Nestanu nastavci .xls i .doc

poruka: 14
|
čitano: 3.267
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problem sa otvaranjem dokumenata u wordu i exelu. Na radnom sticku imam oko 2gb dokumenata zadnjih 5 godina poslovanja. A vecina mi je dokumenata izgubila nastavke .xls ili .doc i nemogu ih otvoriti normalno vec moram u total comanderu rucno upisati nastavke da ih mogu otvoriti.
Dali netko zna zbog cega se to desava i dali postoji nacin da to sve od jednom rijesim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nestanu nastavci .xls i .doc

to ti je do postavka u windowsima, control panel > folder options, drugi tab, view, i promjeni kvačicu na "hide extensions for known file types" iliti na hrvatskom "Sakriti ekstenzije za poznate vrste datoteka"

I’m the juggernaut b*tch.
17 godina
neaktivan

Control Panel - Appearance and Personalization - Folder Options - Show hidden files or folders - i untikaj hide extension for know types...

To je za win7

slicno je winxp isto ako imas... samo nadjes taj folder options u control panelu i odes na tab broj 2...

ali ako ti je drugi problem (to da nemas   vise nastavaka i samo da je fajl...) onda ces morati rucno ili naci neki spec. program za to...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 18:13 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan

nije to jer u mene pola dokumenat aradi a pola ne.

Neznam sto bih to moglo biti nigdje sam igdje uspio naci neko rijesenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stariji Office?

Mozda... probaj s Open Officeom... on ima obicaj otvarati... pa sve...
14 godina
neaktivan

hajd probaj otic desni klik na propertis tih dokumenata i na opens with staviti word ili koji god program koristiš da otvara te dokumente, kad to napraviš on bi trebao automatski asocirati sve takve tipove podataka da ih automatski otvara s tim programom koji si zadao

I’m the juggernaut b*tch.
17 godina
neaktivan

Ja koristim office 2010 a ovi moji svi koriste office 2003 ali niti jedan nece da otvori dok se rucno ne upise .xls ili .doc a radi se o ogromnom broju dokumenata preko 2 gb samih dokumenata tako da je rucno nemoguce sve to obraditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

hajd probaj otic desni klik na propertis tih dokumenata i na opens with staviti word ili koji god program koristiš da otvara te dokumente, kad to napraviš on bi trebao automatski asocirati sve takve tipove podataka da ih automatski otvara s tim programom koji si zadao

A to je prije radilo a sada vise nece. Da mi je nekakav program za arhiviranje i uredjivanje tolikog broja dokumenata

17 godina
neaktivan
a gle... mozes neki renamer staviti i kad renajmaš stavi da ti renama in this fashion...

*.xls

znači zadrzat će ime dokumenta ali će dodati xls na kraju..

Mislim da to mozes napraviti i iz total komandera... samo odabereš sve te dokumente koje želiš renamati i upišeš u total commander *.xls

onda ce on svima dati .xls nastavak...
17 godina
neaktivan

Probat cu tako a dali ima tko kakvu ideju zasto se to dogadja da mi se nebi opet pocelo to desavati?

I dali ima kakv program za organizaciju velikog broja office dokumenata

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
A tko zna zasto se pocelo dogadjati... mozda neki virus ili crv, ili nesto peto...

Moja preporuka sinuti malwarebytes i to lijepo poskenirati i sve sto je crveno FIX :)

A za organizaciju... najbolje bi bilo kad bi to sam napravio posto ne vjerujem da ima neki program koji bi ti automatski sve kategorizirao... (znaci napraviti tonu foldera koja odgovaraju sadrzajima i onda ih tamo postaviti...)
17 godina
neaktivan

Tako sam i napravio ima mali milijun foldera ali samo se ja mogu u tome snaci.A htio bih da se i drugi lakse mogu snaci u tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
B_O_J_A kaže...

Probat cu tako a dali ima tko kakvu ideju zasto se to dogadja da mi se nebi opet pocelo to desavati?

I dali ima kakv program za organizaciju velikog broja office dokumenata

Meni je prvo palo na pamet da ti stick odlazi kvragu. Da sam na tvom mjestu, uzeo bi novi stick, bar to nije velika investicija. Pet godina poslovanja, kažeš?  {#}

Gledam te!
17 godina
neaktivan

Imam ja to sve na par stickova i na HDD ne cuvaju se takvi podaci samo na jendom mjestu :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice