Boot Record problem

poruka: 8
|
čitano: 2.779
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Boot Record problem

Eh ovako. Neznam ni sam kako da pocnem, naprosto sam izludio. 

Dobio sam neki laptop na kojem nema nikakvog operativnog sistema. Buduci da je predvidjen za XP, tako sam ga i odlucio instalirati. Ubacim bootabilni XP, podesim u BIOSu da prvo dize s CDROMa, kad izbaci mi poruku "Searching for Boot Record from CDROM.. " Nakon 2-3 minuta ponovo izbaci "Boot Failure - Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device - Press any key when ready" Prvo sam pomislio da je do CD-a, medjutim CD radi na drugom racunalu bez problema. Sljedece sto sam pokusao s bootabilnim usb stickim, podesim u BIOSu da dize s USBa, kad opet ista poruka (umjesto CDROM pise USB). Kada postavim da dize prvo s hard diska izaci mi ovo "Searching for Boot Record from IDE-0.. OK - Boot Failure from Previous Device"

Buduci da sam zesci pocetnik nista mi drugo nije preostalo nego da gugalm. Guglajuci punih 3 dana i kucajuci "Boot Record Fix" otkrijem za taj neki Master Boot Record MBR. Navodno ga treba popraviti tako sto ubacim instalacijski CD XPa i udjem u Recovery Console, ali kako da udjem tu kada nemogu nista da bootam s CD-a kao sto sam opisao na pocetku. Pa sam pokusao s pretragom "Boot Record Fix without recovery console", nadjem par rezultata ali nista. Pa sad ja neznam imali li razlike izmedju Master Boot Recorda i Boot Recorda odnosno jeli to isto? Jel jos netko imao problem s ovime? Pomagajte ako znate, jel moze biti uzrok kvar hardware-a??

Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
Boot Record problem

Meni to smrdi na BIOS...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boot Record problem

kako mislis na drugom pc-u cd radi.  ocita ga kad ga ubacis u ladicu dok je sistem podignut ili buta s njega kad pritisnes press any key.

jesi siguran da cd ima uredan bootabilni fajl na sebi?

skini i zaprzi linux  i probaj ga instalirat. mbr trenutno nema veze sa problemom,a posebno sto nema nikakvog os-a na hdd-u.

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 0:46 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boot Record problem

Kaže da mu se isto događa i sa stickom i hard diskom....i ne kužim ove forumaše koji traže pomoć pa minutu kasnije budu offline..

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boot Record problem

heh, u pravu si. ode covjek u krpe. ako je od istog loseg cd-a radio bootabilni stick,opet isto.

tko zna sto je tu...a sto velis...mozda fali neka kvacica u biosu :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Boot Record problem
torrente kaže...

kako mislis na drugom pc-u cd radi.  ocita ga kad ga ubacis u ladicu dok je sistem podignut ili buta s njega kad pritisnes press any key.

jesi siguran da cd ima uredan bootabilni fajl na sebi?

skini i zaprzi linux  i probaj ga instalirat. mbr trenutno nema veze sa problemom,a posebno sto nema nikakvog os-a na hdd-u.

.

Ljudi, tu sam, samo nisam ocekivao ovako brz odgovor, pa se bio odjavio ;)

Ocita mi CD na drugom racunaru i dok je sistem podignut i kada zelim butat s njega ono "press any key" i, da, potpuno sam siguran da je CD ispravan i da ima bootabilan fajl na sebi jer sam radio najmanje 10 puta na stolnom racunaru s tim CD-om. U BIOSu sam uzeo deafult postavke...

17 godina
Boot Record problem

nisam pametan. evo i ja malo googlam ono sto si zamastio u prvom postu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Boot Record problem

Dakle, do CDa nije, evo opet probao bootat kao i u Windowsu ga pokrenut na stolnom racunaru, ide bez ikakvih problema. Idemo dalje, a probacu i ovo s Linuxom...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice