AMD FX Centurion na 5 GHz

poruka: 16
|
čitano: 4.818
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

piše da će 9590 koštat oko 200 dolara i imat tdp od 125w. zvuči predobro

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina

Ajmo AMD! Natjeraj me da kupim taj FX. {#}

P.S. samo da cijene budu razumne kao i dosad.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD FX Centurion na 5 GHz

To je samo forward od MacClippera:

http://forums.vr-zone.com/hardware-depot/2884721-the-amd-fx-9590-fx-centurion-preview.html

Registriran je i na OCN-u pa tamo možete vidjeti isto što i tu, samo ovdje je dosta urednije.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

um imaju li ikakvi benchmarki iz igara usporedno sa intelovim procesorima,inače ovo je previše za moj đžep...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ovo je totalni fail. Oba su slabija od i7-4770k na tvorničkom taktu, vuku 150W više od njega u loadu, skuplji su od njega, traže ploču od preko 1000kn, cooler od bar 500kn, i solidno napajanje. A i uz sve to u par recenzija su rekli da bi im procesori throttlali nakon par min full loada. Evo par review-ova ako nije bilo: link1, link2

Ne znam što je našima pa da idu ovo nabavljat, teško da će i 2-3 primjerka prodat. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 11:34 (Penryn).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa nekima ce se sigurno svidjeti procesori isto kao i intelovi 6core bez obzira na cijenu!a i tih 5ghz zvuci ludnica!no bez obzira sto ga i7 unistava sve cpu bound igre ce imati i to kakve koristi od visokog takta,ak nis drugo decki se trude:-)lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
15 godina
Trudi se qurac, dizu te taktove u nebesa a arhitektura je jedna velika crnacka pisa.
http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
13 godina
protjeran
Pa dobro nije bas tako crno, tamo di se iskoristava svih 8 jezgri fx-ovi to rade odlicno! I nista drasticno losije od i7,barem ono sto sam ja vidio a i citao ovdje na forumu...lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina

haha pa ko bi to uzeo pokraj i7? pogled na potrošnju sve govori

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ma ovo je totalni fail. Oba su slabija od i7-4770k na tvorničkom taktu, vuku 150W više od njega u loadu, skuplji su od njega, traže ploču od preko 1000kn, cooler od bar 500kn, i solidno napajanje. A i uz sve to u par recenzija su rekli da bi im procesori throttlali nakon par min full loada. Evo par review-ova ako nije bilo: link1, link2

Ne znam što je našima pa da idu ovo nabavljat, teško da će i 2-3 primjerka prodat. {#}

U multi threadu pusi od 4770, a u single od 2400, totalni fail, bolje im je da se ozbiljno pocnu bavit steamrollerom i da napokon dignu IPC na razinu barem nekon Sandy bridge-a, jer ovo nema nikakvog smisla, ogromna potrosnja energije, strahovito zagrijavanje, a perfomanse ni na razini procesora starih nekoliko godina i to na stocku...

RAKIA connecting people!
14 godina
neaktivan

To će kupit oni s malim pimpekima.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
protjeran

lako srat po amdu, a niko ni nije svjestan šta priča

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina

Svaka im čast na trudu ali ništa novog nisu napravili. Digli takt i potrošnja otišla u nebo. Ovo če kupiti samo zagriženi fanovi. Volio bih da su napravili nešto bolje pa da imamo zdravu konkurenciju između intela i amd ali sa ovim nisu ništa napravili. Možda u budučnosti naprave nešto bolje, ali kako sada stvari stoje neznam tko bi normalan kupio taj cpu pored intela ( Osim fanboyeva) koji pun klinac manje troši, manje se grije a ima bolje perfomanse. 

Možda sa sljedečom arhitekturom naprave nešto bolje.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja bih vise volio vidjet neki steamroller sa 6c / 12t na 3ghz sa turbom do 3.7-3.8 za nekih 1500kn. e to bi bio biznis.. {#} i ne vise od 100w tdpa

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hmm... Ako se pita mene, amd bi trebao ostaviti 20% svoje okupacije na procesorima sa 8+ jezgara i visokim taktovima (za one koji to trebaju) a onaj ostatak tima neka trazi rjesenje koje ce donijeti mini revoluciju. Umjesto da se prestanu kretati u jednom smijeru (a to je dodavanje trenutno "nepotrebnih" jezgri i svemirskih taktova) i da probaju malo u drugim stvarima. Vidim da APUovi su dosta trazeni za koristike koji ne zele gaming vec dobar proc i nesto vise memorije, tako da je to mini uspjeh. Ja bih na njihovom mjestu pokusao pojacati ifrastrukturu, smanjiti taktove na 3.5-4.0 ghz, smanjiti (drasticno) potrosnju i probati biti velika konkurencija intelu. Amd je do sada radio super posao u pravljenju najboljih ulozeno/dobiveno proizvoda (govorim i o amd GPUovima) ali ide krivim putem. Ako se "osvijesti" i pocne razmisljati sto korisnici koji ne trebaju bjesne taktove i brdo jezgara hoce, a i dalje imajuci dobar ratio ulozenog/dobivenog, mislim da bi intel morao smanjiti svoje cijene, tako da budu oboje na istoj razini (ili ja je intel i dalje nesto skuplji od amda). To ce ne samo njima omoguciti da se vrate na stare slave athlona nego ce i nama omoguciti jeftinije cijene i veci izbor za novce koje smo krvavo zaradili i onda stavili sa strane za nas najdrazi hobi... :)

Stoga, kada je to receno, ja kazem da Centurion "nece" imati uspjeha. Imati ce kod onih sa dubokim dzepovima i onima koji stvarno mogu naci nacin da iskoriste to... Ja nisam ni intel i amd fanboy, ali moram reci da izmedju centuriona i 4770k bi uvijek uzeo intel. Bas zato sto imaju bolju arhitekturu (trenutno, nemojte se uvrijediti ;) ), manju potrosnju u odnosu na novog centuriona i "manje" zagrijavanje. 

Nadam se da kada budem imao dovoljno novaca za 3-4 godine za novu konfu da ce do tada AMD imati nesto barem za nijansu bolje od intela pa da cu ponovno moci uzeti AMD procesor... Ja sada imam fx-6300 i jako sam zadovoljan s njime. Nikada nije presao 60C na opretecenju, a kada je u idelu dobio sam cak 16C... Za one ljude koji mi ne vjeruju, staviti cu sliku kao dokaz... :) (Link za vecu sliku: http://prntscr.com/1rfasn) Koristim stock cooler. Ovako inace, volim se igrati, te sam "ovisnik" o puno tabova i racunalnih procesa. Samo 2 puta sam vidio da je sistem zastekao, ali nakon analize shvatio sam da to nije bilo do procesora vec do samo 4 gb memorije... :) AMD fx procesori prema meni su puno bolji od i5, dok i7 nebo naspram fx-ova. Stoga, nadam se da ce se AMD probuditi i oduseviti nas... 

Oprostite na ovolikom tekstu, zanio sam se... {#}

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 15:22 (Svenos).

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

AMD-u je najveci problem sto nemaju svoje proizvodne pogone. Dok Intel ima najbolje proizvodne pogone i svake godine idu na manji proizvodni proces. A AMD mora cekati druge da predju na manji proizvodni proces... Ali prema onom roadmapu za 2014, koji sam negdje vidio na ovom forumu, u sljedecoj godini prelaze cini mi se tek na 28nm. I koliko sam shvatio iz te slike, svi procesori ce im biti do 35W TDP.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice