Imam office 2007 i na njemu je ogroman razmak između redova, gotovo dva obična reda kao
bla bla 1
Bla bla2
i tako kako to riješiti (molim vas na hr. jer imam hr. office!)
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Imam office 2007 i na njemu je ogroman razmak između redova, gotovo dva obična reda kao
bla bla 1
Bla bla2
i tako kako to riješiti (molim vas na hr. jer imam hr. office!)
Imam nešto stariji Office ali mislim da bi trebalo biti to tu negdje, koliko se sječam pogledaj malo pod, Oblikovanje - Font - TAB (Razmak među znakovima) ili Obilokovanje - Odlomak. Uglavnom u Oblikovanju pogledaj si malo.
Mislim da je jedna od dvije opcije u pitanju:
1. Oblikovanje / Odlomak / Prored - ako korektno pišeš tekst (vidi točku #2) ovo je najvjerojatniji izvor problema. Moguće je da je postavljeno na dupli prored ili točno definiran prored, npr. 24 točke ili sl.
2. Oblikovanje / Odlomak / Razmak (ispred ili iza, na to se odnosi prethodni post) - moguće je da je razmak definiran kao razmek između odlomaka, ali to bi značilo da na kraju svakog reda ručno prelaziš u idući (pritiskom na tipku ENTER). Ovo nije korektno korištenje, trebalo bi pustiti da Word sam prelazi u novi red, u suprotnom ti je zapravo svaki red zaseban odlomak (nažalost, vidio sam i previše ovakvih radova da bi ovu mogućnost jednostavno previdio, iako mislim da je manje vjerojatno).
Tehnički, postoji i treća mogućnost, da pišeš u stilu Naslov1, koji ima definirane velike razmake (svodi se na točku #2, zapravo). U tom slučaju odaberi drugi stil za pisanje (poželjno Normal). Ako pak pišeš u stilu Normal, moguće je da taj stil ima postavljen veći prored (dakle, opet točka #1), te da je pri promjeni proreda ista spremljena u predložak (označena kvačica kod neke takve opcije).
E sad, ovo vrijedi za starije Office, ovaj novi nikada nisam vidio, ali pretpostavljam da je princip isti...
Nadam se da sam pomogao, pozdrav!
sad kad vise ljudi na forumu ima office 2007 molio bih nekoga da mi napise sto treba napraviti da se smanji razmak između redova.
imam englesku verziju
sad kad vise ljudi na forumu ima office 2007 molio bih nekoga da mi napise sto treba napraviti da se smanji razmak između redova.
imam englesku verziju
Na statusnoj traci se nalaze izbornici npr. Home, Insert, a tebi treba Page Layout. E onda imas dio u kojem pise spacing i u drugome malo prozorcicu mozes smanjit ili povecat. Eto mislim da sam pomogao
Jel nije naj jednostavnije da ako se u office 2007 želi standardna veličina proreda kao u npr. 2003. da se u home ili polazno ribbonu u dijelu stilovi samo prebaci na drugu sličicu koja služi za bez proreda.