Hrvatski internet neće biti neutralan...

poruka: 37
|
čitano: 2.993
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pošto nisam vidio ovakvu vijest na bug-u (ali sam je vidio na net.hr-u :) ) odlucio sam vam prenijeti...

Glavno Ivan Marić, zamjenik ravnatelja SRCE, kaze da je presmijesno očekivati da će se internet u HRV razvijati u smjeru neutralnosti...

Što bi značilo da će nam roz nekoliko godina ako se to njima svidi (a znamo kako im se svidjaju nase kune) jednostavno blokirati Skype, Youtube i/ili ostale stranice ako ne placamo dodatnu naknadu...

Prelijepo jel tako?

LINK

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Moj PC  
18 0 hvala 5
14 godina
protjeran

Za očekivati je vidjeti takvu vijest, s obzirom da se radi o državnoj firmi. Čudi me kako se nisu sjetili potkradati nas i na tom nivou do sad.

Again.

3 0 hvala 0
17 godina
RE: Hrvatski internet neće biti neutralan...
EnlightenedPhoenix kaže...

Pošto nisam vidio ovakvu vijest na bug-u (ali sam je vidio na net.hr-u :) ) odlucio sam vam prenijeti...

Glavno Ivan Marić, zamjenik ravnatelja SRCE, kaze da je presmijesno očekivati da će se internet u HRV razvijati u smjeru neutralnosti...

Što bi značilo da će nam roz nekoliko godina ako se to njima svidi (a znamo kako im se svidjaju nase kune) jednostavno blokirati Skype, Youtube i/ili ostale stranice ako ne placamo dodatnu naknadu...

Prelijepo jel tako?

LINK

Da, to i ameri zele uvesti. Zele naplatiti posebne sadrzaje (YT, FB, Skype i slicno). Takodjer zele uvesti "prioritete". Npr ako je CNN platio da ga se brze posluzuje on ce imati veci bandwidth kod ISP-a od "obicnih" firmi.

Jebo nas kapitalizam. Dabogda nas komet pogodio!

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan

Znate onaj osjećaj kad kao da nešto prođe kroz vas?

E to se meni dogodilo kad sam pročitao vijest.

Neka se

ako to naprave.

Valjda će se nešto napraviti po tom pitanju kao u Americi.

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 12:48 (lzgr).

4 0 hvala 0
16 godina

Degradirati Googleove ili Skypeove usluge?

Pa svaka od tih kompanija može kupiti državu i rascijepkati ju na županije i prodati što Slovencima, što Talijanima, što Srbima...

Oh, well, to je desi kad je kreten na čelu SRCA...

"You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility." - Kevin Mitnick
16 godina
Ne budite senzacionalisti...nista od ovoga, irealno je. Ako i bude, a fala bogu, varat cemo fiksnom ip adreson i ćao đaci...
DUMP udruga mladih programera
16 godina
neaktivan

Debilno.

Btw. znam da se radi o hrvatskom internetu, ali ako se to desi i u Srbiji, očekujem grafite ispisane od "huligana" sa porukom "Pravda za Internet" xD

http://baguje.com/author/icecold/

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
icecold kaže...

Debilno.

Btw. znam da se radi o hrvatskom internetu, ali ako se to desi i u Srbiji, očekujem grafite ispisane od "huligana" sa porukom "Pravda za Internet" xD

Ja ću kupit kamion sprejeva za to.

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD
17 godina
lzgr kaže...
icecold kaže...

Debilno.

Ja ću kupit kamion sprejeva za to.

Ja cu kupit komet.

17 godina
neaktivan

Onda kažu imaš slobodu govora a ne smiješ gledat na internetu šta hoćeš. Postajemo Kina.

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Još malo pa će i zrak početi naplaćivati...{#}

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fearless kaže...
Ne budite senzacionalisti...nista od ovoga, irealno je. Ako i bude, a fala bogu, varat cemo fiksnom ip adreson i ćao đaci...

O čemu ti pričaš?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
vlad0 kaže...
Fearless kaže...

O čemu ti pričaš?

Kako neznas. Kad te ISP pita koju IP adresu imas ti ces mu rec fiksnu i ond ces ga zahebat jer zapravo imas dinamicku pa ti ISP nemoze nista

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
vlad0 kaže...
Fearless kaže...

O čemu ti pričaš?

Kako neznas. Kad te ISP pita koju IP adresu imas ti ces mu rec fiksnu i ond ces ga zahebat jer zapravo imas dinamicku pa ti ISP nemoze nista

Mislim da to neće pomoći proxy će možda pomoći samo je spor.

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac
17 godina
neaktivan

VPN   {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koje histerično smeće od članka LOL.

Odekle je ovo preneseno uopce? Moja Sudbina, Gloria, Kurir...

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
CrapFireX kaže...

Koje histerično smeće od članka LOL.

Odekle je ovo preneseno uopce? Moja Sudbina, Gloria, Kurir...

Preneseno sa mnogih američkih članaka na reakciju odluke FCC-a o Net neutralnosti.

Again.
15 godina

ako bude platim si VPN i radim sta hocu bolje nego placati youtube...

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina

Ne smatram ovo mogućim, odnosno vjerojatnim ishodom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Bog će nam pomoći!  {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
vlad0 kaže...
Fearless kaže...

O čemu ti pričaš?

Aaaaaa, pa što ne reče tako odma'? Ma nego.. A jel to onda ja mogu onaj... onaj... Ma kako se kaže... Webservjer, jel' tako, e jel' ja mogu prevarit ISP sa tom 'fiksnom ip adreson' i imat' kod sebe doma pa da im ne plaćam? {#}

Anyhow, back on topic:

kakve su ovo gluposti u tom članku? Naplata isporuke sadržaja po protokolima uz privilegirani QoS za one koji se daju bolje naplatiti? Genijalcu koji se toga sjetio trebalo bi UTP omču oko vrata i pravac prvo drvo, a što se tiče ostvarivosti ovakvog nečeg: nema teorije da to ikad prođe.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan

NAdam se da od ovoga neće biti ništa, a ako budu mogu se odmah pokopat, koji su to kreteni. I ajde neka to donesu tako, kome idu pare koje će se plačati za gledanje youtubea? Njima, u đep eto kome, youtube nebi dobio ništa s obzirm da je on besplatan za sve. To je čista krađa usred bijela dana. Budala je onaj kome uopće to pada na pamet. Ako krenu tim putem neka onda i maknu adsl i sve ove iptv-e neka nas vrate u doba modema u 90 godine. Crkli dabogda i oni i svi koji ih u tome podrže, bagra jedna niškorisna.

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vedrann kaže...

Onda kažu imaš slobodu govora a ne smiješ gledat na internetu šta hoćeš. Postajemo Kina.

Vec smo gori od nje...

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da, to i ameri zele uvesti. Zele naplatiti posebne sadrzaje (YT, FB, Skype i slicno). Takodjer zele uvesti "prioritete". Npr ako je CNN platio da ga se brze posluzuje on ce imati veci bandwidth kod ISP-a od "obicnih" firmi.

Mene živo čudi kako toga još nema .

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Mene živo čudi kako toga još nema .

Vjerojatno zato sto im je dosad bilo jeftinije širiti infrastrukturu nego implementirati takvo rješenje...

E problem je sto sve vise i vise bandwitha odnosi youtube i recimo ti video chatovi i onda dolazi do mini zagusenja... a sve skuplje izadje prosirivanje infrastrukture...

Tako da bi jednostavno ovo mogli ubaciti...

16 godina
odjavljen
bandito kaže...

Još malo pa će i zrak početi naplaćivati...{#}

U Sisku se to odavno radi. {#}

BTW-ja sam iz Siska da netko ne bi pomislio...

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Vjerojatno zato sto im je dosad bilo jeftinije širiti infrastrukturu nego implementirati takvo rješenje...

E problem je sto sve vise i vise bandwitha odnosi youtube i recimo ti video chatovi i onda dolazi do mini zagusenja... a sve skuplje izadje prosirivanje infrastrukture...

Tako da bi jednostavno ovo mogli ubaciti...

Znaći  za one koji plate, za ostale neka čitaju spam :) , super sve više mi se sviđa projekcija budućnosti, mislim da ću se počet bavit pčelarstvom prije nego što sam to planirao.

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Znaći   za one koji plate, za ostale neka čitaju spam :) , super sve više mi se sviđa projekcija budućnosti, mislim da ću se počet bavit pčelarstvom prije nego što sam to planirao.

I ja već duže vrijeme razmisljam o poljoprivredi... jednostavno mi se čini bolje nego ovo što je sada...

A gle... to više više novca imaju, to više žele...

16 godina
neaktivan

Ako tozaživi ja prekidam pretplatu, jer smrdljivi t-com neče smanjiti cijene flata nego još nabaciti lude cijene ovih usluga{#}

bilo je riječi da če telekomunikaciske tvrtke(mobilne) početi tražiti novce od servisa(youtube, fb...) da pomognu(financirju) povečanju infrastrukture zbog sve večeg zagušenja korištenjem tih servisa.{#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel moguce da su ljudi toliko izopaceni i poremeceni?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice