MS Excel - iznenadna promjena lozinke

poruka: 1
|
čitano: 1.278
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
MS Excel - iznenadna promjena lozinke

Dakle,

Imao sam 15-ak spisa zaključanih jedinstvenom lozinkom (npr. MSExcel2002), međutim nedavno sam uočio da tih istih 15-ak spisa ima različite lozinke u obliku kombinacije velikih slova (npr. MHSGDHSGDUGSFA).

koristim MS Office XP (to je MS Office 2002 (10.2614.2625)).

Za ono što meni treba je izvrstan i, iako sve pakete koristim učestalo (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) novije verzije mi nisu bile interesantne.

Povijest bolesti: U Excelu imam podosta spisa i neki od njih su zaista bili stari i po nekoliko godina. Ti spisi su bili zaključani jedinstvenom lozinkom i koristili su se učestalo radi uvida u podatke.

Međutim, kad sam htio otključati jedan spis - otkrio sam da mi Excel ne prihvaća lozinku za koju ZNAM da sam je stavio. Također sam uočio da su i ostali spisi zaključani drugačijim lozinkama.

Eh sad, provlačeći spise kroz Passware (software za otključavanje spisa) bez problema sam dolazio do njihovih lozinki (jer se radilo o relativno jednostavnoj kombinaciji isključivo velikih slova).

Međutim, te lozinke uopće nisu bile slične mojoj.

Razgovarajući s kolegom na poslu, poprilično sam se iznenadio kada me on upitao da li sam mjenjao jezične postavke jer sam u nekoj točki povijesti - zaista promijenio jezik na svim svojim računalima (iz engleskog u hrvatski). Spisi su imali ćelije formatirane za razne stvari, npr. za datum i slično, pa pretpostavljam da bi to mrvicu drugačije izgledalo na nekom drugom računalu s drugačijim jezičnim ili Office postavkama (iako su 90% bile formatirane na - General).

Zanima me da li bi to mogao biti uzrok? I ukoliko nije to - što onda jest?

Unaprijed hvala svim znalcima.{#}

P.S.

Na internetu nisam uspio iskopati niti jednu stvar o ovome.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:01 (R2R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice