Vi koji govorite da je ovo dobra stvar, to nije nikako. Zamislite da vama ukradu Paypal account i da vam sjebu cijeli account i bankovni racun/karticu koje ste dodali na Paypal, jel bi vam i onda bilo dobro?
Sigh.... djeco... ajde poslusajte neke ljude koji ponesto znaju prije nego pocnete ispreplitati mitove.
Bypass je lijepo objasnio sve, ajde ne budite glupi.
Ja cu dat milijardu $$$ nekome tko stvarno pokrade podatke iz Langleya preko neta. Potpisat cu i ugovor ako treba.
Zasto sam tako siguran u to?
Zato jer je opcepoznata cinjenica da CIA ima najbolji firewall na svijetu - dvije fizicke masine. Jedna je spojena na net, ima CD-rom, USB priljucak, etc.
Druga mashina je najobicnija kutija bez icega spojenog osim tipkovnice i misha, i ta je spojena na Langley.
Nema FIZICKE VEZE izmedju te dvije interne mreze.
Da, pokrali su podatke, LoL. Unajmili su duha Poncije Pilata da postavi dva minijaturna tesla coila s kojima su prebacivali podatke s porta na port.
@Kreso
DoS - Denial Of Service (globalno ime za obicno zasicenje NIC-a)
DDoS - Distributed DoS (tj. ovaj prvi, s naznakom da je ukljuceno vise masina u saturaciju)
I bookmarkiraj si urban dictionary.
DoS - Denial Of Service (globalno ime za obicno zasicenje NIC-a)
DDoS - Distributed DoS (tj. ovaj prvi, s naznakom da je ukljuceno vise masina u saturaciju)
I bookmarkiraj si urban dictionary.
Tenk ju veri mač
Meni je zanimljivo koliko to ljudi podržava. Meni se čini ovo kao zabava za mase koje nemaju pojma o sigurnosnim sustavima. Priznajem sam nemam skoro nikakvo znanje oko toga, ali bar imam dovoljno mozga da shvatim da "probijanje" sustava i krađa podataka je kriminal i da bi trebali odgovarati kazneno na sudu i ne pada mi napamet ih podržavati.
Sigh.... djeco... ajde poslusajte neke ljude koji ponesto znaju prije nego pocnete ispreplitati mitove.
Ja cu dat milijardu $$$ nekome tko stvarno pokrade podatke iz Langleya preko neta. Potpisat cu i ugovor ako treba.
1. Na taj nacin razgovaraj sa svojima doma, barem malo postovanja imaj prema ljudima o kojima neznaš ništa.
2. Sumnjam da imas tolike novce, stoga: puste price.
I od kud ti znaš kakav firewall ima CIA? Googlao si?
Zar bi CIA javno objavila da im je netko provalio u interni server?
Zar bi hacker javno objavio da je provalio u interni server?
Aj, ne budite toliko naivni.
1. Na taj nacin razgovaraj sa svojima doma, barem malo postovanja imaj prema ljudima o kojima neznaš ništa.
Koliko sam skužio iz deuxovog posta cia-in interni sustav gdje su podaci nije povezan sa sustavom koji je spojen na net. Tako da je nemoguće ukrasti podatke ako fizički nisi u cia-inoj zgradi i priključen na njihovu internu mrežu. Ne vjerujem da su ovi iz lulza spremni toliko riskirati. Nije ovo film mission impossible.
Edit: Odakle ti uopće da treba imati poštovanja prema kriminalcima? Imaš ti možda poštovanja prema pljačkašima banaka?
Btw. nikakve supertajnovažne podatke od CIA-e nisu mogli uzet..Jer i naš MUP ima posebnu mrežu za razmjenu podataka, i računala koja su u toj mreži nisu povezana s internetom, nego služe samo za tu mrežu...
Gdje sam ja napisao da treba imati poštovanja prema kriminalcima tj. hakerima?
Zivciraju me ljudi koji su dovoljno arogantni i umisljeni pa druge forumase oslovljavaju s "djeco". O takvom (ne)postovanju govorim.
@netko,netkovic
Hakiranje sustva se ne svodi samo na napade putem interneta. Zabiljezeni su slucajevi u kojim "hakeri" spijuniraju osobe koje imaju pristum kriticnim informacijama, te npr. podvale im nešto na USB koji oni uredno koriste, te time dobivaju pristup podacima. Ovo je samo banalan primjer, postoje takoder i sofisticiranije metode kako fizicki doci do podataka.
Zivciraju me ljudi koji su dovoljno arogantni i umisljeni pa druge forumase oslovljavaju s "djeco". O takvom (ne)postovanju govorim.
@netko,netkovic
Hakiranje sustva se ne svodi samo na napade putem interneta. Zabiljezeni su slucajevi u kojim "hakeri" spijuniraju osobe koje imaju pristum kriticnim informacijama, te npr. podvale im nešto na USB koji oni uredno koriste, te time dobivaju pristup podacima. Ovo je samo banalan primjer, postoje takoder i sofisticiranije metode kako fizicki doci do podataka.
Mislim da je takav pristup podatcima jaako neprecizan...A fizicki pristup podatcima mislim da nije vise "hakiranje"...
Sorry, krivo sam te razumio onda.
@netko,netkovic
da? a lulzi imaju resursa i znanja za napredni socijalni inženjering te su infiltrirani u CIAu, što se naravno da vidjeti i prema načinu na koji oglašavaju svoja postignuća a i samo ime grupe da naslutiti koliko su ozbiljni ...
I ti se buniš kada te netko indirektno nazove djetetom... pffff, naravno ima i boljih riječi kojima se da opisati ono što pišeš, eto dijete je najbenignija ali i najnetočnija
EDIT: gosn elwood, molim, svoje prijetnje, zahtjeve i ostale ultimatolike gluposti upućene preko PMa da postaš ovdje na temi kako ih svi mogu vidjeti, ukoliko u mom postu nešto nije u redu također molim da se argumentirano izjasniš
BTW. postoji dugme prijavi ukoliko misliš da sam na neki način prekršio pravila foruma, PM je od sada na off radi bezveznog uznemiravanja
http://news.teamxbox.com/xbox/24144/LulzSec-Reportedly-Targets-Xbox-Live-Account-Info/
Hacker group LulzSec has reportedly released a file containing Xbox Live user information in combination with logins for other services such as Facebook, Twitter and Paypal. The exact amount of information compromised is not known at this time but the hacking group isn’t picking targets – casual gamers, long time live players and even government official’s information may have been compromised.
The group uploaded a large file containing usernames and passwords for the various services including Xbox Live last night. The file has since been removed but not before LulzSec could claim that the file had been viewed thousands of times.
The leak was first exposed through LulSec’s twitter account. There they wrote about abusing the breached information and messing with compromised Facebook and Social Networking accounts.
"Envelope yourself in the sickening realization that you secretly love f--king someone's Facebook life beyond repair." - Quote from LulzSec Twitter Account
We’ve reached out to Xbox Live’s community team for comment regarding the possible breach of Xbox Live Accounts. Should any further information break regarding this possible security risk we will make sure to bring it to you. For now the best advice would be to check your Xbox Live account and make sure that your password still works and that no unauthorized purchases have been made on the Marketplace under your account.
1. Nemam postovanja po defaultu, postivanje se mora zasluziti - pogotvu na forumu, lmao.
2. I nemam ih! Ali sam apsolutno siguran da nema sanse da itko ukrade podatke putem interneta, a ako nisi uspio shvatiti zasto iz mojeg posta, mozda da smiris tu svoju razdrazljivost...
Znas, nemamo svi 15 godina, pa nam ne smeta kad nas se zove 'djeco' :-D To "djeco" ras*izdi obicno samo djecu ;-)