Danas sam nakon dugo vremena opet benchmark odvrtio i čude me rezultati prije i poslije. Prva slika je kad sam ga kupio i druga danas. Pa me zanima kako se toliko promjenila brzina?!
EDIT: Radi se o Corsair force GT 60GB SSDu
Danas sam nakon dugo vremena opet benchmark odvrtio i čude me rezultati prije i poslije. Prva slika je kad sam ga kupio i druga danas. Pa me zanima kako se toliko promjenila brzina?!
EDIT: Radi se o Corsair force GT 60GB SSDu
Ja sam zaustavio zadnji test. Nije mi se dalo cekat. A sto se tice popunjenosti. Nije mi jasno kako je mogo read biti lošiji prvi put sa tek instaliranim windowsima, a write toliko bolji. Pa koliko može popunjenost utjecati na performanse?! Sada su gore isto relativno friško instalirani windowsi prije kojih je najnormalnije napravljen secure erase.
Ako Windowse sa HDD prebacim na SSD koristeći Samsung Data Migration jel ostanu aktivirani ili ih treba ponov aktivirati?
Ako Windowse sa HDD prebacim na SSD koristeći Samsung Data Migration jel ostanu aktivirani ili ih treba ponov aktivirati?
Ostaju aktivirani.
Koji program preporučate da vidim što mi je sve instalirano na SSD i koji za brisanje? Kako bih znao što mogu obrisati jer mi je što se kaže "preko noći" nestalo 30GB prostora.
Kad se kupi novi komp i na njemu je ssd i hdd dali se mora odpojit hdd da se instaliraju windowsi na ssd ili kad počne instalacija windowsa samo označima da instalcija ide na ssd?
Koji program preporučate da vidim što mi je sve instalirano na SSD i koji za brisanje? Kako bih znao što mogu obrisati jer mi je što se kaže "preko noći" nestalo 30GB prostora.
Za vidit i deinstalirat programe uzmi si Revo free ako imas 32bitni Windows, ako imas 64bitni onda Geek uninstaller.
Kad se kupi novi komp i na njemu je ssd i hdd dali se mora odpojit hdd da se instaliraju windowsi na ssd ili kad počne instalacija windowsa samo označima da instalcija ide na ssd?
Ne mora se odspojiti ali moja preporuka je da je mozda bolje odspojiti jer ponekad neke vazne Windows stvari budu stavljene na hdd.
Za vidit i deinstalirat programe uzmi si Revo free ako imas 32bitni Windows, ako imas 64bitni onda Geek uninstaller.
Ne nalazim rješenje s tim programom, a ne znam u čemu je problem. Osim Windowsa i programa ništa veliko nemam na SSD-u stoga mi nije jasno kako je nekih 30GB nestalo samo odnosno zauzeto. Ima tko kakav prijedlog?!
Ne nalazim rješenje s tim programom, a ne znam u čemu je problem. Osim Windowsa i programa ništa veliko nemam na SSD-u stoga mi nije jasno kako je nekih 30GB nestalo samo odnosno zauzeto. Ima tko kakav prijedlog?!
Vjerojatno PAGE FILE, HIBERANTION, SYSTEM RESTORE....
Stavi si WinDirStat skeniraj C: disk i stavi sliku ovdje da vidimo
Vjerojatno PAGE FILE, HIBERANTION, SYSTEM RESTORE....
Stavi si WinDirStat skeniraj C: disk i stavi sliku ovdje da vidimo
Sve je to napravljeno od prvog dana, al evo probam pa javim.
Skužio koji je file, bio je u temp folderu pa sam ga obrisao, sad je sve u redu. Dobio sam nazad taj prostor. :-D
Hvala!
Može li se što napraviti s ovim page fileom? Do nedavno mi je bio uključen, ali minimalno. No međutim vidim sad da je ogroman. Da li se može obrisat bez posljedica?
Control Panel\All Control Panel Items\System -> Advanced System settings
Ostatak tutorijala pogledaj na slikama
Control Panel\All Control Panel Items\System -> Advanced System settings
Ostatak tutorijala pogledaj na slikama
Problem je bio što kad sam danas čačkao po tome izgleda nisam potvrdio s apply i ostao paging na onoliko koliko imam RAM memorije. Naime pronašao sam na OCZ-m forumu da se taj paging file smije isključiti skroz. Da li je to tako ili ga je potrebno stavit na određenu vrijednost?
U svakom slučaju pomogao si mi da skužim što je.
Za kaj sulži Over Provisioning?
Da li SSD diks ima neke veze sa performansama u igrama???
Brže pokretanje igre, brže učitavanje nivoa, brže učitavanje snimljenih pozicija...
Isti broj sličica u sekundi, ista grafika...
Ovak imam 2 god. star Mushkin Chronos 60gb, instaliram svježe windowse, i tokom instalacije drivera pc se freeza, restartam i javlja da nema operativnog sustava, u biosu ne pronalazi ssd, samo hard. Probam druge sata portove (ploča je nova novcata), drugi kabel, ništa. Prebacim ga u laptop, ista situacija.
Pretpostavljam da je ssd dal svoje i da ne gine reklamacija? hvala
Ovak imam 2 god. star Mushkin Chronos 60gb, instaliram svježe windowse, i tokom instalacije drivera pc se freeza, restartam i javlja da nema operativnog sustava, u biosu ne pronalazi ssd, samo hard. Probam druge sata portove (ploča je nova novcata), drugi kabel, ništa. Prebacim ga u laptop, ista situacija.
Pretpostavljam da je ssd dal svoje i da ne gine reklamacija? hvala
Pošto si snimao Windowse, pretpostavljam da je disk prazan i nije ga baš važno oživjeti.
Čak i ako postoji softver ili bila kakav način za popravak, ja bi ga na tvom mjesto odnio na reklamaciju.
Pretpostavljam da taj disk više ne postoji pa ćeš dobiti neki noviji, a ako imaš sreće ponudit će ti novi prema cijeni, a ne kapacitetu, a to bi prema cijenama prije 2 godine, sad mogao biti 120GB. :)
Brže pokretanje igre, brže učitavanje nivoa, brže učitavanje snimljenih pozicija...
Isti broj sličica u sekundi, ista grafika...
Znaci isplati ga se imati.
Da uzel sam proc i ploču novu, snimil winse, dvoje drivere, denem isntalirai treće, i skidati firefox i freeza, restartam, prođe ona bios sranja, i piše a nebre detectat OS. Otidem u bios, nema ssd-a, prebacim ga u laptop, ista stvar..
Nosim ga dns u Links, pa bum čul kaj budu rekli. Ma i s 60Gb sam zadovoljan, sam nek opet 2 godine izdrži (dok sam kupoval su mi najavili 8-10 mjeseci, da obično tolko izdrže)
Ako upgradean firmware da li brišen (formatiran) winse?
Bok Frank! :D
Ne, ne briše. Ali svejedno provjeri ako imaš neki stariji disk, ili neki od rijeđih modela, na stranici od proizvođača.
Na tom istom ssd-u se meni nije obrisalo, u 12.mj kad sam updejtao.
U pravilu ti se neće obrisati u većini slučajeva. Ali nije da je nemoguće.
Ali ipak ti lijepo napišu da je moguće da se dogodi da se podaci izgube, ako imaš malo vremena i prostora, napravi backup, za svaki slučaj.