piše da će 9590 koštat oko 200 dolara i imat tdp od 125w. zvuči predobro
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajmo AMD! Natjeraj me da kupim taj FX.
P.S. samo da cijene budu razumne kao i dosad.
To je samo forward od MacClippera:
http://forums.vr-zone.com/hardware-depot/2884721-the-amd-fx-9590-fx-centurion-preview.html
Registriran je i na OCN-u pa tamo možete vidjeti isto što i tu, samo ovdje je dosta urednije.
um imaju li ikakvi benchmarki iz igara usporedno sa intelovim procesorima,inače ovo je previše za moj đžep...
Ma ovo je totalni fail. Oba su slabija od i7-4770k na tvorničkom taktu, vuku 150W više od njega u loadu, skuplji su od njega, traže ploču od preko 1000kn, cooler od bar 500kn, i solidno napajanje. A i uz sve to u par recenzija su rekli da bi im procesori throttlali nakon par min full loada. Evo par review-ova ako nije bilo: link1, link2
Ne znam što je našima pa da idu ovo nabavljat, teško da će i 2-3 primjerka prodat.

haha pa ko bi to uzeo pokraj i7? pogled na potrošnju sve govori
Ma ovo je totalni fail. Oba su slabija od i7-4770k na tvorničkom taktu, vuku 150W više od njega u loadu, skuplji su od njega, traže ploču od preko 1000kn, cooler od bar 500kn, i solidno napajanje. A i uz sve to u par recenzija su rekli da bi im procesori throttlali nakon par min full loada. Evo par review-ova ako nije bilo: link1, link2
Ne znam što je našima pa da idu ovo nabavljat, teško da će i 2-3 primjerka prodat.
U multi threadu pusi od 4770, a u single od 2400, totalni fail, bolje im je da se ozbiljno pocnu bavit steamrollerom i da napokon dignu IPC na razinu barem nekon Sandy bridge-a, jer ovo nema nikakvog smisla, ogromna potrosnja energije, strahovito zagrijavanje, a perfomanse ni na razini procesora starih nekoliko godina i to na stocku...
To će kupit oni s malim pimpekima.

lako srat po amdu, a niko ni nije svjestan šta priča
Svaka im čast na trudu ali ništa novog nisu napravili. Digli takt i potrošnja otišla u nebo. Ovo če kupiti samo zagriženi fanovi. Volio bih da su napravili nešto bolje pa da imamo zdravu konkurenciju između intela i amd ali sa ovim nisu ništa napravili. Možda u budučnosti naprave nešto bolje, ali kako sada stvari stoje neznam tko bi normalan kupio taj cpu pored intela ( Osim fanboyeva) koji pun klinac manje troši, manje se grije a ima bolje perfomanse.
Možda sa sljedečom arhitekturom naprave nešto bolje.
ja bih vise volio vidjet neki steamroller sa 6c / 12t na 3ghz sa turbom do 3.7-3.8 za nekih 1500kn. e to bi bio biznis.. i ne vise od 100w tdpa
Hmm... Ako se pita mene, amd bi trebao ostaviti 20% svoje okupacije na procesorima sa 8+ jezgara i visokim taktovima (za one koji to trebaju) a onaj ostatak tima neka trazi rjesenje koje ce donijeti mini revoluciju. Umjesto da se prestanu kretati u jednom smijeru (a to je dodavanje trenutno "nepotrebnih" jezgri i svemirskih taktova) i da probaju malo u drugim stvarima. Vidim da APUovi su dosta trazeni za koristike koji ne zele gaming vec dobar proc i nesto vise memorije, tako da je to mini uspjeh. Ja bih na njihovom mjestu pokusao pojacati ifrastrukturu, smanjiti taktove na 3.5-4.0 ghz, smanjiti (drasticno) potrosnju i probati biti velika konkurencija intelu. Amd je do sada radio super posao u pravljenju najboljih ulozeno/dobiveno proizvoda (govorim i o amd GPUovima) ali ide krivim putem. Ako se "osvijesti" i pocne razmisljati sto korisnici koji ne trebaju bjesne taktove i brdo jezgara hoce, a i dalje imajuci dobar ratio ulozenog/dobivenog, mislim da bi intel morao smanjiti svoje cijene, tako da budu oboje na istoj razini (ili ja je intel i dalje nesto skuplji od amda). To ce ne samo njima omoguciti da se vrate na stare slave athlona nego ce i nama omoguciti jeftinije cijene i veci izbor za novce koje smo krvavo zaradili i onda stavili sa strane za nas najdrazi hobi... :)
Stoga, kada je to receno, ja kazem da Centurion "nece" imati uspjeha. Imati ce kod onih sa dubokim dzepovima i onima koji stvarno mogu naci nacin da iskoriste to... Ja nisam ni intel i amd fanboy, ali moram reci da izmedju centuriona i 4770k bi uvijek uzeo intel. Bas zato sto imaju bolju arhitekturu (trenutno, nemojte se uvrijediti ;) ), manju potrosnju u odnosu na novog centuriona i "manje" zagrijavanje.
Nadam se da kada budem imao dovoljno novaca za 3-4 godine za novu konfu da ce do tada AMD imati nesto barem za nijansu bolje od intela pa da cu ponovno moci uzeti AMD procesor... Ja sada imam fx-6300 i jako sam zadovoljan s njime. Nikada nije presao 60C na opretecenju, a kada je u idelu dobio sam cak 16C... Za one ljude koji mi ne vjeruju, staviti cu sliku kao dokaz... :) (Link za vecu sliku: http://prntscr.com/1rfasn) Koristim stock cooler. Ovako inace, volim se igrati, te sam "ovisnik" o puno tabova i racunalnih procesa. Samo 2 puta sam vidio da je sistem zastekao, ali nakon analize shvatio sam da to nije bilo do procesora vec do samo 4 gb memorije... :) AMD fx procesori prema meni su puno bolji od i5, dok i7 nebo naspram fx-ova. Stoga, nadam se da ce se AMD probuditi i oduseviti nas...
Oprostite na ovolikom tekstu, zanio sam se...
AMD-u je najveci problem sto nemaju svoje proizvodne pogone. Dok Intel ima najbolje proizvodne pogone i svake godine idu na manji proizvodni proces. A AMD mora cekati druge da predju na manji proizvodni proces... Ali prema onom roadmapu za 2014, koji sam negdje vidio na ovom forumu, u sljedecoj godini prelaze cini mi se tek na 28nm. I koliko sam shvatio iz te slike, svi procesori ce im biti do 35W TDP.