Ugradnja novog harda

poruka: 5
|
čitano: 1.737
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ugradnja novog harda

imam već hdd od 250 gb i sad sam uzeo od 1 tb pa me zanima da li mogu samo ubaciti ovaj od 1 tb ili moram izvaditi prvi (zamijeniti ga) ili moram raditi raid

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ugradnja novog harda

Ovisi koliko mjesta za hdd

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ugradnja novog harda

ma samo ubodeš, sata kabal i nemaš bada

17 godina
neaktivan
RE: Ugradnja novog harda

ako na maticnoj imas dovoljno sata konektora, slobodno mozes samo dodat novi disk. iz windowsa ga samo tribas particionirat i formatirat pa ga mozes i koristit.

MEDJUTIM, novije generacije diskova su zbog vece gustoce zapisa u pravilu nesto brze, pa ti mozda nebi bilo lose na napravis ghostanje, sa starog na novi disk, jer bi ti triba radit nesto brze (osim ako to nije 1tb na 5400rpm), a ovaj od 250gb koristit za backup. jos bolja opcija, koju preferiram, je instalacija od nule na novi disk.

na raid jednostavno zaboravi, nije ti potreban, a inace se za to u pravilu koriste identicni diskovi (kapacitet, proizvodjac, serija).

16 godina
neaktivan
Ugradnja novog harda

Staviš ga u prostor namjenjen ugradnji diska, spojiš SATA kabel za prijenos podataka i SATA napajanje. Ako na tom disku neće biti Windowsi onda ga foramtiraš u Windowsima (obavezno ga moraš foramtirati jer ti ga Windowsi neprepoznaju i format formatiranja mora biti NTFS). No ako će na tom disku biti Windowsi samo bootaš Windowse i odabereš ovaj disk i to je to (Windowsi ga sami formatiraju).

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice