Nabavio ima nekoliko dana Samsung Spinpoint F3 1TB disk.
Ukljucio ga upalim komp neprepozna ga u "Computer"-u, onda odem gdje je Device manager tamo ga nađe ali nemogu ga ni formatirat ni nista, onda sam pokusao ubacit CD od windowsa da ga tako formatiram i izbaciva neki Error.
Evo par slika kad nađem na Device Manageru.
Btw neznam ima li veze, glavni disk mi je WD-ov s 3 particije na kojem su i Windowsi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma probao sam s Partition Magic, isti error izbacuje kao kad probam u bootu istu stvar.
Gledao malo po netu, moze li bit da je do Biosa?
Ma probao sam s Partition Magic, isti error izbacuje kao kad probam u bootu istu stvar.
Jesi li probao u desni klik na computer - manage - disk management.
Tamo bi trebao bit prikazan novi disk u obliku cca 1TB unallocated space. Desni klik na to i format.
Odaberi ntfs i quick format.
Zahvaljujem, ali kad uprem desni klik (slika 2) pojavi mi se samo New Simple Volume i Delete partition, i ta particija mi je kao Free Space.
Pokusao to New Simple Volume, pokusao sa Quick Fomrat i obicni nece, izbaci error, pokusao kao napravit particiju od 1 GB isto nece isti error:
There is not enough space on disk(s) to complete this operation.
Btw nesto sam citao kad se nabavi novi HDD, da treba kao Initialize Dis, al meni vec prikazuje blizu 1 TB free, al nigdje diska treba ga vjerojatno formatirat, neznam tocno sta ova opcija znaci, Convert to Dynamic Disk (procitao sam da nije za primarni disk, to mi odgovara)
Evo jos jedna slika, a ovdje sam nesto citao ali nije nista pomoglo, i malo me buni kad je onaj rekao da se treba iskljuciti RAID u Biosu(nenalazim ga).
Partition Magic nemoj vise uopce koristit taj program je zastario i ne radi nikako s velikim diskovima zaboravi na njega. Ovaj dole program je dobar i pouzdan pa s njim probaj odradit tj formatiraj taj disk i to Full Format moras odradit prvi puta.
http://www.partition-tool.com/personal.htm
http://download.cnet.com/Easeus-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html
Zahvaljujem, Rješeno, Hvala na programu, skinuo program (proffesional edition, posto imam 64 bitne winse) i podjelio na 2 particije disk.
Kad si stavljo windowse si napravio full i quick format diska, jesi pregledao disk sa diagnostičkim alatom od samsunga?
Trgovac ili nema pojma ili te laže.
Ja imam taj disk (nije OS na njemu) i koristim za store filmova, glazbe...
S njega puštam filmove, ali ga uopće ne čujem.
Komp mi je u dnevnoj sobi i jedino što se čuje to je stock cooler od phenoma x6 kojeg u dogledno vrijeme planiram zamjeniti.
Disk je prišarafljen za kučište (antek tu handrid) sa vijcima koji su došli s njime, čvrsto, i to je to - nikakve gumice ni ništa drugo!
Gdje si ga kupio? Ja bih na tvom mjestu tražio drugi, jer kako si ti opisao problem - nije normalno da se taak čuje!
Slažem se s kolegom da se napravi puni i brzi format diska. - Meni to dođe kao jedna vrsta resetiranja ;-)
Meni disk nije bučan, ali jako vibrira to ću rješit trulex-om uskoro.
Slažem se s kolegom da se napravi puni i brzi format diska. - Meni to dođe kao jedna vrsta resetiranja ;-)
Ja kad sam kupio disk od 1TB F1 prvo što sam napravio je bio full format i na nekih 50% je stao i počeo disk jako ružit, pa savjetujem tebi da ili probaš full format pa da vidiš dali će se isto desit, moj je quick format bez problema prošao, ili skini diagnostički alat sa samsungove stranice i proskeniraj malo
Hvala na savjetima, to ću uskoro i napraviti, a ako se problem i dalje bude javljao tražiću zamjenu diska.
Ovisi što radiš noću, hehe!
Bok. Ja iman slican problem sa Hitachi diskon (neznan tocno koji je) i dok se na kompu nesto radi i po danu i po noci uzasno se cuje "grebanje". Pokusa san ga polje ucvrstiti, pokusa san sa formatiranjen i cak san reinstalira windows i formatira i ponovno se cuje to uzasno grebanje. Jeli iko zna ikakvo rjesenje ? (Neman garanciju ni nista slicno)
Imaš na Samsungovoj stranici mali dijagnostički program ES TOOL i u njemu podesi AAM Mode : Automatic Acoustic Management Mode na quiet, možda to pomogne, imam F3 od 500 GB i 1 TB i dok je ovaj manji potpuno nečujan izvan kučišta, kod velikog sam primjetio taj zvuk grebanja, ali ne kod filmova nego kod kopiranja puno malih fileova ili intenzivnog seeka. Od kada sam to promijenio na quiet subjektivno se buka prepolovila tako da mene više ne smeta. Pa sad vidi...
Ovisi što radiš noću, hehe!
Zato ja lijepo isključim komp kad radim nešta važno
Ja pak imam problem, doduše nevezan za ono što je prethodno spominjano ni jako veliki i značajan tipa da disk uopće ne radi, ali želim ga riješiti.
Naime od kada sam ugradio nove diskove, Spinpoint f3 500 gb, i stavio ih u RAID 0 u HW Monitoru i HD Tune-u ne vidim temperature diskova, ni tih ni onih koji su od prije bili u kućištu, WD Caviar Blue 320 GB i Seagate Baracuda 250 GB, a za koje sam prije ugradnje novih dobivao temperature.
Isto tako ti novi dosta vibriraju ali ne stalno nego sekundu zavibriraju pa su sekundu tihi pa onda opet sekundu vibriraju i tako stalno. Probao sam ih malo bolje pričvrstiti ali nema pomaka na bolje, a probao sam i skinuti program sa kojim bi ih se trebalo moći utišati ali ne pokreće se!
Svaka pomoć je dobrodošla!