Koju kameru kupiti,Panasonic ili Canon?

poruka: 8
|
čitano: 6.290
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koju kameru kupiti,Panasonic ili Canon?

Dakle gledam da uzmem neku poluprofi kameru koja bi bila uloženo dobiveno,zapela su mi oba dva modela za oko..

http://www.panasonic.com/business/provideo/AG-AC130A.asp

http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/camcorders/professional_camcorders/xf100

je imal ko kakvo iskustvo sa kojom mozda? I na koju se odluciti.Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Koju kameru kupiti,Panasonic ili Canon?

Krivi ti je ovo forum za takvo pitanje - sumnjam da ovdje ima nekog tko je koristio ijednu od tih kamera, a kamoli obje. Potraži na Googleu:

• xf100 or AG-AC130A
  • xf100 AG-AC130A
  • xf100 vs AG-AC130A

Imaš nekih usporedba te dvije kamere.

Uzmi u obzir da je Panasonica s tri senzora, a Canonova s jednim, dakle u teoriji Panasonicova bi trebala biti bolja pod slabijim svjetlom. Također, Canonova podržava 4:2:2 uzorkovanje boje i koristi MPEG2 koji je mnogo manje zahtjevan za obradu od AVCHD-a. Također, određivanje balansa bijele, barem prema ovim slikama, čini se bolje na Canonovoj. Ali svakako prouči direktne usporedbe.

13 godina
neaktivan

gledal sam usporedbe sve manje vise..i cjena je tu kaj se toga tice,ali taj jedan senzor radi ko 3 na ostalim kamrerama kolko sam skuzil.Reko bas da pitam ako je ko imal priliku koristiti jer su to vec dosta stare kamrere.Panasonic je malo veci kaj se kamere tice,a cini se da su rezultati tu isti...Inace sad koristim Sony HDR-AX2000 koja ima format avchd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 11:44 (Ivek sony).
17 godina
moderator
Ivek sony kaže...

gledal sam usporedbe sve manje vise..i cjena je tu kaj se toga tice,ali taj jedan senzor radi ko 3 na ostalim kamrerama kolko sam skuzil.

3CCD ili 3MOS ti je sustav gdje se svjetlost koja upada kroz objektiv razlaže na valne duljine koje se onda šalju dediciranim senzorima. Dakle, ako je riječ o 1/3"-nim senzorima, takav sustav ima jedan 1/3" crveni, 1/3" plavi i 1/3" zeleni senzor. Kod kamera sa samo jednim senzorom, imaš jedan 1/3"-ni senzor sa sve tri vrste piksela i to tipično u Bayer konfiguraciji. Dakle, trebalo bi ti biti jasno da je efektivna veličina piksela u 3MOS sustavu osjetno veća nego kod piksela u Bayerovom senzoru. Drugim riječima, taj jedan senzor ne radi ko tri na ostalima. Efektivno pokupi manje svjetla, treba jače dignuti osjetljivost kod slabijih svjetlosnih uvjeta. {#}

15 godina
neaktivan

Canonov model XF100 je model koji je dosta zastario jer je izišao na tržište 2010 god.i točno je što je gosp.mbaksa napisao ne može se mjeriti kvalitetom snimka sa ag ac 130 .Panasonic u najnovijem firmwareu za 2012.g.nudi i snimanje u opciji 50p dok Canon tvrdokorno ostaje pri starijim opcijama i da Canon snima u codecu koji je lakši od avchd-a međutim to više nije bitno kao prije nekih 2 godine jer današnja računala sa modernim 4 i više jezgrenim procesorima te grafičkim karticama uparenim za obradu HD video obrađuju kao od šale pa i kodek AVCHD...Najveća prednost je definitivno kpd modela Panasonic ag ac 130 snimanje sa tri nativna Cmos senzora koji daju daleko veću kvalitetu prikaza boja nego jedno senzorski sustavi kao kod Canona XF 100...Pa ne koriste sve TV stanice za snimanje sa terena u 99 % slučajeva bezveze sustave kamera sa 3 senzora...Lp !!! I da skoro zaboravih na stranici provideocoalition.com imaš testove najmoćnijih kamera pa si pogledaj test za ag ac 130.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 17:41 (thunderstreak).
13 godina
neaktivan

odluka je pala,jucer sam bio na prezentaciji panasonica i uzimam ju definitivno... ;)

17 godina
moderator
Ivek sony kaže...

odluka je pala,jucer sam bio na prezentaciji panasonica i uzimam ju definitivno... ;)

Javi dojmove kad je isprobaš!

13 godina
neaktivan

Isprobal sma ju jucer malo u eurovalu na prezentaciji,kamera je mrak.Ali budem ju testiral generalno kad ju uzmem,da vidim kak se ponasa,kolko treba svjtla kak ima šuma i to,ma treba i neki mikrofon uzeti i to je to..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice