Dvije windows 7 instalacije na 1 računalu

poruka: 11
|
čitano: 4.824
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako, imam 2 pitanja:

Da li je moguće imati 2 potpuno odvojene Windows 7 instalacije na jednom računalu?

Drugo pitanje:

Pošto imam pristup originalnim Windowsima preko faksa, ukoliko aktiviram prvu instalaciju (pod pretpostavkom da je odgovor na prvo pitanje da) da li ta ista licenca vrijedi i za drugu instalaciju? Ne razumijem baš MS-ova pravila što se tiče toga.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Dvije windows 7 instalacije na 1 računalu
paradajz kaže...

Da li je moguće imati 2 potpuno odvojene Windows 7 instalacije na jednom računalu?

Da moguče je,jedan na C particiji a drugi na D.

سمندری ڈاکو
16 godina
neaktivan

Da ,moguće je ,možeš ih imat i deset (ali sa deset aktivacijskih ključeva).

Ne. MS pravilo je: jedan Windows - jedan ključ.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Ne. MS pravilo je: jedan Windows - jedan ključ.

Koristiš li volume licensing, ovo "pravilo" ne vrijedi.

Ne znam kako funkcioniraju te studentske licence, ali vjerujem kako će aktivacija i drugih Windowsa proći. No, uvijek se može nazvati 0800 300 300 i pitati ih kaj oni misle o svemu tome. Možda dobije i nagradi zato što je prvi student koji je nazvao da provjeri je li u prekršaju sa svojom licencom. Ja bih mu dao još jednu.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
16 godina
neaktivan

Kakve veze ima Volume licensing sa Windowsima dobivenim preko MSDNAA??

''Pošto imam pristup originalnim Windowsima preko faksa''

MSDNAA (''studentski'') Windowsi su ''obični'' Windowsi (Professional verzija) ,s ''običnom'' licencom i mogu se aktivirati samo jedamput (u isto vrijeme) na jednom PC-u. Sve drugo je piraterija ,tj. ako i proba aktivirati te druge na istom PC-u s istim ključem ,dobit će samo obavijest ''activation key allready in use''!

Jedina verzija za volume licensing je Enterprise ,koje nema u slobodnoj prodaji.

Nagradu? Moš' mislit!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 16:04 (kizo2703).
14 godina
protjeran

Zato sam i rekao "ja". {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

1 0 hvala 0
17 godina
paradajz kaže...

...

Drugo pitanje:

Pošto imam pristup originalnim Windowsima preko faksa, ukoliko aktiviram prvu instalaciju (pod pretpostavkom da je odgovor na prvo pitanje da) da li ta ista licenca vrijedi i za drugu instalaciju? Ne razumijem baš MS-ova pravila što se tiče toga.

Pravno, nisam 100% siguran, ali mislim da da. Kada se slučajno desi da se neki MS-ov proizvod ne može aktivirati preko neta i potrebo je odraditi to telefonom, pitanje koje MS postavlja je "Imate li ovaj proizvod instaliran na nekom drugom računaru?" i ako je odgovor na to pitanje ne, sve je u redu i dobija se aktivacioni ključ.

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Kakve veze ima Volume licensing sa Windowsima dobivenim preko MSDNAA??

''Pošto imam pristup originalnim Windowsima preko faksa''

MSDNAA (''studentski'') Windowsi su ''obični'' Windowsi (Professional verzija) ,s ''običnom'' licencom i mogu se aktivirati samo jedamput (u isto vrijeme) na jednom PC-u. Sve drugo je piraterija ,tj. ako i proba aktivirati te druge na istom PC-u s istim ključem ,dobit će samo obavijest ''activation key allready in use''!

Jedina verzija za volume licensing je Enterprise ,koje nema u slobodnoj prodaji.

Nagradu? Moš' mislit!! {#}

Znači ja i kada bih imao jednu instalaciju windowsa (aktiviranu) i kada bi formatirao disk na kojemu je ta instalacija, morao bih njih zvat jer ne bi mogao aktivirati novu instalaciju?? Koje gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 0:22 (paradajz).
16 godina
Ivan(4) kaže...
.. pitanje koje MS postavlja je "Imate li ovaj proizvod instaliran na nekom drugom računaru?" i ako je odgovor na to pitanje ne, sve je u redu i dobija se aktivacioni ključ.

- pitanje je pogrešno, postoji i virtualizacija, koja normalno također zahtijeva key..  klasičan multiboot, (dakle svjesna laž u odgovoru) ali APP. :)

paradajz kaže...
..

Znači ja i kada bih imao jednu instalaciju windowsa (aktiviranu) i kada bi formatirao disk na kojemu je ta instalacija, morao bih njih zvat jer ne bi mogao aktivirati novu instalaciju?? Koje gluposti.

? Kompanije koja zarađuje milijarde, može biti svašta, ali glupa? .. bilo bi upravo suprotno. Ili si ti naivan.

anketna pitanja: 1. da, 2. ne.

Windowsi su jedni, licenca je za svakog korisnika (zapravo instalaciju, ne za korisnika).

Drugačije objašnjenje, možeš instalirati x Windowsa, bez aktivacije (grace period), sve rade. Aktivacija valjanim keyem ga 'troši'. Jednako trošiš Vip-bon, ili Steam acc ali se tamo ne čudiš 'da je potrošen'...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Promaklo ti je ono "u isto vreme" - u bilo kom trenutku smeš proizvod imati aktiviran na maksimalno jednom računaru. Licenca ti dozvoljava da proizvod reinstaliraš, kao i da ga, osim u slučaju OEM licence, prenosiš sa jednog na drugi računar (ali prethodnu instalaciju moraš obrisati). E sad, da li će ti dozvoliti aktivaciju preko neta ili ćeš morati to da uradiš telefonom (davež, ali se obavi za nekoliko minuta i ne moraš uopšte razgovarati sa čovekom, nego možeš sve završiti sa automatom) se nikad ne zna 100% unapred, ali je veća verovatnoća da će sve proći glatko ako se radi o reinstalaciji na istom hardwareu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
paradajz kaže...

E vidiš ,to je već druga priča. Ako formatiraš particiju sa prvom instalacijom ,onda više nemaš dvije ,i sad možeš slobodno ukucati key i klik na Activate i voala ,aktviraju se online i opet imaš legalne Windowse.

Dobro ,nekad se zna dogoditi da se baš i neće aktivirati automatski i onda moraš zvati 0800 300 300 i aktivirati preko telefona ,ali nema nikakvog objašnjavanja ,samo kažeš -želim aktivirati Windowse ,pročitaš kod ,dobiješ drugi kod ,ukucaš i opet je sve u redu.

A inače ,da bi se izbjegla takva situacija ,postoji i Token Restore

,programčić s kojim backupiraš aktivacijske fileove i s kojim onda nakon reinstalacije možeš reaktivirati Windowse bez potrebe za zvanjem MS-a!

Ali ,da se netko nebi poradovao - Token Restore može aktivirati samo one Windowse čiji tokeni su backupirani ,a ne njih 10!! {#}

Progooglaj i nađi!

Znači da ponovimo : sa jednim ključem može biti aktivirana samo jedna instalacija Windowsa u isto vrijeme!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 1:28 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice