Arctic Cooling priprema tužbu protiv AMD-a!

poruka: 6
|
čitano: 1.130
|
moderatori: XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

S obzirom da smo svjedoci raznih tužakanja, u današnje vrjeme lakše je nabrojat ko se ne tužaka u odnosu na one koji se međusobno tužakaju. Ovaj put je smotani Arctic Cooling zapeo, tužit AMD zbog "Fusion" izraza kojeg je ta poznata firma za hladnjake i ventilatore nekad koristila na svojim napajanjima.{#}

Današnji Arctic ili prijašnji Arctic Cooling, je Fusion ime ili izraz zaštitil ili registriral pod svoje i baš sad su se sjetili krenut tužakat i još na ovaj način no krasno.{#}

http://www.techpowerup.com/159096/Arctic-To-Sue-AMD-Over-Fusion-Brand-Name.html

Da je ovo glupo i bezveze odma se vidi, e moj Arctic kaj nemate pametnijeg posla pa taj Fusion je AMD koristil samo onako kao neko kodno ime za svoje APU proizvode ili koncepciju. Danas tog imena Fusion nema nigdje na njihovim proizvodima, fotka ispod jel no to Fusion ime su koristili i neki drugi u prošlosti a koriste ga i danas. Gospoda u AC pa onda tužite i Ford i to pod hitno, koji je isto tak koristi to ime a tu je i Gillette pa tužite sve redom u jednoj rundi.{#}{#}

Fusion ime AMD spominje samo kao neki izraz onak usput a službeno ga nema nigdje kao prave Logo oznake kao u slučaju Ford-a! Fusion ime AMD spominje samo kao neki izraz onak usput a službeno ga nema nigdje kao prave Logo oznake kao u slučaju Ford-a!
Fusion izraza ili riječi  nema nigdje na AMD proizvodima u ovom primjeru Laptop sa APU! Fusion izraza ili riječi nema nigdje na AMD proizvodima u ovom primjeru Laptop sa APU!
Arctic ne zaboravit i Ford tužit jel! Arctic ne zaboravit i Ford tužit jel!
A tu je i Gillette kaj se čeka ajmo tužit odma! A tu je i Gillette kaj se čeka ajmo tužit odma!
http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Re: Arctic Cooling priprema tužbu protiv AMD-a!
rambox kaže...
Gospoda u AC pa onda tužite i Ford i to pod hitno, koji je isto tak koristi to ime a tu je i Gillette pa tužite sve redom u jednoj rundi.{#}{#}

Mislim da kod trademarka ima neka fora koja dozvoljava isti naziv ako su proizvodi potpuno nepovezani i ciljaju razlicita trzista.

Ne beri brigu, budu AMD-ovi odvjetnici sredili to :)

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
18 godina
rustweaver kaže...
rambox kaže...
Gospoda u AC pa onda tužite i Ford i to pod hitno, koji je isto tak koristi to ime a tu je i Gillette pa tužite sve redom u jednoj rundi.{#}{#}

Mislim da kod trademarka ima neka fora koja dozvoljava isti naziv ako su proizvodi potpuno nepovezani i ciljaju razlicita trzista.

Ne beri brigu, budu AMD-ovi odvjetnici sredili to :)

Nije problem kaj se tiče ishoda ove zavrzlame,{#} nego je bezveze jel pa ljudi se po internetu smiju uglavnom i čude na ovaj potez Arctic firme. Neče to niti doč do suda, bit če odbačeno sigurno kad se sve zbroji i oduzme i to je to.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina

Po meni je glupo odobravati takve zastite ili sta vec, po toj logici micfosoft moze traziti zastitu broja 7 i nitko ne bi smio nigdje napisati broj 7.Sorry ako sam skroz promasio smisao toga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
yaga01 kaže...

Po meni je glupo odobravati takve zastite ili sta vec, po toj logici micfosoft moze traziti zastitu broja 7 i nitko ne bi smio nigdje napisati broj 7.Sorry ako sam skroz promasio smisao toga.

Brojevi ne mogu biti trademarkirani, da mogu ne bi danas imao pentiume nego 586 ;)

Ali vise-manje si na dobrom tragu. Recimo da obojica proizvodimo kalkulatore. I ja svoj nazovem ultrasmart i registriram trademark s tim imenom, ti za svoj kalkulator ne bi mogao koristiti isto ime. Ali bi taj naziv ultrasmart mogao koristiti netko tko proizvodi recimo solarne panele (pod uvjetom da je ono iz mog prvog posta tocno).

Uglavnom postoje neka ogranicenja sto se moze trademarkirati a sto ne, i koliko uokolo mozes provoditi svoja trademark prava.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina

Dobro ja sam 7 uzeo ovako bez veze, prvi mi je pao na pamet

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice