nekome ako može odrvnuti 2 hebena šarafa i pročitati model ploče?

napravi clearcmos i nema šifre ,sustav ionak ide nov gore ,a sitna podešavanja u biosu su 2 min posla....

ma malo sam zapalio nedavno jednu frulu pa ni sam nisam svjestan ceg pisem :P

ma nema sta podesavat, jedino mozda vrjeme ak se restarta i first boot device s kojeg da buta cd i toe to po mome iskustvu

e da i iskljucit floppy ak ga ne koristi

15 godina
XXX-Man kaže...
vrx kaže...
a sitna podešavanja u biosu su 2 min posla....

za nekog tko nezna ni stranicu skinut??

sorry, al ovo ti je ipak bila blesava izjava...

jok ,

stvari tipa enable/disable floppy ,vrijeme i datum i eventualno stavljanje šifre trebaš bit doktor znanosti i nauka?

bios default ili load fail safe defaults je uz popratni F10 yes enter.

imho ,ukoliko prati date upute nemože ništa syebati...a koliko vidim,već zna da treba podesiti u biosu bootanje sa dvd-a...

šta,ti si rođen sa znanjem podešavanja svega? {#}

nije da nezna skinuti,nego nije probala,još.... {#}

treba imati samo volju ,strah nam je urođen :)

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 0:07 (vrx).
15 godina
vrx kaže...
nije da nezna skinuti,nego nije probala,još.... {#}

treba imati samo volju ,strah nam je urođen :)

nek dode samnom i fromcelltohell zapalit frulu, pa ce sarafit ono sta i ne treba, nece razmisljat o tome :P

{#} for {#} al sam moro :$

da se vratim na problem, evo tutorial bez rastavljanja kompa pomocu hirens boot cd-a

i evo s rastavljanjem kompa, pa ak zna engleski nek oba prouci

i jos jedan s malo boljom kvalitetom slike

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 0:35 (Nocio).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice