SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 771.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
15 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
weks kaže...

I to sam racunao i nikako ne moze biti da samo sa youtubeom i pokojom pjesmom dosegnem 20GB. Antivirusni mi je Avira. Koliko je vama drugima dnevni write po SSD-u?

Problem može biti u popunjenosti SSD-a i WA faktoru, koliko je SSD popunjen?

+Šta taj program prati Host writes ili total NAND writes?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 21:41 (Wuk19).
15 godina
neaktivan
passat kaže...

1. Imam SATA II na laptopu, pa da nikog ne bune malo manje maximalne brzine..

2. Hd tune mi temperaturu ne ocitava pravilno.. Samsungov softw kaze da je na ugodnih 45 : )

Kupljen 23.3.2015. Dakle, tocno 7.5 tjedana rada.

Budem sad uradio ponovo test da vidim ima li promjene.

Drugi test: opet isto.. 10MB bolji najmanji rez citanja, al to je zanemarivo..

@weks: Ako podijelim uptime sate sa ukupnim zapisom, onda 1.1GB, al s obzirom da je znao cesto bit preko noci upaljen samo da mi ujutro alarm moze zvonit :D , onda bih rekao da je realnije oko 2.5GB. Prilikom gledanja videa na yt-u, sadrzaj se privremeno zapisuje u RAM, ni slucajno u hdd/ssd.

Prvo i osnovno kada si mjerio temp. SSD prije ili poslije testa sa HD Tune-om, ako si mjerio temp nakon testa normalno da prikazuje višu jer kontroler bio zaposlen prethodno.

Čini mi se da je vaš SSD zahvaćen problemom 840 serije u degradaciji čitanja(pisao nekoliko postava prije o tome).

TEMP. od 50C ne čine mi se visoke za EVO pogotovo jer je u laptopu, prošli su dani od 30C, danas kontroleri ipak rade na višim taktovima od prethodnika.

+EVO ima opciju limitiranja brzine ukoliko temp pređe sigurnu granicu:

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd840evo/overview.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 21:57 (Wuk19).
16 godina
Wuk19 kaže...
passat kaže...

1. Imam SATA II na laptopu, pa da nikog ne bune malo manje maximalne brzine..

2. Hd tune mi temperaturu ne ocitava pravilno.. Samsungov softw kaze da je na ugodnih 45 : )

Kupljen 23.3.2015. Dakle, tocno 7.5 tjedana rada.

Budem sad uradio ponovo test da vidim ima li promjene.

Drugi test: opet isto.. 10MB bolji najmanji rez citanja, al to je zanemarivo..

@weks: Ako podijelim uptime sate sa ukupnim zapisom, onda 1.1GB, al s obzirom da je znao cesto bit preko noci upaljen samo da mi ujutro alarm moze zvonit :D , onda bih rekao da je realnije oko 2.5GB. Prilikom gledanja videa na yt-u, sadrzaj se privremeno zapisuje u RAM, ni slucajno u hdd/ssd.

Prvo i osnovno kada si mjerio temp. SSD prije ili poslije testa sa HD Tune-om, ako si mjerio temp nakon testa normalno da prikazuje višu jer kontroler bio zaposlen prethodno.

Čini mi se da je vaš SSD zahvaćen problemom 840 serije u degradaciji čitanja(pisao nekoliko postava prije o tome).

Da, svjestan sam da je to razlog.

Inace mi je temperatura oko 40.. 45 kad je malo zaposlen

17 godina
Wuk19 kaže...
weks kaže...

I to sam racunao i nikako ne moze biti da samo sa youtubeom i pokojom pjesmom dosegnem 20GB. Antivirusni mi je Avira. Koliko je vama drugima dnevni write po SSD-u?

88GB je slobodno od 120. Host writes imam 85GB a Nand 46GB

14 godina
odjavljen
SSD-škola

Po ovome što sam pričitao, imam osječaj kao da je HDD bolji jer nije "gumica" kao SSD... Buraz je imo HDD 8 godina i sve je radilo kako treba(promjenio ga je jer je imo mal kapacitet)... Ovo nisam znao o SSDovima

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
weks kaže...
Wuk19 kaže...
weks kaže...

88GB je slobodno od 120. Host writes imam 85GB a Nand 46GB

Možeš li screenshoot ubacit od programa

17 godina
SSD-škola

To je iz programa koji je dosao sa SSD-om, a u CrystalDiskInfo mi pise isto to samo jos i NAND write od 45GB

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 23:39 (weks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
weks kaže...

To je iz programa koji je dosao sa SSD-om, a u CrystalDiskInfo mi pise isto to samo jos i NAND write od 45GB

Host writes 85GB / Power on Hours 39 = 2.2GB po satu

Windows update?

17 godina

Iskljucen je odmah nakon instalacije kao i sve ostalo sto se moglo iskljuciti. Stvarno mi nije jasno do cega je. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 8:52 (weks).
17 godina
SSD-škola

Posto nemam mjesta u kucistu za 2 ssd-a, jedino kamo ga mogu staviti je jedan na drugog. 

Dal ce to smetati i dal moze doci do kvara zbog toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
walentkane kaže...

Posto nemam mjesta u kucistu za 2 ssd-a, jedino kamo ga mogu staviti je jedan na drugog. 

Dal ce to smetati i dal moze doci do kvara zbog toga?

Nadam se da ne smeta, jer sam nabavio ovo:

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
SSD-škola

Ne smeta im nista. S njima mozes radit sta hoces. Stavi ga u prosto za kabele ako oces.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
SSD-škola

Nemam toliko iskustva sa SSD-ovima, pa bih molio nekog da mi preporuci neki SSD za stari PC. Ono, pentium 4 je.. Treba mi za starog; dakle treba biti nov, sto losiji naravno; da bude sto manji overkill koliko je to moguce i sto jeftiniji. I 30gb je sasvim ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
passat kaže...

Nemam toliko iskustva sa SSD-ovima, pa bih molio nekog da mi preporuci neki SSD za stari PC. Ono, pentium 4 je.. Treba mi za starog; dakle treba biti nov, sto losiji naravno; da bude sto manji overkill koliko je to moguce i sto jeftiniji. I 30gb je sasvim ok.

Za tebe je najbolji kingston V300.

16 godina
zeroname kaže...
passat kaže...

Moze proc, al da ih ima jos od 30gb bilo bi idealno.

16 godina
neaktivan
passat kaže...
zeroname kaže...
passat kaže...

Moze proc, al da ih ima jos od 30gb bilo bi idealno.

Teško kingston V300 je najjeftinije što se može nać na tržištu. Brzina nije nešto impresivna ali buduci da ti je matična vjerojatno sata II to nema nekakvog utjecaja.

16 godina
zeroname kaže...

Teško kingston V300 je najjeftinije što se može nać na tržištu. Brzina nije nešto impresivna ali buduci da ti je matična vjerojatno sata II to nema nekakvog utjecaja.

Ma nije to vidjelo SATAII.. Nije mi do brzine uopce. HDD mu je star koliko i racunalo, vec polako odlazi u vjecna lovista pa bi sad radije ulozio koju kunu vise i uzeo ssd nego nepotrebno recimo ulagao u HDD od 500gb kad ne koristi ni 10. Access time mi je najvazniji i dizanje sustava. Stari se bas nesto uber ne razumije u racunala, al dobro ga pazi: defragmentira ga cesto, ne instalira nista sto mu ja ne preporucim, antivirusni uvijek trazi da mu stavim, povremeno ga cisti od prasine.. Ne zeli davat novac na novo racunalo pa da ga bar ovako nagradim. Necu mu ni rec koliko cu platit ssd : )

16 godina
neaktivan
passat kaže...
zeroname kaže...

Ma nije to vidjelo SATAII.. Nije mi do brzine uopce. HDD mu je star koliko i racunalo, vec polako odlazi u vjecna lovista pa bi sad radije ulozio koju kunu vise i uzeo ssd nego nepotrebno recimo ulagao u HDD od 500gb kad ne koristi ni 10. Access time mi je najvazniji i dizanje sustava. Stari se bas nesto uber ne razumije u racunala, al dobro ga pazi: defragmentira ga cesto, ne instalira nista sto mu ja ne preporucim, antivirusni uvijek trazi da mu stavim, povremeno ga cisti od prasine.. Ne zeli davat novac na novo racunalo pa da ga bar ovako nagradim. Necu mu ni rec koliko cu platit ssd : )

V300 je najbolji u takvim slučajevim , ako je pc tako star da li uopce ima sata ako ne morat ce spojit na IDE kabel i kupit neki konektor.

15 godina
neaktivan
SSD-škola

Kolega,

Reci cijelu konfiguraciju  računala, za nešto starija računala ne znam ima li smisla ulagati u SSD, prije polovne komponente RAM, CPU, GPU, ali napiši konfiguraciju cijelu da imamo bolji uvid.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Wuk19 kaže...

Kolega,

Reci cijelu konfiguraciju  računala, za nešto starija računala ne znam ima li smisla ulagati u SSD, prije polovne komponente RAM, CPU, GPU, ali napiši konfiguraciju cijelu da imamo bolji uvid.

Sad trenutno nisam kuci, al budem za tjedan dana pa napisem.. Ovako iz zraka se ne mogu sjetit sta je sve u toj kanti :)

14 godina
neaktivan
SSD-škola

Pozdrav ljudi,

odlučio sam kupiti OCZ ARC 100 240GB, sutra ću vjerojatno ići po njega pa iman par pitanja.

1. Treba li raditi korake optimizacije na prvoj stranici ove teme? Je li to nužno za normalan rad ili samo za one koji žele maksimum?

2. Trenutno na HDD iman win8.1 i win10 dual boot. HDD planiram staviti umjesto optičkog pogona i SSD staviti kao boot uređaj, a na HDD ostaviti podatke koje iman pa me zanima hoće li to sve raditi kako treba ili ipak trebam formatirat HDD? (želio bi nekako izbjeći format jer neman dodatni disk da sačuvam ono što mi je važno).

3. Može neka preporuka za podjelu particija (koliko ostaviti za sustav) ili da ostavim sve na jednoj?

hvala :)

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:57 (majstorSZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
SSD-škola

Moze pomoc ljudi,imam kingston v200+ 60gb ssd i njegove benchmark statistike su mi upitne,mozete procjenit jel to ono sto taj disk treba isporucivat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Trebalo bi to bit puno bolje.
Probaj testirat s Crystaldisk...cini mi se da nisi odradio test kako spada
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
majstorSZ kaže...

Pozdrav ljudi,

odlučio sam kupiti OCZ ARC 100 240GB, sutra ću vjerojatno ići po njega pa iman par pitanja.

1. Treba li raditi korake optimizacije na prvoj stranici ove teme? Je li to nužno za normalan rad ili samo za one koji žele maksimum?

2. Trenutno na HDD iman win8.1 i win10 dual boot. HDD planiram staviti umjesto optičkog pogona i SSD staviti kao boot uređaj, a na HDD ostaviti podatke koje iman pa me zanima hoće li to sve raditi kako treba ili ipak trebam formatirat HDD? (želio bi nekako izbjeći format jer neman dodatni disk da sačuvam ono što mi je važno).

3. Može neka preporuka za podjelu particija (koliko ostaviti za sustav) ili da ostavim sve na jednoj?

hvala :)

Pročitaj prvo sve točke i upute za koje imaš link  (i to 2 puta, dok ti ne sjedne logika)

1) kad sve instaliraš podesiš, skini SSD Guru (od OCZ-a) tamo imaš opcije trimanja i optimizacije (znači kad završiš točke 2 i 3), kao i mogućnost flešanja firmwarea

2) stavi samo SSD, instaliraj Windoze (samo da se dignu, kreiraj korisnika s nekim bezveze  imenom), ugasi, spoji HDD, pa napravi po ovom:

Seljenje Users mape (i pravi Admin račun) na Windowsima 7 (radi i za Win 8/8.1)

Ovaj pravi admin korak ja koristim za domenska računala, može se preskočiti za kućna, uz kreiranje korisnika s admin pravima iz Windows GUI (Control Panel - User accounts)

3) SSD ostavi u jednoj particiji (OK, napravit će ti 3 minimalno instalacija - ali mislim na jednu vidljivu kao C: u Windowsima), staru C: na HDDu isformatiraj i nju koristi za D: u koraku 2) gore (naravno Users mapu iskopiraj na 2. particiju HDD-a - poželjno ju preimenuj u StariUsers da se ne izgubiš, jer ćeš imati Users mapu novu na D: a staru Users na E:) - na taj naćin imaš svježe Windoze, SSD samo za Windowse i programe, a HDD za korisničke podatke

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 7:59 (Stric_Jura).
16 godina
Igormaric kaže...

Moze pomoc ljudi,imam kingston v200+ 60gb ssd i njegove benchmark statistike su mi upitne,mozete procjenit jel to ono sto taj disk treba isporucivat?

Skoro da su vrijednosti u redu za njega. Eventualno vidi da nisi ukopčao u Sata II utor. Na slici dolje imaš njegove specifikacije (direktan link):

Specifikacije Specifikacije
Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
10 godina
Micek kaže...
Igormaric kaže...

Skoro da su vrijednosti u redu za njega. Eventualno vidi da nisi ukopčao u Sata II utor. Na slici dolje imaš njegove specifikacije (direktan link):

Ovo je kingston ssdnow v200+ verzija koja je drugacija performansama i firmwareom...ugl testiram sa cristalmark pa javim.

10 godina
Igormaric kaže...
Micek kaže...
Igormaric kaže...

Ovo je kingston ssdnow v200+ verzija koja je drugacija performansama i firmwareom...ugl testiram sa cristalmark pa javim.

Evo Cristalmark sta mi je izbacio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 11:09 (Igormaric).
10 godina
SSD-škola

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Usporedi si malo s ovim testom - KLIK

To si tek stavio disk ili ga imas duze vrijeme...???

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
SSD-škola

Imam ga 3 godine ,sluzi me i sad odlicno i brzo boota win za nekih 12 sec i nemam problema al me taj benchmark zabrinuo...Sto se tice te usporedbe taj disk je skoro duplo brzi kolko ja vidim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice