Boot problem

poruka: 10
|
čitano: 2.299
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Boot problem

pozdrav svima...imam problem,slucajno sam preko easeus partition managera obrisao system reserved partition i sad vise nemogu bootati racunalo...tapkam u mraku jer ne kuzim problematiku pa moli za pomoc..unaprijed hvala

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Boot problem
swampcore kaže...

pozdrav svima...imam problem,slucajno sam preko easeus partition managera obrisao system reserved partition i sad vise nemogu bootati racunalo...tapkam u mraku jer ne kuzim problematiku pa moli za pomoc..unaprijed hvala

Mislim da system recowery to napravi bez problema!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
16 godina
neaktivan

problem je da uopce nemogu bootat sa nikakvog medija..jer win su ostali instalirani al ne dogadja se nista ako bootam sa harda,pokusavam i sa win dvd-a i ista stvar

breakORdie
14 godina
protjeran
swampcore kaže...

problem je da uopce nemogu bootat sa nikakvog medija..jer win su ostali instalirani al ne dogadja se nista ako bootam sa harda,pokusavam i sa win dvd-a i ista stvar

Kako ne mozes butati CD?

Mislio sam na Recowery consolu,a jbg ne znam vise kako se zove{#}

U biosu odaberes da se buta sa cd-a roknes instalacijski cd windowsa i odaberes repair!

16 godina
neaktivan

da znam o cem pricas..nemogu bootat sa nikakvog medija..odaberem boot sa cd-a ne dogadja se nista,boot sa 500gb novog harda na kojem su windowsi,opet nista..interesantno je da je da system reserved particija bila na starom 80gb hardu gdje su prije bili instalirani windowsi zbog tog sam ju i izbrisao jer mi je izgledala nepotrebno..stupid :D

breakORdie
14 godina
protjeran
swampcore kaže...

da znam o cem pricas..nemogu bootat sa nikakvog medija..odaberem boot sa cd-a ne dogadja se nista,boot sa 500gb novog harda na kojem su windowsi,opet nista..interesantno je da je da system reserved particija bila na starom 80gb hardu gdje su prije bili instalirani windowsi zbog tog sam ju i izbrisao jer mi je izgledala nepotrebno..stupid :D

Za boot priority mislim da je iskljucivo "krivac" bios.

Malo surfam i ne mogu nigdje pronaci da OS pokvaren ili ispravan moze blokirati boot priority!

Logika nalaze da obavis clear cmos,pa da onda probas odmah butati cd i na repair(jbg. nemas sta izgubiti)

Ako nakon clear-a probas butati sa harda,moze ti se opet smrdati!

....U biti nemam pojma,ali ja bih tako postupio!

16 godina
neaktivan
Boot problem

eto,pokusao sa clearCMOS-om i nista..da objasnim kako je sve spojeno..maticna asrock m3n78d,na nju je spojen 80gb stari disk (IDE) i dvd przilica (IDE) te novi samsung F3 500gb (sata)..windowsi su bili instalirani na 80gb hard,tokom instalacije win7,on je na 80gb hardu napravim 100mb particiju (system reserved) a windowse sam instalirao na particiju od 40gb na novom hardu..sve je funkcioniralo tako dugo dok nisam obrisao system reserved nakon tog nema B od bootanja..nije mi nit malo jasno sto se dogadja :D

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
swampcore kaže...

eto,pokusao sa clearCMOS-om i nista..da objasnim kako je sve spojeno..maticna asrock m3n78d,na nju je spojen 80gb stari disk (IDE) i dvd przilica (IDE) te novi samsung F3 500gb (sata)..windowsi su bili instalirani na 80gb hard,tokom instalacije win7,on je na 80gb hardu napravim 100mb particiju (system reserved) a windowse sam instalirao na particiju od 40gb na novom hardu..sve je funkcioniralo tako dugo dok nisam obrisao system reserved nakon tog nema B od bootanja..nije mi nit malo jasno sto se dogadja :D

Probaj istekati IDE hard,pa onda obavi boot!

16 godina
neaktivan

nista..mislim sigurno nije nikakav hardverski problem jer su komponente uredno radile do sada

breakORdie
16 godina
neaktivan

jos me zanima zbog cega je ta system reserved particija bila na starom disku a ne na novom gdje su se instalirali windowsi?da je moguce ta je tu negdje uzrok problema?

Dali bi pomoglo da disk stavim u drugo racunalo i tamo mu vratim taj boot nesto :S

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2011 19:05 (swampcore).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice