E-građanin zaključana tema

poruka: 12
|
čitano: 6.621
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
E-građanin

Kaže ovo:

Za osam dana nitko više neće morati odlaziti po rodni list u općinu u kojoj je rođen, čekati izdavanje u redu ni plaćati biljege: bit će dovoljno da ga isprinta sa internetske stranice, a svako državno tijelo takav će dokument morati prihvatiti kao vjerodostojan.

Link:

http://www.jutarnji.hr/osobni-dokumenti-dostupni-na-internetu-od-10--lipnja/1196243/

Hm, bit će zanimljivo.... (makar se prema uslugama i ne čini nešto posebno).

U svojevrsni pretinac sličan mailboxu građani će primati, primjerice, poruke HZZO-a, zatim poruke MUP-a da im ističe putovnica ili Porezne uprave - kaže Parić. Drugi tip su usluge provjere određenog stanja: moći ćemo saznati tko nam je izabrani stomatolog ili koliko nam je uplaćeno novaca u 2. mirovinski stup.

- Treći tip su usluge on-line izdavanja dokumenata. Za sada će biti dostupni samo rodni i vjenčani list, ali planiramo da se putem Interneta mogu dobiti i potvrde o nekažnjavanju, prebivalištu i niz drugih - kaže Parić.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
E-građanin

Ma ne vjerujem ništa.

To neće radit kako treba dok se ne potroši još koja milja za ispravljanje nečijih bugova.

I kad vidim teško ću povjerovat.

Hot Rodney

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
E-građanin

Iskreno govoreći malo sam skeptičan oko toga, no vidjet ćemo u praksi vrijedi li zaista.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
E-građanin

Zvuci predobro da bi bilo istinito.

WordPress ❤

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
E-građanin

JEDNI KAŽU VEČĆ ZA 8 DANA, Drugi kažu da tek tada kreće projekt koji neće nikad završit, šta je istina?

jel FINA šta objavila?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
E-građanin

Skepsa je opravdana ali bilo bi super da se to ostvari.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
E-građanin

Stari išao provjeriti jel može pokupiti podatke za login, rekli mu u Fini tek od ponedjeljka, no postoji mogućnost da ni tada ne budu spremni....

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
E-građanin

biti će to OK ali vjerovatno tek nakon nekog vremena... kao što je to bio slučaj sa e mirovinsko, e trošarine, e zdravstveno i e porezna... niti s jednim od tih servisa nisam imao ugodno niti upoznavanje (gdje sam uputstva našao na forum.hr! :/) niti korištenje u prvih par dana... danas je već to nešto.

edit: onaj tko je napravio UI za e-zdravstveno nikad se nije družio s ljudima... užas

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 15:24 (skank666).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
E-građanin

Nije loše, za početak usluge. Sad treba čekati kad će se moći raditi promjene, a ne samo printati postojeće podatke.

I mogli su izdati normalan certifikat za zdravstvene usluge :)

Ima li tko problema s aktivacijom mTokena (WP)? Uredno sam se prijavio preko ePass-a, ali aktivacija tokena ne prolazi.

P.S. Svaka čast Carnetu na izdavanju WP aplikacije :)

P.P.S. Iznenadilo me da FINA zna o čemu pričam na prvi dan predstavljanja usluge :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 17:45 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: E-građanin
Elles D. kaže...
Ima li tko problema s aktivacijom mTokena (WP)? Uredno sam se prijavio preko ePass-a, ali aktivacija tokena ne prolazi.

P.S. Svaka čast Carnetu na izdavanju WP aplikacije :)

P.P.S. Iznenadilo me da FINA zna o čemu pričam na prvi dan predstavljanja usluge :)

Neću koristiti mToken pa ne znam da li je greška do njih ili si ti nešto slučajno zeznuo. Ode također možeš ostaviti komentar KLIK pa će ti ekipa odgovoriti prije jer koliko vidim tema je malo aktivnija.

17 godina
E-građanin

Vidio sam temu, ali neću spamati s istim pitanjima.

Odapeo sam mail i carnetu, pa čekam odgovor.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: E-građanin

Može li ovdje lock?

Tema je ovdje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice