Microsoft predstavio DirectX 12

poruka: 5
|
čitano: 1.334
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Kako je i najavio, Microsoft je na GDC-u predstavio značajnu novu verziju svog grafičkog API-ja – DirectX 12. Predstavljanje je odgovor na AMD-ov Mantle i u skladu s time, glavni zadatak DirectX-a 12 će, u odnosu na prethodnu verziju, biti prikaz kompleksnijih scena u igrama na istom hardveru uz zadržavanje pristojnog frameratea.

API će pri tome skidati dio opterećenja sa procesora, a bolju optimizaciju će biti moguće postići novim razvojnim alatima za direktniji pristup hardveru. U prilogu imate i video demonstracije Forze 5 koja se na PC-u vrti pod Direct3D-om 12, na GeForce Titan Black kartici. Navodno, glatko izvođenje igre u 60 slika po sekundi omogućeno je upravo novom verzijom Microsoftovog API-ja.

DirectX 12 će biti namijenjen svim MS-ovim platformama – Windowsu, Windows Phoneu i Xbox Oneu. Prvi projekti s DX12 podrškom trebali bi osvanuti u prazničnoj sezoni 2015. godini te do tada ostaje da se nadamo da će ga Microsoft učiniti dostupnim i za Windows 7, a ne samo za Osmicu i eventualne novije OS-ove.

info.ba

http://www.soundstream.com/

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, ima i dobar članak na temu na Extreme Tech-u...   {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Microsoft predstavio DirectX 12

dakle, pederi su mogli i prije, al nisu htjeli..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan

Pa naravno da se sve može. Današnji hardver je toliko jak da se uz dovoljno dobre drivere i softver može sve napraviti.

Pitanje je samo uloženog truda/vremena i koliko je nekom u interesu da se ljudi zadržavaju na starijim generacijama kad ih se može 'motivirati' da svakih 2,3 godine kupuju novi hardver pisanjem neoptimiziranog softvera {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Može taj lik na videu brijati što hoće, no ovaj put preskačem bacanje novaca na novu karticu zbog njihovog directX-a12.

Sve ću to lijepo odigrati i s mojim "zastarjelim" directX11.

A i Mantle je idiotarija svjetskog glasa. {#}

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti

1 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice