Sto se moglo dogoditi?

poruka: 8
|
čitano: 1.298
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sto se moglo dogoditi?

Pozz svima,

Instalio sam windows 7 na novi toshibin laptop i sve je radilo ok, imao sam hdd od 320gb koji sam prethodno prilikom instalacije na 3 od 60gb i ostalo sam ostavio kao onaj "unallocated space". Nakon toga sam se uvjerio da sve radi na sedmici i htio sam taj preostali space formatirati. Otisao sam u disk management i kad sam htio formatirati taj preostali dio on mi je javio da mi to moglo nesto ostetiti na windowsu ali sam ja svejedno to formatirao. Nakon toga sam restartao laptop i vise se sedmica nije dizala, stajao je crni ekran sa onom treptajucom crtom i ni naprijed ni nazad. Potom sam instalirao sedmicu jos jednom, i kad je napravljen zadnji restart dogodila se ponovno ista stvar da nisam mogao podignuti sustav, onaj crni ekran je stajao i dalje. Pokusao sam skenirat sa cd da nema kakvih ostecenja na windowsu i nije nista nasao ali sustav se i dalje nedize. Zanima me sad da li sam ja s tim formatiranjem zajeb*** stvar da se sustav vise nedize ili se to moze pripisati sedmici i nenjoj nedovrsenosti? I sto bi trebao sad napraviti da osposobim laptop? Da li ponovo instalirati sve ili prije toga nesto poduzimati?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sto se moglo dogoditi?

Pokušaj sa iz Recovery Console,mislim da se opcija zove startup repair,ako ne onda iz command prompta popraviti MBR.Imao sam prošle godine sličan problem.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sto se moglo dogoditi?

Fino instaliraj 7-icu normalno na jednu particiju i zatim preuzmi Easeus Partition Manager (free) te formiraj particije kako želiš i ne bi trebao imati nikakvih problema.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sto se moglo dogoditi?

Hvala ljudi na savjetima, sutra ujutro cu odma probat to popravit buduci da nisam sad doma. Budem vam javio ishod da znamo ubuduce pomoci nekome ako mu se slicno stogod desi.

E sad jos jedno pitanje koje mi se postavilo, da li je moguce da nekakav neispravan format, recimo da se dogodi nekakav error, trajno osteti hard disk bez mogucnosti popravka? Izuzimam unaprijed mogucnost namjernog iskljucivanja iz struje.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Sto se moglo dogoditi?

jako teško,obično je u pitanju oštećen boot record,pa je potrebno upisati novog

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 9:02 (alankish).
18 godina
Sto se moglo dogoditi?

A lijepo te windows upozorio da bi mogao nešto zeznuti. Ja mislim da ti moraš pobrisati sve particije i napraviti ponovo iz početka, ali prije toga probaj sa Easeus partition manager.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 21:30 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sto se moglo dogoditi?

Ma znam...a u zurbi i onakav vec lagano nazivciran samo sam stisno ok da se rjesim toga...i od gotovog si napravio poso...ugledajte se na mene i nemojte tako :)

16 godina
neaktivan
Sto se moglo dogoditi?

probaj ubuntu instalirati i dvd win7 dati mladjem bratu...

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice