Usb stick kao hdd?

poruka: 12
|
čitano: 8.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Usb stick kao hdd?

Htijeo sam instalirat win xp na usb stick i izvadit mehanicki disk iz netbook-a jer em je najveci potrosac i dobrih 300 grama tezine ode na sam hdd, znam da bi bilo sporije jer je ipak stick sporiji od hdd-a ali bi dobio manju masu i dulje trajanje baterije (nisam siguran u ovo drugo ali mi je svakako logicnije da usb stick trosi manje od hdd-a) a nekakve wow performanse ionako nisu point netbook-a.

Pa me zanimalo jel netko vec pokusavao ista slicno?

Koliko bi dobio na trajanju baterije? (ako bi dobio)

I jel isto moguce napraviti sa SD HC karticom? (netbook mi ima citac) jer ona ne viri iz laptopa kao usb stick

PS

Jel moguce bootat sa sticka/kartice ako u laptopu nema hdd-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Usb stick kao hdd?

Windowsi ne podržavaju instalaciju na USB (ni bootanje s istog). Možda postoji koji trik za prevariti ih.

Za SD je najbolja ova opcija (ovisno o tome koje sučelje netbook podržava):

SD to IDE

SD to SATA

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Usb stick kao hdd?

bootat je moguce ali windowse ocito bas i ne, osim ako nema neka caka, mislim da bi linux mogo bez problema sa usb-a

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Usb stick kao hdd?

Nebi ti preporucivo to nikako sporiti je ona pc

Vedran Miletic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Usb stick kao hdd?

LIVE verzija Linux-a i praši,HDD u tom slučaju ne treba..

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Usb stick kao hdd?

evo slična moja tema koja me nagovorila na nabavku hard diska

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/usb-koristio-kao-hdd/89471.aspx

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 19:47 (jurek95).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Usb stick kao hdd?
neznam_ime kaže...

bootat je moguce ali windowse ocito bas i ne, osim ako nema neka caka, mislim da bi linux mogo bez problema sa usb-a

Moguce je moguce, samo jos nezz tocno kako, vidi citat ispod.

kizo2703 kaže...
mfrankovic kaže...

Evo ja upravo sada ovo pišem sa kompa koji je pokrenut sa USB sticka na kojem su instalirani Windowsi 7 u vhd datoteci. Problema će biti naravno ukoliko taj stick uguram u neki drugi komp. Ali da se  Win 7 može instalirati na USB stick sada, može.

I ja imam Windows 7 x86 instaliran na vhd ,ali ih (također) mogu pokretati samo na jednom PC-u!

14 godina
neaktivan
Usb stick kao hdd?

e stvarno to ti nikad nisan radio pa bas i nezz kako su uspjeli ni o cem se tocno radi, provaj nac neki tutorial na you tube ak nisi vec

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Windowsi ne podržavaju instalaciju na USB (ni bootanje s istog). Možda postoji koji trik za prevariti ih.

Za SD je najbolja ova opcija (ovisno o tome koje sučelje netbook podržava):

SD to IDE

SD to SATA

Ima i možda bolja stvar ,umjesto SD ide CF (compact flash) koji je brži i na e-bay košta 30-40 $.

17 godina
Usb stick kao hdd?

Moguće je, ja sam radio tako da sam instalirao windowse na hard i nakon toga prebacio to na SD karticu. 99% je sigurno da će biti isto sa USB stickom, ali ti to nikako ne bih preporučio jer stick ima ograničen broj zapisivanja/brisanja i nakon nekog vremena windowsi bi ga jednostavno uništili (možda već nakon par tjedana, ovisi o intenzitetu korištenja laptopa).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usb stick kao hdd?

ja bi ti toplo preporučio da se prođes ovoga i instaliras neki LINUX na usb i deri, svakako ti ne treba za gaming.

i preporučam ti MINT ako nisi nikad koristio linuxe, i ja sam isto početnik na njima al sam PREUGODNO iznenađen

evo i mali tut:

skines zadnji MINT odavde, UNIVERSALL USB INSTALLER odavde i pokrenes ga , pronades .ISO sliku LINUXA koji skines i create :) simple as that

nakon toga samo bootaj sa USBa i to je to :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 20:03 (luka.miskovic).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pisem ovaj post bootan sa usb-a na kojem je instaliran ubuntu (:

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice