SSD OCZ Agility 3

poruka: 56
|
čitano: 12.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: SSD OCZ Agility 3
Koma_Zd kaže...

Evo da se i ja priključim.Namjeravam kupiti OCZ Agility 3 od 120GB i više nigdje nije dostupan po normalnoj cijeni od 1200 kn koliko je bilo u većini dućana, osim u linksu i din spedu koji su skoro 1500 kn.Kad pitam prodavače je li dostupan Agility 3 kažu da nije i da neznaju kad će biti, te mi preporuče OCZ Vertex 3 koji je dostupan koji je malo bolji i otprilike 400+kn skuplji.Sad trebam vaš savjet da li mi se isplati kupiti Vertex 3 ili da čekam da Agility 3 postane dostupan, i bi li moja matična mogla iskoristiti puni potencijal Vertexa (ili Agilityja) budući da nije P67 čipset?

Mislim da ti je dosta 60 Gb 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10124

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10323

14 godina

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051400126

Evo ti linksov web ducan ima po " tvojoj" cijeni. :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 14:24 (Zajeb).
14 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Bi li bilo bolje da kupim 2 od 60GB za nekih 1550kn pa da ih stavim u raid, ali mislim da time gubim trim.Brzine bi trebale ići do 900MB/s jel, to je ipak sata 3.I mislim da mi treba 120 GB jer uz instaliran windows 7 je 25GB potrošeno + svi programi + vecina igrica.Trenutno imam 91 program ukupno na 120GB probnoj particiji za ssd na hardu.

Koma
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 14:03 (Koma_Zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Hvala svima na pomoći, jučer mi stigo Agility 3 120GB i odmah sam na nj. instalirao svježe windowse 7 64-bit.Moglo bi se reći da sam zadovoljan performansama koliko toliko jer mi je rad u windowsima otprilike duplo brži, ali ne dobivam deklarirane brzine u benchmarkovima.To je vjerojatno jer imam marvellov controller na matičnoj ploči koji baš i nije dobar u kombinaciji sa sandforce chipom.Evo par slika od unboxinga i bechmarka,oprostite na kvaliteti-slikano mobitelom.

Manji od ruke Manji od ruke
Koma
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

bas gledam to u portia di je taj sdd jer me zanima i vidim da si ga ti kupio. Aj super sto si zadovoljan.

14 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

bas gledam to u portia di je taj sdd jer me zanima i vidim da si ga ti kupio. Aj super sto si zadovoljan.

Mislim da sam kupio zadnjeg u portiu jer mi je čovjek rekao da ih imaju jako malo, a mislim i da je portio samo linksov web dućan jer kad sam kupio u portiu odmah je nestalo i u linksu. Po meni se više isplati kupovati u portiu jer je isto ko u linksu, a jeftinije zato što tu održavaju samo web stranicu, a u linksu moraju plaćati radnike, prostor u kojem se nalaze itd. pa to diže cijenu.

Koma
14 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Sad nakon što je prošlo manje od 5 mjeseci, ssd mi daje performanse od najobičnijeg hard diska.Kad sam ga kupio krajem 11. mjeseca imao je score 7.8 i bio jako brz, a sad je 5.9 u windows experience indexu i dosta sporiji (u podizanju windowsa, programa), jednostavno apsurdno.Sve je spojeno kako je i na početku bilo, sata 3, u ahci načinu rada... Možda je samo do defektnog Marvellovog kontrolera ove asrock matične ploče, a na stranici od asrocka se ograđuju od ovakvih optužbi navodeći da je za optimalne performanse potreban sandforce kontroler.

Prije Prije
Poslije Poslije
Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sandforce ima dosta problema. Ima BSoD BUG (random BSoD) i performance leak bug.

Vjerojatno je nešto od toga. Ali sve je riješeno zadnjih firemwareom za SSD.

2.15 radi fantastično. Preflashaj disk, eventualno reistaliraj OS.

Moguće je čak da ti je i OS "smrdan".

Moj je odradio priličan broj sati, i dalje je ocjena za SSD 7.9.

Ako i poslije reflasha SSD-a, formatiranja i novog OS-a performanse ne budu 7.9,

onda je problem do marvelovog kontrolera, jer nije tako dobar kao AMD-ov SATA3 kontroler,

a kamoli Intelov SATA3 AHCI kontroler.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Sad kad sam htio upgradeati firmware na 2.15, vidio sam u OCZ Toolboxu da već imam firmware 2.15. Jedino što ostaje je svaliti krivicu na ovaj kontroler i nadati se da će ssd davati bolje performanse kad kupim novu Z77 matičnu.

Koma
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 13:56 (Koma_Zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD OCZ Agility 3

Stari ti ćeš svaliti krivicu na sve samo ne na krivca - ssd

Dogodio ti se "write cliff", popunio si ga do vrha (5gb free) i garbage collection ti stalno radi... Probaj prvo isprazniti ssd, daj mu 30gb mjesta, ostavi ga na miru preko noći u idleu i sutradan će ti se vratiti donekle performanse, a skupa s njima i windows score, kao trajno rješenje predlažem da ssd nikad ne napuniš do vrha

clock2much
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
protjeran

Moj 60GB Agility3 ima samo 5.6GB free, pa i dalje radi OK. 

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
SSD OCZ Agility 3

Koliko sam shvatio o SSDovima postoje oni s sinkronom i asinkronom memorijom. Oni s asinkronom imaju degradaciju performansi nakon popunjavanja prostora. Imam Corsair F60 koji također pati od toga, a u istu kategoriju spada i Agility.

Koliko sam pratio znam da OCZ Vertex 3 serija ima sinkronu memoriju koja ne pati od velikog pada performansi.

E sad dali pad performansi kod Agilityja treba biti toliko ili ne - ne bih znao. (kod mene gubi znatnije samo na pisanju)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 6:18 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

planiram uzeti upravo ovaj OCZ SSD Agility 3 120GB i planiram ga staviti na Asrock P67 PRO3-B3.

E sad vidim da se tu i na vise tema spominju ti marvellovi konektori medjutim nemogu (ili neznam) doci do podataka o tim konektorima na ovoj ploci. Recite mi da li su ovo dvoje kompatibilni?

Hvala

14 godina
neaktivan
prela kaže...

Pozdrav,

planiram uzeti upravo ovaj OCZ SSD Agility 3 120GB i planiram ga staviti na Asrock P67 PRO3-B3.

E sad vidim da se tu i na vise tema spominju ti marvellovi konektori medjutim nemogu (ili neznam) doci do podataka o tim konektorima na ovoj ploci. Recite mi da li su ovo dvoje kompatibilni?

Hvala

Jesu, kompatibilni su samim time što tvoja ploča podržava sata 3 standard, i čak mislim da ćeš izvući pune performanse iz tog ssd-a jer je namijenjen za matične ploče P67 čipseta koja uz to koristi i sandforce sata 3 kontroler. Kupnjom ovog ssd-a ne možeš pogriješiti, nakon nemogućnosti iskorištavanja punog bandwitha i svega što sam s njim prošao :) ipak je toliko brz da je zaradio pravo da ga mogu preporučiti.

Koma
15 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3
Kupio novu matičnu, ssd i rame i sada nakon instalacije nowih win7 na ssd malo gledam guglam benchove i čini mi se da su mi loši rezultati a ne znam koji je razlog tomu. Ako netko zna što napraviti svi prijedlozi su dobrodošli
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeko73 kaže...
Kupio novu matičnu, ssd i rame i sada nakon instalacije nowih win7 na ssd malo gledam guglam benchove i čini mi se da su mi loši rezultati a ne znam koji je razlog tomu. Ako netko zna što napraviti svi prijedlozi su dobrodošli

bump..

Zadar živi vječno!
15 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

nitko..svi spavaju!

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD OCZ Agility 3

provjeri radi li trim

provjeri firmware, možda bi ga trebalo nadograditi

- amd kontroler je lošiji od intelovog

- agility ima asinkronu memoriju što znači da ako si popunio dio prostora padaju performanse

ove dvije činjenice ne možeš riješiti

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 13:34 (igy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
SSD OCZ Agility 3

Si stavio AHCI mode u biosu pri instalaciji windowsa na ssd?

★★★★★
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ma stavio sam achi i sad me buni što mi u as ssd piše da nije u achi modu. U biosu mi ispred cd čitača i hdd-a piše achi a isprid ssd ne piše. U registru mi pokazuje da je achi uključen.
Zadar živi vječno!
17 godina
zeko73 kaže...
Ma stavio sam achi i sad me buni što mi u as ssd piše da nije u achi modu. U biosu mi ispred cd čitača i hdd-a piše achi a isprid ssd ne piše. U registru mi pokazuje da je achi uključen.

ne može jedan uređaj raditi ahci, a drugi ne, ili svi rade ide ili ahci

15 godina
neaktivan

Nisam pametan više, u biosu je na achi u as ssd-u (vidi sliku gore) je u ide. Morat ću reinstall win7 napraviti opet. Ajme muke opet sve programe battlefield 2 i 3 i sve druge pizd...je {#}

Zadar živi vječno!
15 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3
Problem rješen,
iako su svi SATA3, 6.0 na ploči, kada sam ocz ušteka u broj jedan sve radi ok. Registriralo ga je da je u achi modu i bench mu je duplo bolji. Fala svima!
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Da malo osvježim temu:)

Pošto nemam nikakvih iskustava sa ssd-ovima, da li znate hoće li raditi s mojim laptopom? Riječ je o acer aspire 8930g laptopu

0 0 hvala 0
14 godina
Keyb89 kaže...

Da malo osvježim temu:)

Pošto nemam nikakvih iskustava sa ssd-ovima, da li znate hoće li raditi s mojim laptopom? Riječ je o acer aspire 8930g laptopu

Normalno da će radit, ali ja bi si radije uzeo, OCZ Vertex 4 ili Samsung 830 ili Intel 330, za laptop pogotovo ako će to bit jedini disk u laptopu bi trebalo gledat veće kapacitete, 120GB pa nadalje.

Jedino ako na ebayu uzneš posebu ladicu pa umjesto DVD-RWa ugradiš tu ladicu, a u nju onda staviš SSD, pa imaš SSD za windowse i programe, a HDD za storage, onda ti je dosta i 60 ili 64 GB.

Valentin
13 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Imam isti problem, performanse su poput ovog testa. Istina je da je popunjen 50/60 Gb ali da mu performanse toliko padaju?

Kako ste uspjeli da imate performanse 200/300 MB ako ne i vise?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice