Ssd u ahci, a hdd u...?

poruka: 10
|
čitano: 6.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ssd u ahci, a hdd u...?

poz,

nov sam na forumu pa se još ne snalazim, i mogu reć da sam svojevrsni noob vezano za pc općenito.

enivej, kupio sam ssd, još ga nisam spoio, kad ga spojim na sata2_0 i uključim ahci, gdje bi treba spojit hdd koji mi je samo za pohranu...

matična ima sata2 od 0 do 3 za postavku ahci, a 4 može sata ili ide.

hoću li dvd ili hdd spojit na 4 i stavit ga u sata type ili mogu sve na 0, 1, 2, 3?

pomoć nije prijeko potrebna ali dobro bi došla......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ssd u ahci, a hdd u...?

Slobodno ga spoji na bilo koji sata utor. AHCI je koristan kod novijih hardova koji podržavaju NCQ a također AHCI omogučava hot swap zamjenu diska.

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 23:09 (F1-IVO).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Ssd u ahci, a hdd u...?
dis voz fast...

hvala puno!
ivanova livada, ivanova glava, vojkova giljotina, ivanova glava.... vojko v
17 godina
neaktivan
gbo1982 kaže...
dis voz fast...

hvala puno!

Aj em fast men:)

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
16 godina

HDD i SSS spoji na S0-3, DVD spoji na S4.omAk je SSD sys-boot, postavi ga na S0, HDD na S1. U BIOSu bi ih morao vidjeti tim redosljedom.

Za vrijeme instalacije samo korist SSD (kompletan, ako je 30-60GB, s većima možeš i nešto drfugačije kombinirati).

HDD nemora biti spojen za vrijeme instalacije, tak si siguran da se neće pobrljaviti boot particije (ako OS vidi HDD kao prvi disk).

HDD ćeš kasnije dodati u windowsima, možeš promijeniti slovo (pomaknuti DVD) itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Ssd u ahci, a hdd u...?

sinoć san spoija ssd, ali mi pc ne daje znakove života, dok god je spojen ili sam ili sa hdd-om., tj. crn ekran, ne pojavljuje se boot, nemogu u bios, ventijatori rade, ali ništa drugo. na ssdu gori zelena lampica. šta bi mu moglo bit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- cijena ili garancija?

postoji i mala mogućnost nekog trećeg uzroka, ali zadržimo se na tome da je SSD neispravan. Provjeri na drugom PCu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

- cijena ili garancija?

postoji i mala mogućnost nekog trećeg uzroka, ali zadržimo se na tome da je SSD neispravan. Provjeri na drugom PCu.

da, najvjerojatnije. ali ostavljam si prostora da isprobam na drugom pc-u sa intel platformom...

garancija, tek je kupljen...

14 godina
neaktivan
Ssd u ahci, a hdd u...?

evo drugi pc kad ustekam ssd radi "skoro pa normalno", može se do biosa i starta windowse... ali svejedno nema ssd-a ni u biosu ni u win

ćorak^2

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Sta ja da kazem. Kada postavim u AHCI Mode sve radi normalno sem sto posle prvog restarta ne vidim u BIOS SATA portove. Nema ih uopste. Prazno mesto svih 6 portova ne pise ni Port 1 ni nista.

Moram da restartujem dva puta da bi se videlo sta je gde. Brzi je za 20% od IDE. Ali kada stavim IDE i udjem u Windows meni je sistem zamrznut 1 minut. Mogu da pomeram kursor i ako kliknem na nesto za to vreme to se ne otvara odmah nego posle minut krece sve zivo da se otvara nasta sam kliknuo. Cim pomerim u AHCI mode ponovo radi odmah posle sekund u Windowsu sve radi. U SAFE modu i u IDE i u AHCI radi normalno. Ali ja se vise ne nerviram jer kada kupim EVGA krece moje izivljavanje i osveta nad pacovima i reklamacije. Do sada su oni na meni pa cemo malo mi nad njima. Nosenje svega na sud da vide kako rade i ostalo. Zazalice ASUS kada je dosao kod mene kuci. Bice srecni sto kupujem EVGA da ne otkrivam narodu kakve krseve donose u Srbiju vise. Do sada su oni na meni a onda cemo mal oda se igramo po sudovima. Sve opravdano nista bez razloga. 

A prodavnici samo kazem ne dosao sam na reklamaciju nego ne radi to i to namestite da radi kako treba da radi, a ne mozete, pa zasto ne mozete e pa onda to i to, necete nema inspekcije, sud odmah. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 21:35 (Vlada011).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice