Kamera koja dobro snima pokrete?

poruka: 13
|
čitano: 4.425
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pomoć oko odabira kamere

Bavim se freestyle nogometom, pa sam mislio uzeti novu kameru. Htio bi neku koja nije baš skupa, nemora bit hd, ali da dobro snima pokrete..

Neke preporuke?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Pomoć oko odabira kamere

Ne možeš na takav način u šoping. Prvo se mora znati s koliko novca raspolažeš - bez toga nemamo o čemu raspravljati.

A općenito gledano, takvu kameru bi valjda najprije našao među miniDV kamerama s CCD-om. Samo je pitanje gdje ćeš danas kupiti takvu kameru, odnosno isplati li ti se petljati s kazetama. Nekako mi se čini da su kamere nižih klasa s CMOS senzorima sporije, pogotovo ako se radi o jeftinijim (slika često ispadne vodenasta). Jedino si mislim - možda bi ti mogle biti zanimljive FullHD kamere koje mogu snimati 60p.

15 godina
neaktivan

Za snimanje sportskih događanja su najbolje po mogućnosti hd kamere sa progresivnim modom snimanja...

17 godina
moderator
S tom rečenicom nisi ništa rekao. Za što bolje hvatanje pokreta treba biti što veći framerate. Shodno tome, bolje je 50i nego 25p. Ali, naravno, bolje je 50p nego 50i jer je 50p efektivno dvostruko veće vertikalne rezolucije od 50i.

Zapravo bi 60p bila najbolja opcija - kod nas ima i takvih kamera za kupiti.
17 godina

da... najbitnije je da kamera guta da kamera guta dovoljno svjetla(čitaj;fotona), dakle masivnija optika i velik senzor.

i da se snima po suncu - neznam 3 ccd tip, no novac sve odlučuje, jer tu - nebo je granica.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kamera koja dobro snima pokrete?
overhaul kaže...

da... najbitnije je da kamera guta da kamera guta dovoljno svjetla(čitaj;fotona), dakle masivnija optika i velik senzor.

i da se snima po suncu - neznam 3 ccd tip, no novac sve odlučuje, jer tu - nebo je granica.

Bojim se da si izašao iz kategorije priuštivosti za pokretača teme (Htio bi neku koja nije baš skupa, nemora bit hd...). {#}

15 godina
neaktivan

Poštovani gospodine mbaksa,evo sa ovom rečenicom ću puno reći,koristim panasonicov model sd 700 koji snima sa 50 fps full hd progressive i slika je vrhunska bilo da se radi o sportskim ili ostalim događanjima...kamkorder snima sa 1000 linija horizontalno i 900 vertikalno po čemu se mjeri čak i sa profi modelima ranga od 4000 i više eura...također ima i više nego dobre moućnosti manuelnih podešavanja,a prvenstveno sam želio istaknuti da progresivni hd snimaju ipak malo bolji camcorderi počevši od Sanyovog modela pa do Pannyja serije 700 i 900 te Sonyja cx 700 a svi su oni,poglavito zadnja 2 u consumer klasi top modeli.I još jedna stvar pod progresivno sam upravo mislio na 50 fps a ne na 24p filmski mod kao kod npr.Canona HV-40 koji je namijenjen više za "umjetnički" štih na snimkama.

P.S. Malo manje bahatosti u Vašem obraćanju bilo bi korisno i za redakciju i za vas,niste pokupili svu pamet svijeta....lp !!!

17 godina
moderator
thunderstreak kaže...

Poštovani gospodine mbaksa,evo sa ovom rečenicom ću puno reći,

...

P.S. Malo manje bahatosti u Vašem obraćanju bilo bi korisno i za redakciju i za vas,niste pokupili svu pamet svijeta....lp !!!

Malo smanji doživljaj, ne budi pasivno-agresivan, ne patroniziraj i ne optužuj druge za bahatost bezveze. Ako si smatrao da sam nešto krivo rekao, mogao si objasniti što sam krivo rekao i zašto je to krivo, umjesto da off-topičariš na ovaj način.

Svojom porukom sam mislio upravo to što sam mislio - da tvoj komentar ne nosi informaciju korisnu pokretaču teme i drugima koji prate ovu temu, jer je nepotpuna.

A nepotpuna je jer ti mi ne možemo čitati misli:

thunderstreak kaže...

I još jedna stvar pod progresivno sam upravo mislio na 50 fps a ne na 24p filmski mod kao kod npr.Canona HV-40 koji je namijenjen više za "umjetnički" štih na snimkama.

I umjesto da si mi odmah skočio za vrat, mogao si jednostavno napisati to što si sad napisao i onaj tvoj komentar iz prethodne poruke bi dobio smisao.

O konkretnim kamerama mislim da nema smisla raspravljati dok se pokretač teme ne izjasni s koliko novca raspolaže. Nekako sumnjam da je, sudeći prema njegovim riječima (Htio bi neku koja nije baš skupa, nemora bit hd), ciljao na kamere od 1000 eura. {#}

14 godina
odjavljen

E ovako, prvo sry jer nisam odgovaro na temu, bio sam zauzet.

Hvala svima na odgovorima.

Necu kupovat neke kamere koje koštaju masivne pare, nego neku od 800 tinjak kuna, jer sam maloljetan, znači nemam posao, a i ne želim ispitivati starce za preskupe stvarčice. Hoću neku kameru, za početak, samo da mogu snimati video za ljeto, i za natjecanje, gledao sam p10 i s20 kameru...puno hvala

1 0 hvala 0
17 godina
moderator

Za te novce teško ćeš kupiti ikakvu kameru, a kamoli još da dobro snima pokrete. Možda bi ti bila zgodna Sony MHS-PM5K/P koja se, koliko vidim, sad može kupiti za 600 kuna - samo provjeri da dolazi s dodatnom konverterskom lećom koja omogućava panoramsko snimanje (snimanje u 360 stupnjeva).

14 godina
odjavljen

Hvala ;) Kad skupim pare, pokušat ću je pronać

1 0 hvala 0
17 godina
footballer kaže...

Hvala ;) Kad skupim pare, pokušat ću je pronać

Ne moraš je tražit na sve strane, samo u Arena centru Zagreb imaju verziju sive boje kolko vidim a druga je Pink i da dolazi s 360 lecom to ti piše dole na dnu u specifikacijama.{#}{#}

Uglavnom za tolko love, to je dobra ponuda itekak za 600kn dok traje a ona cijena od 1400 od prije je glupost kaj drugo jer ne vrjedi tolko nema šanse.{#}

http://www.sancta-domenica.hr/detalji_proizvoda.d9062be3d823433a8c3482b9bd0fa140.mhs-pm5k-w-bloggietm-fotoaparat-sony.aspx

http://www.sancta-domenica.hr/Stranica.aspx?page=Akcije

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan

jel postoji negdje u hrv ,neka HD kamera ,od 60 fpsa,do 1000 kn?

ako neko zna nek javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice