Opera MAX

poruka: 2
|
čitano: 1.068
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Opera MAX

Opera ASA je započela testiranje njihove nove aplikacije za kompresiju na mobilnim mrežama. Za sada su ograničili dostupnost na android korisnike u SAD-u.

Pretpostavljam da je to već poznata Turbo/Off-road tehnologija kojom se podaci preusmjeravaju na Operine servere za kompresiju i potom dostavljaju korisnicima. Stalno se napominje u takvim slučajevima da je dobitak na brzini (u mobilnim mrežama), ali meni je daleko važniji dobitak (smanjenje) u količini prenesenih podataka pošto surfam sa Off-road modom konstantno.

Probao sam neke druge proxije (ne i googlov) i mogu reći da je operin daleko!!! najbolji po tom pitanju.

Iskreno, čudi me da i prije nisu proširili tu tehnologiju ili licenciranjem ili na ovaj način, specijaliziranim appom samo za preusmjeravanje.

PS turbo mod u Yandexu je smeće.

PPS ne kužim kako će komprimirati video. Slike se komprimiraju u WebP, to je već poznato, ali za video...?!

vjerojatno, samo smanjenje rezolucije na veličinu prikladnu za smartphone

http://blogs.opera.com/news/2013/12/us-android-users-help-us-test-opera-max-beta-new-data-savings-app/

I'm Afraid of Americans

2 0 hvala 0
15 godina
Opera MAX

jos uvijek nema kod nas, zapravo jos uvijek je u beti.. probao sam skinuti apk ali pise da ne primaju vise tester-a.. stata, ovo bi mi jako dobro doslo

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice