Istraživanje otkriva činjenice: igrači nisu djeca

poruka: 7
|
čitano: 1.792
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
...a ni samo muškarci.

Mada se igranje na kompjuterima i igraćim konzolama uglavnom stereotipski veže za djecu, godišnje istraživanje igraće industrije za 2011. godinu pokazuje drugačije - prosječan gamer je “klipan” od 37 godina. Čak štaviše, prosječna dob onih koji najviše kupuju igre je - 41 godina. Život nije svima lijep, treba se nečim i zabaviti... a osim toga oni koji su se počeli igrati sa Commodoreima sada imaju baš toliko.

Isto istraživanje pokazuje da 45% roditelja poigra barem jednom sedmično neku igru s djecom, 68% tvrdi da to stimuliše učenje među njima, a zanimljivo je da je 42% igrača - igračice. Efekat The Simsa je nemjerljiv.

Rezultati istraživanja američke Entertainment Software Association objavljeni su na E3 sajmu u LA-u, a ukupno tržište igara procijenjeno je na čak 25,1 milijardu USD. Stari rimljani su bili u pravu.

Moj PC  
9 0 hvala 9
16 godina
neaktivan
Re: ...a ni samo muškarci.
Almin94 kaže...

Stari rimljani su bili u pravu.

Upravo tako. Kruha (Hljeba) i igara, nek narod živi u iluziji, sve će biti dobro..

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
17 godina
neaktivan
Osim povećanja broja ženskih igrača sve je više-manje isto kao prije.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina

Meni je 37 i volim SP FPS...

Sa 42 ću ih početi i kupovati :)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

36 god

POnekd imam faze da me igranje popusti, ali pojavom novih turn based igara kao novi panzer koji dolazi a još kad doše novi Đuka e to vraća vrijeme.

Da i ja sam krenuo sa komodorcem, Amigom pa čak i nešto Spectruma pa prvi Pc P133 za koji sam radio 4 mj. milsim da je bio 2000 DEM. A danas igraš i za 500kn pa kak onda ne bi.

Al nema čari, nekad si cijelu noć šarafio po glavi kazića komodorca dok nisi konačno uspio učitati nešto s kazete i onda deri do jutra....

E di je to?

poz

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Osim povećanja broja ženskih igrača sve je više-manje isto kao prije.

izvini ali zadnjih par godina se povecava upotreba zena kao joystick

salim se :)

14 godina
neaktivan
Re: Istraživanje otkriva činjenice: igrači nisu dj
Asta kaže...

36 god

POnekd imam faze da me igranje popusti, ali pojavom novih turn based igara kao novi panzer koji dolazi a još kad doše novi Đuka e to vraća vrijeme.

Da i ja sam krenuo sa komodorcem, Amigom pa čak i nešto Spectruma pa prvi Pc P133 za koji sam radio 4 mj. milsim da je bio 2000 DEM. A danas igraš i za 500kn pa kak onda ne bi.

Al nema čari, nekad si cijelu noć šarafio po glavi kazića komodorca dok nisi konačno uspio učitati nešto s kazete i onda deri do jutra....

E di je to?

poz

Probaj npr. Civ5, igrao sam jedinicu prije cca 20god na Amigi, i jos uvijek je jednako zarazno i vremenski "zahtjevno" prvu vecer kad sam je poceo igrat, .."par" poteza poslije .... vani se razdanilo ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice