Sandy Bridge E je i do 47% brži od i7 990X

poruka: 32
|
čitano: 4.970
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dečki sa Donanimhaber.com sajta uspjeli su se dokopati flaghsipa Core i7-3960X Extreme Edition verzije, procesora koji se temelji na Sandy Bridge -Extreme arhitekturi i kao takav bi trebao biti direktan nasljednik Nehalem arhitekture. U prosjeku, novi Core i7 3960X EE je 47% brži u usproedbi sa i7 990X EE.

Kako je ranije spomenuto, i7-3960X se temelji na najnovijoj Intelovoj arhitekturi namjenjenoj Desktop Računalima. Intel i7 3960X sadrži ukupno 6 jezgri, uz 12 threadova te se spaja na socket LGA 2011. Radni takt iznosi 3.3 Ghz, uz Turbo Boost tehnologiju se penje do 3.9Ghz, te ima ukupno čak 15 MB L3 Cache priručne memorije.

Testovi su prikazani u nekim zanimljivim aplikacijama, poput 3D Mark 11, Cinebench 11.5, SiSoft Sandra i drugi. Na prikazanim slajdovima Intel ukazuje koliki utjecaj u perfomasnama daje novi memorijski kontroler (Quad-Channel), te novi set instrukcija - AVX.

Što se tiče release datuma, on se očekuje krajem 10. ili u gorem slučaju početkom 11. mjeseca, dakle relativno blizu kada i Bulldozer.

Izvor

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan

20 3 hvala 24
15 godina
neaktivan

A kostat ce ko svetog petra kajgana XD

EDIT: bas gledam.. Ranko sakupio zvjezdica u mj dana kolko ja necu valjda u pet godina {#}

The best way to be boring is to leave nothing out.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 13:12 (Sale_ds).
Moj PC  
17 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ali nudi performanse koje su nezamislive za AMD.

I to bez OC-a.

Bolest.

Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sandy Bridge E je i do 47% brži od i7 990X
BMK kaže...

Da ali nudi performanse koje su nezamislive za AMD.

I to bez OC-a.

Bolest.

To stoji...ali meni je ipak nezamislivo dat tolko love za proc kad za te pare mogu kupit cijelu konfiguraciju sa monitorom i svom pratecom periferijom. I to nimalo losu da se razumijemo :)

The best way to be boring is to leave nothing out.
16 godina
protjeran

BMK: neslazem se sa tvojom tvrdnjom,

Zasto mislis da je nezamislivo za AMD pa pogledaj Bulldozera, samo sta nije jaci od 990x, tako da nepricaj bedastoce. 

AMD- nema tolko para i tvornica kao i INTEL ali bit ce bolje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ovo su za sada sve još nagađanja i pretpostavke, koje mogu biti točne i dobar pokazatelj što možemo očekivati, ali i ne mora biti točno tako. Uglavnom, službene perfomanse se još ne znaju dok Intel ne predstavi masama procesor.

Bulldozer još nije vani, tako da se ni za njega nezna. Ono što je sigurno je da će Sandy Bridge Extreme biti primjetno jači procesor u svakom pogledu od bilo kojeg dosadašnjeg Intelovog procesora/arhitekture.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
16 godina
protjeran

Nitko ne zna snagu BD-a. To su za sada samo nagađanja,

isto kao i za SB-E.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
Don Kihoty kaže...

Nitko ne zna snagu BD-a. To su za sada samo nagađanja,

isto kao i za SB-E.

Istina al opet ljudi i dalje i dalje nagadaju.Porast perfomansi ce bit primjetan samo se nezna koliki ce tocno biti.To cemo jos vidit.

Errare humanum est.Errando discimus.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 13:25 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

Nemoras se slagati no bez brige,Bully nece dotaknuti ni 2600k,tj priblizit ce mu se,ali opet,Intel ce podici sa 2011 stepenicu vise i opet ce zaostajati.
A ljudima koji trebaju performanse,za posao a ne igre i bencheve,nece pitati za cijenu.

AMDu treba revolucija,a oni to nemaju,dok intel,pere na sve strane.Intel je trenutno bolji i to je cinjenica,no to ne znaci da AMD nece smislit nekaj kroz koju godinu. 

Moj PC  
1 7 hvala 0
14 godina
BMK kaže...

Nemoras se slagati no bez brige,Bully nece dotaknuti ni 2600k,tj priblizit ce mu se,ali opet,Intel ce podici sa 2011 stepenicu vise i opet ce zaostajati.
A ljudima koji trebaju performanse,za posao a ne igre i bencheve,nece pitati za cijenu.

AMDu treba revolucija,a oni to nemaju,dok intel,pere na sve strane.Intel je trenutno bolji i to je cinjenica,no to ne znaci da AMD nece smislit nekaj kroz koju godinu. 

Oce nece,meni nije bitno(iako je svaka konkurencija bitna i zdrava jer onda cijene ne idu u nebesa)da li je Amd ili Intel,kupujem onoga koji mi je pristupacniji.To je moja politika.

17 godina
neaktivan
BMK kaže...

Kako ne?

Pa po surovoj snazi (Cinebench) jedan Phenom X6 1100T dobije i5-2500K( na tvorničkim taktovima).

Osobno od bully-a očekujem da će biti malo sporiji od jednog i7 970.(u programima poput cinebencha, koji mogu iskoristiti sve jezgre, naravno)

15 godina
neaktivan
BMK kaže...

http://vr-zone.com/articles/purported-amd-bulldozer-benchmarks-leaked/12914.html

Ocito nisi vidio leakane performanse ES-a koji dobija i7 2600k i pari sa i7 980x.

14 godina
ATiGamer kaže...
BMK kaže...

http://vr-zone.com/articles/purported-amd-bulldozer-benchmarks-leaked/12914.html

Ocito nisi vidio leakane performanse ES-a koji dobija i7 2600k i pari sa i7 980x.

A da ne govorimo da ce jos izlazit novije revizije i da je to engineering sample.

14 godina

Govorite što hoćete ali ako i tako bude (da konkurira i7 9xx/i7 2xxx) to je jednostavno generaciju iza. Bulldozer mora biti konkurentan Sandy Bridge Extreme modelima, jer je vrh ponude AMD-a koji po mom mišljenju nije toliko nesposoban da ne proizvede konkurentan procesor. Neće sa najjačim modelima iz svoje Bulldozer arhitekture konkurirati procesorima starima gotovo po 2 godine ili mainstream procesorima nove arhitekure (i7 2600/i5 2500).

17 godina

Kolko ja znam hm Sandy Bridge-E nema nikakve graficke čipove, na toj seriji procesora jel pa kaj onda znaci ovo na fotki Most Discrete Graphics{#}u jednoj Extreme seriji procova.{#}

Kak to niko nije prije primjetil, na raznim stranama na Internetu ljudi su to primjetili te imaju za ovo gore jedan naziv LOL jel nekaj tu ne štima debelo kad ovak nekaj stoji na toj fotki složeno na ovaj način.{#}{#}

"...Am I the only one that thinks it's hilarious that they put "Most Discrete Graphics" on supposed CPU marketing...?"

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Ranko Kukumar kaže...

Govorite što hoćete ali ako i tako bude (da konkurira i7 9xx/i7 2xxx) to je jednostavno generaciju iza. Bulldozer mora biti konkurentan Sandy Bridge Extreme modelima, jer je vrh ponude AMD-a koji po mom mišljenju nije toliko nesposoban da ne proizvede konkurentan procesor. Neće sa najjačim modelima iz svoje Bulldozer arhitekture konkurirati procesorima starima gotovo po 2 godine ili mainstream procesorima nove arhitekure (i7 2600/i5 2500).

Nemos bit konkurentan necemu sta jos nije izaslo.

17 godina

Ja vjerujem da ce Intel opet imat najjaci proc. No to je bitno samo fanaticima i zestokim OC-erima. (cele, jurky, max & Co.)

Meni je samo bitno da ove nagovjestene generacije stignu u ducane kako si bi mogao priustit sadasnju generaciju po nizim cijenama :)

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
14 godina

Kako ne? HD 5870 je izašla davno prije Fermi-a pa je bila konkurentan proizvod. Da ne govorim o G80 čipu koji je izašao puno prije HD 2900XT i ostao daleko brži proizvod. Da ne govorim o Intel Core 2 Quad procesorima koji su izašli prije Phenom procesora i ostali brži nakon toga. Da ne govorim o Core 2 Quad Q9XXX procesorima koji su izašli prije i ostali konkurentniji od Phenom II procesora. Da ne govorim o Athlon 64 procesorima koji su ostali bolji nego bilo koji ijedan Pentium 4 poslje njih.

14 godina
Ranko Kukumar kaže...

Kako ne? HD 5870 je izašla davno prije Fermi-a pa je bila konkurentan proizvod. Da ne govorim o G80 čipu koji je izašao puno prije HD 2900XT i ostao daleko brži proizvod. Da ne govorim o Intel Core 2 Quad procesorima koji su izašli prije Phenom procesora i ostali brži nakon toga. Da ne govorim o Core 2 Quad Q9XXX procesorima koji su izašli prije i ostali konkurentniji od Phenom II procesora. Da ne govorim o Athlon 64 procesorima koji su ostali bolji nego bilo koji ijedan Pentium 4 poslje njih.

To su ti neocekivani boomovi.Nekad konkurencija odmah ispali konkurentan proizvod a nekad puno kasni.Nebitno mi je ko ce imat jaci procesor,bitno mi je da konkurencija postoji pa ce malo opast bahate cijene.

14 godina
microman kaže...

Isus miki al si ga ti sad bubno. Dakle netko ima dati 1000Eura za najači SB-e, al nema za barem jednu Diskretnu grafičku karticu tipa GTX580. LOL

Mislim da je on htio reći na pogrešku koju su stavili u slide.

zoharbizo kaže...

To su ti neocekivani boomovi.Nekad konkurencija odmah ispali konkurentan proizvod a nekad puno kasni.Nebitno mi je ko ce imat jaci procesor,bitno mi je da konkurencija postoji pa ce malo opast bahate cijene.

S obzirom na napuhani balon "Bulldozer" ne vidim zašto on nebi bio toliko veliki boom.

14 godina
Ranko Kukumar kaže...

zoharbizo kaže...

S obzirom na napuhani balon "Bulldozer" ne vidim zašto on nebi bio toliko veliki boom.

Vrijeme ce pokazat svoje.

17 godina
neaktivan

Jednostavnom matematikom ispada da će ovaj sandy-E iz grafa imat cinebench score 10.4, što i nije baš puno u

odnosu na "stari" gulftown i njegov score od 9.2. Za usporedbu, i7-2600K ima tek 6.9.

Ja osobno jedva čekam Ivy bridge, koji bi trebao omogućit izbacivanje 8-jezgrenih sandy-E za LGA2011 i barem

6-jezgrenih za LGA1155. Očekujem veći pomak nego što je bio sa Conroeom(65nm) i Wolfdaleom(45nm).

EDIT: I ne znam zašto očekujete od AMD-a da potuče Intelov high-end.

Izbacit će nešto jače od i7-2600 po istoj cijeni i eto profita. Simple as that.

Athlon64 se neće, bar još neko vrijeme, ponovit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 14:05 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

EVGA pravi naslednicu SR-2 sa dva mesta za procesore na LG2011.

Go to hell Charlieee. Mrtvi ste, zna se ko ce vladati ponovo u Extreme konfiguracijama a i ovako za manje pare. 

Samo to nije moj level, niti imam pare za to niti mi treba, samo cu se ponostiti da proizvodjac moje ploce i grafike pravi to.

Sve ih kopiraju sada boje ploce kao DFI i stavljaju molex da napaja PCI-E kao EVGA. 3 godine kasnije na X79.

2012 ce kinezi staviti mali akvariumchic na NB da ga hladi i unutra ce da pliva japanka i da gleda onim buljaavim ocima. blop, blop.

I bice 2 cene. A ako rikne japanka mocices da trazis RMA. Cena ce biti 700e za mladu i 500e sa matrom japankom pred riknjavanje. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 13:01 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

EVGA pravi naslednicu SR-2 sa dva mesta za procesore na LG2011.

Go to hell Charlieee. Mrtvi ste, zna se ko ce vladati ponovo u Extreme konfiguracijama a i ovako za manje pare. 

Samo to nije moj level, niti imam pare za to niti mi treba, samo cu se ponostiti da proizvodjac moje ploce i grafike pravi to.

Sve ih kopiraju sada boje ploce kao DFI i stavljaju molex da napaja PCI-E kao EVGA. 3 godine kasnije na X79.

2012 ce kinezi staviti mali akvariumchic na NB da ga hladi i unutra ce da pliva japanka i da gleda onim buljaavim ocima. blop, blop.

I bice 2 cene. A ako rikne japanka mocices da trazis RMA. Cena ce biti 700e za mladu i 500e sa matrom japankom pred riknjavanje. 

Što se više trudim razumjeti te, to me više boli glava.

Nemaš pare za to i netreba ti to? Ali jel nije bolje sad kupit procesor od 1000€ da se ne moraš gnjavit s nadogradnjom kasnije? To je tvoja logika.

15 godina
protjeran

Opet ste pogresili. Moja logika nisu xGTX580 niti procesor od soma evra. Dovoljan je onaj od 500 i grafdika od 500e. 

Kada oslabi jedna grafika od 500e brzo ce i druga, trebace nova arhitektura. A tu jednu grafiku ce ispatiti i Intel od 500 isto kao i onaj od 1000e.

Nec ona raditi bolje da Intelu od 1000e a jeftinija grafika direktno utice da nemas filtere. Zna se do kada nesto vredi uzimati a kada ne osecas vise razliku koliko god nadogradio.

Ovde ima mnogo njih koji imajui 120 fps a vide samo 60. Meni je bitnije da uvek imam tu oko 45-50-55-60fps na MAX podesavanjima.

A posto menjam HW na dve godine, dve ipo glupo mi je da stavim dve grafike, kada se pare od jedne cuvaju za najacu za dve godine.

Ja ne kazem da ne bi uzeo Intel Extreme kada bi nakupovao ovako

AX 750,

EVGA ploca

8GB RAM 

Obsidina 650D

najaca single grafika

i ostane mi 1000e uzeo bi ga. Ne ovaj stari nego novi. Ali posto ja 1000e a CPU nemam. Onda cu da gledam koji je ispod njega da moj komp nece osetiti potrebu za drugim naredne 2-3 godine.

Svaki najaci iz normalne klase to omogucuje. Intel Extreme je kao ono EVGA pakovanje od 2xGTX590 a to meni ne treba. A i te dve GTX590 isto rade na i7-2600K i na Extreme.

Mogu da stavim to i jednu GTX580 isto. Mogu samo da gledam veci fps brojeve i da gledam u njih i eto tako.

Da zaradjujem kes na kompu uzeo bi Extreme bez razmisljanja. Ali meni on ne treba. A najace single grafike su itekako vazne.

Cak i jedna dupla je OK. Sve preko toga na ovom monitoru i rezoluciji koju ja imam je nepotrebno jos nekoliko godina. 

Intel Extreme nemaju 5 preduzeca ili firmi u Srbiji koji zaradju i jedu hleb od tog kompa ja cu da ga stavim za 60fps i gaming na 1920x1080. To ne moze da se poredi sa grafikom uopste.

Daj boze da oni koji prave filmove sa efektima rade na njemu. Pre ce biti neki AMD da je sto jeftinije da prodju.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 15:26 (Vlada011).
17 godina
Vlada011 kaže...

ti boluješ od bolesti "evgafilija"

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
protjeran

Corsiatis EVGALIJA, sa napadima ekstremne mrznje prema Tajvanu, Tajlandu, Singapuru, Vijetnamu, Kini.

Ej Intel Extreme.... Moze da nosi grafika koliko ne moze na dve ploce high end da stane. 

A to ne3 vredi nista kada oni zamene nesto za 4-5 godine i on spadne na snagu Phenoma II X4 odmah.

Dodaju DDR4, PCI-E 3.0 sa pravom podrskom full, .... i cao. Ispadne da nova ploca i novi CPU od 300-350e su 20% jaci a ti se zarobio sa CPU od preko 1000e, 1200e, 13000e.

Stavis dva komada extreme na novu EVGA plocu i onda ti kazu LOW GPU USAGE, bottleneck CPU-a. {#}

Losa komunikacija izmedju dva procesora...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 15:32 (Vlada011).
15 godina
protjeran

Ne salim se ne mrzim ja nikoga ali jednostavno elektronika iz navedenih zemalja vise nece biti kupovano, opravdano i to je to. Nema dizajna, cene i kvaliteta koji ce me na to naterati.

Ne mrzim ja njih oni ljudi ne znaju a formiraju cene kao da znaju, bezobrazni su, ne poznaju kulturu Evrope i pogled na stvari, farbaju to i dizajniraju kako oni vole a prodaju nama vise nego svojima, alavi su, malo para ulazu u HW a uzimaju mnogo, ruzni su, nekvalitetni i to je to.

Ja to misljenje nisam stekao preko noci i gotovo. Kome se svidjaju neka uzima nemam nista ja protiv niti cu nekom ASUS fanu reci ti si glup ti ne znas.

Jednostavno za manje pare ima dosta bolje i kvalitetnije i treba dati sve od sebe ako zanimaju coveka kompovi da to kupi. Granica ne sme da bude prepreka. Ljudi su nabavljali osamdesetih svasta od preko a ne 2011.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 15:56 (Vlada011).
15 godina
neaktivan

Vlada011,NHF al ja tvoje postove opće nekužim,trebam ih par puta pročitat :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

A kostat ce ko svetog petra kajgana XD

EDIT: bas gledam.. Ranko sakupio zvjezdica u mj dana kolko ja necu valjda u pet godina {#}

ranko je nas covjek.. {#}

edit: i nasa moralna vertikala ..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 19:06 (=xfact=).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice