Malware u firmwareu diska po dizajnu

poruka: 6
|
čitano: 1.855
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

http://www.reuters.com/article/2015/02/16/us-usa-cyberspying-idUSKBN0LK1QV20150216

Reuters piše kako je Kaspersky otkrio inficirane hard diskove renomiranih proizvođača

There is no job like cron job!

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

e stvarno s time mi je dosta tehnologije odo ja na magiju....

TD people now you are on my Death Note

2 0 hvala 0
16 godina

sjetite se ove teme (i npr routera) kad se idući put kritizira (ne)sigurnost nekog OSa.

btw, kaspersky je u ofanzivi, svaki dan bubnu (polu)vijest. Kasne smao par godina i nedostaje im samo par nula u iznosima. (ili novinari čupaju stare vijesti kao modnistil, retro).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Malware u firmwareu diska po dizajnu

Ars Technica ima opširniji članak s više detalja - radi se o grupi koju je Kaspersky nazvao "Equation Group" i koja djeluje u tajnosti gotovo 14 godina (od 2001. godine) - a Kasperskyjev cijeli izvještaj o grupi je ovdje [pdf].

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
15 godina
neaktivan

Pozdravlja ih sony sa rootkitovima.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najblaže rečeno, neozbiljan je svako ko misli da se internet ne prisluškuje i da ameri ne koriste blagodati svog hardware/software-a. Bili bi glupi da to ne koriste.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice