Ubuntu ima rupe

poruka: 21
|
čitano: 1.755
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ubuntu ima rupe

link

čak su i zakrpane već

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

O ne {#}

Operativni sustav ima rupe {#}

I am awesome.

15 0 hvala 0
17 godina
Ubuntu ima rupe

Nemoguće.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

A pazi tek ovaj sok: cak i linux (kernel, jel') s vremena na vrijeme dobije nekakvu sigurnosnu rupu koju treba sanirati.

Blasphemy!!!

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

Dugo im je i trebalo, kaj, čak dva-tri dana?

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

Svaki operativni sistem ima rupa, ovo nije ništa novo.

I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

Primjetio sam da je broj siguronosnih rupa proporcionalan broju korisnika...

Istina da svaki OS ima rupa, ali nepoznatije distre kao npr. Debian ili Arch ih imaju manje.

I am awesome.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

I ementaler ima rupa a odličan je sir.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

30 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ubuntu ima rupe
dj_beni kaže...

Istina da svaki OS ima rupa, ali nepoznatije distre kao npr. Debian ili Arch ih imaju manje.

Nije to baš istina. I Debian i Arch i Ubuntu za kernel imaju Linux, ako je u jednom rupa, u svima je. Jedino kad su rupe specifične za neku distru je kad se nalaze u nekom specifičnom softveru koji ta distra koristi. I opet, to onda nije pitanje kernela (ovdje se govori o propustima u kernelu) nego tog softvera.

Citat sa stranice:

Or, as Gerry Carr, Head of Platform Marketing for Canonical, Ubuntu’s parent company, put it, “Zero users who installed the update are at risk first of all. Secondly, this is (more accurately was) a Linux kernel vulnerability not an Ubuntu one so not sure why we were called out. Thirdly it would have effected very few users anyhow as it was a backport kernel not the default kernel. Fourthly any reporter who wants to check out the details of an Ubuntu Security notice is welcome to check the detail with the security team. Fifthly Ubuntu continues to be an incredibly secure platform to use thanks to the efforts of the Linux security community and the openness with which we all share security notices and their details.”

A tu je i Linusov zakon koji i nije tolko daleko od istine...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 0:25 (1domagoj1).
17 godina
Ubuntu ima rupe

AAAAAaaaaaaa panika rupa u sistemu iskapčaj sve sa neta. {#}

Svaki OS ima rupa i propusta. A linux brzo bude pokrpan.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
dj_beni kaže...

Nije to baš istina. I Debian i Arch i Ubuntu za kernel imaju Linux, ako je u jednom rupa, u svima je. Jedino kad su rupe specifične za neku distru je kad se nalaze u nekom specifičnom softveru koji ta distra koristi. I opet, to onda nije pitanje kernela (ovdje se govori o propustima u kernelu) nego tog softvera.

Ali ipak, Ubuntu najviše voli mjenjati Linux kernel, da ne govorim o Unity-u kao defaultnom display manageru i Ubuntu specific stvarima na Gnomu. Sve mi se više čini da se ubuntu iz "Ubuntu GNU/Linux" pretvara u samo "Ubuntu".

I am awesome.
15 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

Ali ipak, Ubuntu najviše voli mjenjati Linux kernel, da ne govorim o Unity-u kao defaultnom display manageru i Ubuntu specific stvarima na Gnomu. Sve mi se više čini da se ubuntu iz "Ubuntu GNU/Linux" pretvara u samo "Ubuntu".

Ne vidim nista lose u tome. Nisu ni GNU-ovci savrseni...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
17 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

Zato ja lagano, isprintat Gentoo handbook, sljedećih par dana lagano to proći prije spavanja i do kraja tjedna Gentoo bi trebal biti up and running (naravno, držanje figa i mantranje da proradi zagarantirano XD). Jer, iskreno, već se lagano sa ovom svojom Koalom počinjem osjećati sputano...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu ima rupe

Pusti Gentoo, uhvati se Archa.

Ima definitivno najbolji wiki općenito...

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
dj_beni kaže...

Ne vidim nista lose u tome. Nisu ni GNU-ovci savrseni...

Istina, imao sam priliku isprobati Hurd. Stvar se boota 7-8 minuta {#}

@Shody Apsolutno se slažem. Arch mi je zakon! Jako mi se sviđaju njihovi principi: 1. ciljaju prema jednostavnosti i eleganciji, ali ne prema idiot-proofu(jako su pojednostavili neke konfiguracijske fajlove, neke stvari su jako dobro organizirane i sve je odlično dokumentirano, ali se nisu okrenuli GUI-ju kao Ubuntu i zadržali su otvorenost prema unutrašnjosti OS-a)

2. sve stvari su jako nove, puno novije nego na Ubuntu-u i Debianu

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 1:40 (dj_beni).
14 godina
protjeran
Ubuntu ima rupe

Ovo su tako egzotični problem da i bez update-a ste sigurni. Ali svejedno update stiže vrlo brzo, a ne u utorak sljedeći mjesec.

Btw, zanimljivi članak.

Drago mi je.

1 0 hvala 0
17 godina
Bypass kaže...

Ovo su tako egzotični problem da i bez update-a ste sigurni. Ali svejedno update stiže vrlo brzo, a ne u utorak sljedeći mjesec.

Btw, zanimljivi članak.

u tome i jeste razlika između FOSS-a i ostalih. update ne da stiže, nego je već stigao. stvar je zakrpana.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Btw, zanimljivi članak.

Točno to, problemi koje obični korisnik sigurno neće primjetiti. Možda netko tko radi sa udaljenim poslužiteljima i sl...

14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Točno to, problemi koje obični korisnik sigurno neće primjetiti. Možda netko tko radi sa udaljenim poslužiteljima i sl...

Čak i ne to. To su otkrili sec stručnjaci koji surađuju sa linux-om, i ti exploit-i nisu ni bili javno dostupni. Uz to to su tako kompleksni exploit-i (mogući), da bi nekom trećem možda i godine trebale da ih se nađe. Nije baš da kriminalci traže rupe u linux kernelu cijele dane. Nije to tako jednostavno.

Drago mi je.
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

komentar dana ! ako ne i mjeseca :p !

sto vise korisnika ga koristi, to je vise ekipici zanimljiviji

potpis :D
17 godina
Hacker-ri kaže...
F1-IVO kaže...

komentar dana ! ako ne i mjeseca :p !

sto vise korisnika ga koristi, to je vise ekipici zanimljiviji

a koristi ga bar jedno 60% servera interneta već više od desetljeća. baš je nezanimljiv bio cijeli niz godina (fali mi zbunj smile ?!)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice