Brisanje jednog od 2 XP-a na Dual bootu

poruka: 6
|
čitano: 4.857
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

OK, ukratko, jucer sam kolegama pokusavao instalirat win7 na komp, ispada da nije dovoljno jak za to. Do sada su imali XP u losem stanju (crash&virus comboi na sve strane). Danas poceo instalirat XP SP3, clean install. Zaboravio da XP instalacija svejedno ostavi i stari OS pa ih dual boota. i sad su tu dva XP-a

Ne da mi se pocet instalaciju iz pocetka (ovaj put bi formatirao c particiju) pa bi jednostavno uklonio jedan OS i sam dual boot. i to cu i uradit nakon sto posaljem ovaj post. Ima hrpa uputa na netu, nema frke..

moje pitanje je:

Kako da potpuno pobrisem sve ostatke starog OS-a da ne zauzimaju HD prostor?

Mozda sam lose shvatio kako stvari stoje, ali u uputama mi kazu da pobrisem windows folder tog starog OS-a (i jos malo boot.ini modificiranja, al to nije u tom stvar..), ali zar to ne znaci da razni dokumenti u drugim folderima i sl i dalje ne ostaju na HD-u? Ne znam, nije mi se dalo kontemplatirat (jesam li napisao tu rijec kako treba.. ma.. koga briga) pa sam odlucio pitat nekog ovdje tko je mozda strucnjak za hard diskove, i .. windows partition managment.. eto.

Nadam se da sam ovo objasnio kako treba, koristio sam pretragu foruma malo, ali ne bas previse, nadam se da nije bio neki topic posve isti kao moj.

0 0 hvala 0
17 godina

malo mi je sve konfuzno

zelis li formatirati cijeli hard i staviti novi xp na novopecenu c: particiju ,zatim napraviti jednu cistu particiju d: za skladiste?

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima. http://j.imagehost.org/0453/BUG.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako sam dobro shvatio tebi su os-evi na razlicitim particijama..ako jesu onda prebaci sve tebi vazne podatke (ako ih ima) na neku drugu particiju,i onda ovu na kojoj je stari os formatiraj preko computer menagementa

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 16:38 (robx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, post je bio nemarno napisan u hoduSramim se. I čini mi se da je zapravo bio nepotreban...

Obje WinXP instalacije su bile na C-particiji.

Primjerice, iako nisam ništa instalirao nakon instalacije novog OS-a, i onda bootao taj novi OS, mapa "Program Files" je ipak puna programa koji su instalirani na starom OS-u, sto mi je očito smeta. I slično.

Windows 7 clean instalacija je mnogo pametnije odrađena, samo trebaš pobrisat onaj windows.old folder i to je to..

Kakogod,mislim da sam to sve ručno riješio. Znači:

- editirao boot.ini tako da više nema dual boota

- onda brisanje svega nastalog u starom OS-u (dakle, njegova Windows mapa, vecina stvari u "Program files", sve mape korisnika starog OS-a...)

Eto.

Novi član, pozdrav svima!

0 0 hvala 0
17 godina

ima jedan bitan faktor.

kada dobijes tako sve uduplano u program fajls, znaci da si na upaljenom xp-u pokrenuo cd od xp-a i rekao,idemo...instal.

greska!

ubacis xp cd, restartas pc..kada ispise bijelim slovima pri booto , press any key...ti pritisni Smijeh

zatim ces vidjeti ponudjene mogucnosti formatiranja c particije ....itd.

dakle nisi instalirao nista svjeze,samo si pregazio stari sistem.

ako zelis informaciju pitaj ovdje na bol-u.

evo random jedan link,a pun ih je net.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=39560

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 21:20 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Brisanje jednog od 2 XP-a na Dual bootu

Da, razumijem. I u pravu si, jesam tako uradio. Inače s OS-ovima uvijek bootam instalaciju, ali iz nekog razloga to nije išlo(da, bio sam ušao u BIOS postavke i stavio da prvo boota sa dvd-a). Nije mi se dalo ponovno restartat komp za drugi pokušaj pa sam jednostavno pokrenuo sve iz windowsa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice