Povratak IZBORNIKA START!

poruka: 4
|
čitano: 1.370
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

PRIKAZ NOVOG IZBORNIKA START (video sa BUILD 2014 konferencije) - stiže na jesen:

Novi Windowsi  kodnog naziva "Threshold"

"Na nedavno održanoj BUILD 2014 konferenciji za developere, gromoglasan pljesak izazvala je najava da stiže hibridni Start izbornik, koji kombinira staro ruho s modernim sučeljem (ranije poznatim pod nazivom 'Metro'). U tom smislu su se podaci iz prosinca 2013. pokazali istinitima, a rad na 'Thresholdu' počeo je u prvom kvartalu tekuće godine. Prema tim istim podacima, Microsoft se uslijed loših tržišnih rezultata 'osmice' odlučio raditi na većim izmjenama sučelja, koje će sve više biti prilagođeno uređajima na kojima se operativni sustav nalazi (ovisno o tome jesu li namijenjeni upravljanju tipkovnicom i mišem, upravljanju glasom ili pak dodirom).

Manja tablet računala na kojima se nalazi Windows operativni sustav tako će uobičajeno desktop sučelje potpuno sakriti, što je navodno jedan od razloga što Microsoft nedavno nije otkrio i Surface Mini pored Surface Pro 3 tableta. Drugi razlog zbog kojeg sve skupa ide usporenim tempom, nije sam operativni sustav, već Office paket aplikacija namijenjena upravljanju dodirom. No, to je već druga priča.

Kako piše Mary Jo Foley sa ZDNeta, Windows sustavom kodnog imena 'Threshold' Microsoft će pokušati privući korisnike koji po svaku cijenu izbjegavaju 'osmicu' te se drže Windows XP ili Windows 7 operativnih sustava. Foley potvrđuje da u kompaniji još nije sasvim jasno kako će nova verzija sustava biti nazvana (Windows 9 ili nešto drugo). To znači da situacija nije bitno drugačija u odnosu na podatke iz prošle godine, no ruku na srce - naziv je najmanji problem vezan uz trenutni/nadolazeći OS.

Baš kako će tablet računala imati zadano moderno sučelje, namijenjeno upravljanju dodirom, tako će punokrvna računala s mišem i tipkovnicom dobiti uobičajeni Windows Desktop - kao i posebno razvijeni Start izbornik koji se mogao vidjeti na BUILD 2014. Što se tiče tog izbornika, Foley saznaje da će on vjerojatno biti prilagodljiv od strane korisnika te da će se na njega moći smjestiti Metro aplikacije, baš kao i desktop aplikacije.

Preview verzija 'Thresholda' očekuje se na jesen, a u međuvremenu bi Windows 8.x trebao dobiti još jednu nadogradnju, vjerojatno nazvanu Update 2. Iako se već za sljedeću nadogradnju očekivao povratak Start izbornika, vjerojatnije je da će se on moći vidjeti tek na jesen u sklopu Preview programa za 'Threshold' ili na proljeće 2015. godine, kada se očekuje finalna verzija.

Možda najbitniji podatak u cijeloj priči jest to što će 'Threshold' biti besplatna nadogradnja za Windows 8.x korisnike, a možda u igri budu i Windows 7 računala, zaključuje Foley.

Od ostalih informacija, podatak da će u sklopu 'Threshold' vala Windows RT i Windows Phone postati 'jedno' i dalje stoji, iako nije sasvim jasno u kojem trenutku će kod za taj OS, namijenjen ARM arhitekturi, ugledati svjetlo dana niti koje će značajke sustavi donijeti jedan drugom. Više o svemu trebalo bi postati jasnije na jesen. "

IZVOR: http://www.tportal.hr/gadgeterija/tehnologija/340803/Microsoft-zeli-zaboraviti-na-Windows-8-x.html

EDIT: Isprika forumašu soundstream koji je pokrenuo dvije slične teme prije mene.

ANKETA: Želite li ovakav izbornik Start kao na videu?

43 DA
4 NE
Pozz, Data ;))
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 21:13 (Lieutenant commander Data).

5 0 hvala 3
16 godina

iskreno mi se uopće ne sviđa, neznam zašto... rađe ću ostati pri svom stardock start8

http://www.youtube.com/heat4HD || battlelog: HeatPwnz || steam: sentinel2016
Moj PC  
3 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

meni je baš fora taj novi start i metro aplikacije u obliku prozora u desktop modu. jedva čekam betu  iako priznajem metro aplikacije nemaju paš puno smisla na desktop računalima koje nemaju monitor sa touch screenom, no vrlo me veseli to metro sučelje, bar nije dosadno na Windows sceni, to je nešto novo potpuno različito od dosadašnjih windowsa a i od iOSa i Androida

Pozz, Data ;))
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 21:20 (Lieutenant commander Data).

2 0 hvala 0
15 godina

Dobra im je ideja taj Start gumb. Nešto sasvim novo i korisno. Veliki napredak u odnosu na Windows 8.

Potpis!
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice