Počeo port Androida 4.0 na C#

poruka: 22
|
čitano: 1.498
|
moderatori: XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Oracle i Google se svađaju oko uporabe Jave u Androidu, no Xamarin je počeo XobotOS projekt za portanje Androida 4.0 (ICS) u C# koristeći njihov alat Sharpen (open-source).

Razlog je autonomija baterije i performanse. C# dakako nudi više od Jave na tom polju, zato je bolja baza za Android.

Toplo se nadam da će uspjet s ovim projektom. Na github-u možete pratiti napredak, i sudjelovati u portu ako znate C# i Javu (dalvik).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

2 0 hvala 0
16 godina

izvrsno! C# je trenutno najnapredniji jezik i bilo bi super kad bi mogli radit aplikacije za android u njemu.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Počeo port Androida 4.0 na C#
Da, ali ekipa od desetak ljudi ne može sama portati cijeli OS.
Uploadali su ovo i dali kao open source, ali dok Google ne riješi Oracle bitke, oni neće raditi na ovome.
16 godina
neaktivan

Krivo si protumacio tu vijest, radi se o eksperimentu, znam je r sam vec citao o tome na Phoronixu. Port je napravljen koristeci uglavnom automatizirani alat koji je sam prebacivao kôd iz jednog jezika u drugi.

Xamarin nema namjeru odrzavati taj projekt i dalje ga nadogradivati.

http://blog.xamarin.com/2012/05/01/android-in-c-sharp/

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
neaktivan
Imaju namjeru, ali ne trenutno.
I ne znam što sam krivo protumačio, piše da koriste njihov alat..
14 godina
neaktivan

Da, to je samo eksperiment!
Ja ostajem vjerni WP7 developer, da sam htio Android development učio bih Javu.

@athlon
Po čemu je najnapredniji?, cijeli .NET je jako napredan, ali liste popularnosti ne govore tako. C mi je najdraži, ali to pripisujem tome da sam u njemu "shvatio" koncepte programiranja, ali C# mi se sve više uvlači pod kožu.

@rustweaver

Što se prepisivanja tiče, imam ti prjedlog za biznis - ja znam C# ti Javu. Prepišemo i obogatimo se. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 13:59 (royalhero).

0 0 hvala 0
16 godina

necu se uopce svadat s tobom jer si pre uporan oko nekih stvari. Ako nije napredniji zašto svi ne koriste C za programiranje svega? Ma koji C, pa phyton najbolje...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Pa C nije namijenjen za pisanje programa s grafičkim sučeljem,ali se zato C++ koristi u izradi igara i raznim izračunima.

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
16 godina
emerik kaže...

Pa C nije namijenjen za pisanje programa s grafičkim sučeljem,ali se zato C++ koristi u izradi igara i raznim izračunima.

jasno C++ je nužan za igre radi mogućnosti manualnog rada s alokacijom memorije jer garbage collector u C# ocito ne odrađuje posal dovoljno dobro. Za 90% ostalih stvari apsolutno nema smisla koristit C++ s obzirom koliko manje jednostavan za rad. Uostalom C# je OOP jezik za razliku od C-a.

16 godina
athlon64 kaže...

izvrsno! C# je trenutno najnapredniji jezik i bilo bi super kad bi mogli radit aplikacije za android u njemu.

Kako ti neki jezik definiraš naprednim, odnosno kako mjeriš naprednost jezika pa da možeš reći da je C# najnapredniji?

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
16 godina
captain_soap_McTawish kaže...
athlon64 kaže...

Kako ti neki jezik definiraš naprednim, odnosno kako mjeriš naprednost jezika pa da možeš reći da je C# najnapredniji?

Pa večinu programa bi manje posla bilo napisat u C# neko u C++ , 1. i glavna prednost C# - a je automatiziran rad s dinamičkom alokacijom memorije. Nema pokazivača tj kod dosta stvari 30% posla manje šta je ogromna razlika. A onda uz to 100 finesa tipa ne nužno deklariranje tipa varijabli , rad s klasama je izvrstan jer je C# OOP jezik,dalo bi se nač  još toga. Uglavnom je osjetno lakše radit s njime. Pa ne radi večina programera s njime just4fun.

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

necu se uopce svadat s tobom jer si pre uporan oko nekih stvari. Ako nije napredniji zašto svi ne koriste C za programiranje svega? Ma koji C, pa phyton najbolje...

Polako, i ja sam C# programer, oko godinu dana, puno mi je lakše nego C ili C++. Ali ne možeš naprednost samo gledati u tome. C# nije u potpunosti multiplatforman, postoji Mono, ali ima problema. Python i C nemaju veze jedan sa drugim...

Bold:

Nek ti rustweaver kaže kako je u C-u raditi gui, sigurno teže nego u C#-u. C je proceduralan, a C# full - OOP. Itd...

athlon64 kaže...

Pa večinu programa bi manje posla bilo napisat u C# neko u C++ , 1. i glavna prednost C# - a je automatiziran rad s dinamičkom alokacijom memorije. Nema pokazivača tj kod dosta stvari 30% posla manje šta je ogromna razlika. A onda uz to 100 finesa tipa ne nužno deklariranje tipa varijabli , rad s klasama je izvrstan jer je C# OOP jezik,dalo bi se nač  još toga. Uglavnom je osjetno lakše radit s njime. Pa ne radi večina programera s njime just4fun.

Žuto:
To nije glavna prednost, prednost jeste, ali glavna nije, i C++ kod pod .NET-om možeš ostaviti bez delete[] ili free(), ali to nikako nije osnovna prednost.

Zeleno:
Ajd molim te to mi objasni?

Bold:
Ja sam OOP naučio u C++ kada sam prešao na C# nisam osjetio puno razlike u OOP-u.

Stil kod, sorry:
O da, itekako, npr. WPF, WinForm, WebUI - dio .NET-a za Web, tj. ASP.NET-ov dio kojem sam se u zadnje vrjeme dosta posvetio i odličan je, ma C# je super jezik, ali i pored toga što sam okorjeli MS-ovac{#}, moram te ispravit u nekim stvarima, jer dosta toga ima i, recimo, Java.
C#-ove prednosti nad drugim jezicima su brojne, ali za one koje si ti nabrojao, pola programera ne bi prešlo na C#.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 14:50 (royalhero).
14 godina
neaktivan

Zanima me kako bi se ovo instaliralo na postojeće uređaje kad bi (ako bi) bio gotov projekt {#}

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...

Pa ima jos jezika koji pruzaju iste te prednosti kao C# npr. Java, a i ne radi vecina programera sa njim. On je jedan fin i high level jezik no to ga ne cini automatski najnaprednijim, jer postoji jos dosta naprednih jezika za koje nisi ni cuo. Prema tome, smatram da je nemoguce neki jezik prozvati najnaprednijim jer sve ovisi o namjeni jezika. Za jednu namjenu C# ili Java su najbolji izbor, dok bi vec za neku drugu namjenu trebalo uzeti neki drugi jezik.

16 godina
royalhero kaže...
athlon64 kaže...

Polako, i ja sam C# programer, oko godinu dana, puno mi je lakše nego C ili C++. Ali ne možeš naprednost samo gledati u tome. C# nije u potpunosti multiplatforman, postoji Mono, ali ima problema. Python i C nemaju veze jedan sa drugim...

Bold:

Nek ti rustweaver kaže kako je u C-u raditi gui, sigurno teže nego u C#-u. C je proceduralan, a C# full - OOP. Itd...

athlon64 kaže...

Žuto:
To nije glavna prednost, prednost jeste, ali glavna nije, i C++ kod pod .NET-om možeš ostaviti bez delete[] ili free(), ali to nikako nije osnovna prednost.

Zeleno:
Ajd molim te to mi objasni?

Bold:
Ja sam OOP naučio u C++ kada sam prešao na C# nisam osjetio puno razlike u OOP-u.

Stil kod, sorry:
O da, itekako, npr. WPF, WinForm, WebUI - dio .NET-a za Web, tj. ASP.NET-ov dio kojem sam se u zadnje vrjeme dosta posvetio i odličan je, ma C# je super jezik, ali i pored toga što sam okorjeli MS-ovac{#}, moram te ispravit u nekim stvarima, jer dosta toga ima i, recimo, Java.
C#-ove prednosti nad drugim jezicima su brojne, ali za one koje si ti nabrojao, pola programera ne bi prešlo na C#.

1/2. je,ostavljaj bez delete[] cijelo vrijeme pa čemo vidit na sta ce licit optimiziranost programa.

3. Čudno,ne poznam nikoga ko je radia OOP u C++ -u.

Stvar je vrlo jednostavna,nečemo se svađat oko prednosti uopče, C++ je bolji za neke stvari ali izvini nije napredan kao C#, uostalom mrtav je , C# stalno dobiva neke updejtove. Mislim ekipa mi je vrlo jasno rekla,ne gubi se previše na C++ -u jer češ s vremenom

16 godina
athlon64 kaže...

1/2. je,ostavljaj bez delete[] cijelo vrijeme pa čemo vidit na sta ce licit optimiziranost programa.

Stvar je vrlo jednostavna,nečemo se svađat oko prednosti uopče, C++ je bolji za neke stvari ali izvini nije napredan kao C#, uostalom mrtav je , C# stalno dobiva neke updejtove. Mislim ekipa mi je vrlo jasno rekla,ne gubi se previše na C++ -u jer češ s vremenom

Ti bas ne razumijes pojam napredno. Za razvoj svakakvih poslovnih aplikacija i sl. C# je napredan. No postoje mnoga podrucja gdje je C++ napredan, u tim podrucjima C# se uopce ne bi snasao. Dakle napredno je pojam koji ovisi o tvome gledistu, sve ima svoje namjene. Ako ti je brzina stvarno kriticna, onda ce ti C# ciniti primitivno, a C++ napredno.

C++ in real world

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 15:04 (captain_soap_McTawish).
16 godina

jasno da je C++ bolji za mnogo stvari, tj C# neupotrebljiv. Za ono šta ja radim je C# napredniji. I ako gledamo overall i malo računamo postotke. Sa C# je lakše radit na večini područja. S izuzetcima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
emerik kaže...

Pa C nije namijenjen za pisanje programa s grafičkim sučeljem

Ako cemo tako gledati, malo je programskih jezika koji su nastali bas sa izradom GUI aplikacija na umu. C je jednako dobar kao i svaki drugi, problem je sto je C zapostavljen sto se GUI developmenta tice, pa se doima nespretnim jezikom za tu svrhu.

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ovo je jako cudna izjava. Tracera i Flokija recimo nisi na ovom forumu nikada susreo? Mislim tu su i ostali, ali ovaj dvojac mi se nekako istice. To sada sto ti osobno mozda poznajes samo skolarce koji ne znaju ni for petlju kako treba sastaviti u C++u je nesto drugo.

16 godina
rustweaver kaže...
athlon64 kaže...

Ovo je jako cudna izjava. Tracera i Flokija recimo nisi na ovom forumu nikada susreo? Mislim tu su i ostali, ali ovaj dvojac mi se nekako istice. To sada sto ti osobno mozda poznajes samo skolarce koji ne znaju ni for petlju kako treba sastaviti u C++u je nesto drugo.

izvini krivi izraz. Ne poznam nikoga tko je preferirao rad s OOP-om u C++ -u nad radom s OOP-om u C# -u

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

izvini krivi izraz. Ne poznam nikoga tko je preferirao rad s OOP-om u C++ -u nad radom s OOP-om u C# -u

Ok, ovo vec zvuci smislenije.  Necu se u to petljati jer sam jos uvijek zapeo na proceduralnom...

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Da, ali OOP ne koristiš da bi se hvalio ja koristim OOP nego iz potrebe, ako radiš stvari za koje je C++ bolji od C#-a i treba ti OOP - radit ćeš ga.
Naravno da je C# "bolji" za OOP, odnosno za shvatiti OOP.

Uostalom, u C# i ne možeš raditi nego OOP.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice