Sharepoint ili nešto drugo?

poruka: 5
|
čitano: 1.371
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Naime, kolega i ja radimo zajedno na nekom manjem projektu i vrlo zeznuto zna biti ostavljati poruke svugdje (fileovi su još i riješeni preko dropboxa). Volio bih kada bi mogli imati neku ploču po kojoj bi ostavljali poruke, zadatke, neke manje dokumente i slike.

Sharepoint se instalirao sa Office-om, ali po svemu sudeći, trebam server, a ne znam da li postoji besplatni server za Sharepoint koji neće recimo uzimati podatke ili nešto drugo naplaćivati.

Da li postoji možda neki drugi, sličan servis koji je besplatan i da ima intuitivno sučelje.

Puno hvala i pozdrav...

SDP ≠ HDZ

0 0 hvala 0
17 godina

Ne postoji. Moras instalirati Windows Server (imas trial 3 mjeseca legalno) + SQL Server (imas express verziju. Tesko da ti je Sharepoint dosao sa officeom. Mislim da sa SP nemas trial nego ga moras ili kupit ili krekat.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Sharepoint ili nešto drugo?
tnakir kaže...

Ne postoji. Moras instalirati Windows Server (imas trial 3 mjeseca legalno) + SQL Server (imas express verziju. Tesko da ti je Sharepoint dosao sa officeom. Mislim da sa SP nemas trial nego ga moras ili kupit ili krekat.

Pardon, dobio sam Workspace. Kada kreiram novi workspace me pita da li da želim pohraniti lokalno pa da ga onda shaream s drugima. Da li je to već moguća situacija?

SDP ≠ HDZ
16 godina
neaktivan

ako imaš Office onda imaš i OneNote koji možeš koristit u multiuser okruženju (a i sinkat ga preko skydrive-a) i mislim da bi bio ok za tvoje potrebe

isto tako mislim da bi i google grupe bile ok za tvoje potrebe 

besplatnu verziju sharepointa možeš skinuti tu: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5970

al s obzirom da nisi upoznat sa verzijama sharepointa onda najvjerojatnije nisi niti upoznat sa intalacijom i konfiguracijom istoga pa ti predlažem da ipak potražiš nekog drugo rješenje

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Sharepoint za ostavljanje poruka i datoteka? Malo mi je to overkill za dvoje ljudi. Jel imate nekakav životni ciklus tih dokumenata koje razmjenjujete pa zato pucaš na sharepoint? U protivnom mi je to pomalo "skuplja pita neg' tepsija" priča...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice