spasavanje podataka sa neispravnog externog diska

poruka: 4
|
čitano: 3.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam jedan problem , nedavno mi je prestao raditi externi 2,5" hard , tj vjerojatno mu je crkao onaj mehanizam za citanje jer sve sto se cuje kada ga pokusam prikljuciti jeste ucitavanje pa zatim klikanje kao da preskace sa citanjem diska i nezeli ga uopce prikazati u exploreru i to , pa me zanima koji sve nacini spasavanja podataka su izvedivi i dali postoji mogucnost da npr uzmem neki drugi disk manjeg kapaciteta koji radi i zamijeniti taj unutarnji disk , tek toliko da skinem te dokumente koji su mi dosta bitni i to , sve ostalo sto je bilo lako ponovo nadjem na internetu i sve ali bitni su mi ti dokumenti i imam dosta slika buduci se bavim fotografijom ..   da samo napomenem za one koji vole govoriti kako je vazno imati backup , to mi i je backup disk , a nabacio mi je riku prilikom zadnjeg dizanja sistema povodom promijene racunala, sve sam prebacio na njega i kad sam htio ga spojiti na komp pocelo je s tim problemima

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: spasavanje podataka sa neispravnog externog di
dadododo kaže...

imam jedan problem , nedavno mi je prestao raditi externi 2,5" hard , tj vjerojatno mu je crkao onaj mehanizam za citanje jer sve sto se cuje kada ga pokusam prikljuciti jeste ucitavanje pa zatim klikanje kao da preskace sa citanjem diska i nezeli ga uopce prikazati u exploreru i to , pa me zanima koji sve nacini spasavanja podataka su izvedivi i dali postoji mogucnost da npr uzmem neki drugi disk manjeg kapaciteta koji radi i zamijeniti taj unutarnji disk , tek toliko da skinem te dokumente koji su mi dosta bitni i to , sve ostalo sto je bilo lako ponovo nadjem na internetu i sve ali bitni su mi ti dokumenti i imam dosta slika buduci se bavim fotografijom ..   da samo napomenem za one koji vole govoriti kako je vazno imati backup , to mi i je backup disk , a nabacio mi je riku prilikom zadnjeg dizanja sistema povodom promijene racunala, sve sam prebacio na njega i kad sam htio ga spojiti na komp pocelo je s tim problemima

Ovisi koji je disk, ako je to neki noviji WD My passport essential onda ga možeš bacit (može se rastavit, ali nema SATA sučelje da ga spojiš na PC i spasiš podatke), a ako je neki drugi možeš ga probat sam rastavit pa probat spojit na PC SATA kabelom (tko zna možda je riknul SATA na USB adapter, a ne sam disk, pa onda prekida). Kad to probaš budeš vidil.

A ako nisi baš stručan s tim otvaranjem odnesi ga u neki servis, oni tamo će ga otvorit i probat spojit na PC (ako se da spojit) da se vidi radi li ili ne, ako ne radi oni imaju i način kako će spasit podatke, ali to sve dosta košta.

A šta se tiče stavljanja drugog diska u to kućište to isto možeš ako to kućište ima taj SATA na USB adapter, ako ima stalni USB priključak onda ni od toga ništa, ako ovo ne ide uzmeš ovo:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Eksterno+ku%E6i%9Ate+ICY+BOX+IB-284StU-B%2C+crno%2C+ko%9Ena+presvlaka%2C+2.5%27%27+SATA%2C+USB+2.0&option=artikl&id_kategorija=051603&id_artikl=051.603.110

http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-ii-500-gb-wd-scorpio-blue-25-5400rpm-8mb-wd5000bpvt/39424

Evo imaš 2.5" disk i kućište za njega, fino to sklopiš kako piše u uputama koje dobiješ sa kućištem i nemaš problema, imaš novi externi disk.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 20:01 (Valentin17).
16 godina
neaktivan

ma najlakse za rijesiti novi externi disk , bilo kupovinom novoga u kompletu ili sastavljanjem kao sto je predlozeno , no bitno mi je spasavanje podataka sa postojeceg, izvadio sam ga vec bio iz kucista i to je 2,5" disk sa sata suceljem i spojio ga direktno na kablove mimo usb na sata kontroler i dalje je isti problem, tj bas u disku je stvar , i zato sam mislio da ga rastavim i onaj glavni dio iliti metalni disk prebacim u neki ispravni hd tek toliko da skinem podatke sa njega to sto mi treba, kasnije ga mogu i baciti ako uspijem spasiti sto se spasiti da, zato me najvise interesiraju nacini spasavanja podataka sa neispravnog diska

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: spasavanje podataka sa neispravnog externog di

Spašavanje podataka je jako kompliciran i kompleksan posao.

Ni slučajno nemoj pokušavat otvarati disk doma jer je ishod gotovo sigurno trajno uništeni podaci.

Javi se dečkima u DataSector oni ti sigurno mogu pomoći...

Sretno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 9:43 (EvilKanevil).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice