Realocated sectors

poruka: 3
|
čitano: 1.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Realocated sectors

Realocated sectors - je li to isto šta i bad sector? po nekoj logici mislin da je...

SMART mi je izbacio nekoliko realocated sectors i pokrenija san HDD regenerator iz dos-a...nalazi mi bad sectore...znam da je to privremeno al eto...ako sam dobre sreće bit će logički bad sectori...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Realocated sectors
shegyman kaže...

Realocated sectors - je li to isto šta i bad sector? po nekoj logici mislin da je...

SMART mi je izbacio nekoliko realocated sectors i pokrenija san HDD regenerator iz dos-a...nalazi mi bad sectore...znam da je to privremeno al eto...ako sam dobre sreće bit će logički bad sectori...

Kad HDD naiđe na bad sector gdje ne može zapisati podatke, onda te podatke premjesti na posebno mjesto i taj sector gdje ih nije mogao zapisati označi kao neupotrebljiv - i tada imaš realocirani (prebačen na drugo, zdravo mjesto) sektor. Kada broj tih realociranih sektora dosegne maksimum, tj kada na disku nestane mjesta koje je predviđeno za te realocirane sektore, nastaju "pravi" (vidljivi Windowsima i dijagnostičkim alatima) bad sectori i tada može doći do gubljenja podataka. Ovdje je, naravno, riječ samo o logičkim bad sectorima. 

Dakle, realocirani sektori jesu bad sectori, ali ih disk uspješno zaobilazi i oni su još uvijek nevidljivi Windowsima kao bad sectori. Zato programi mogu čak i pokazivati da je disk potpuno zdrav. Ali ako S.M.A.R.T. upozorava da su realocirani sektori dosegnuli maksimum, uskoro će doći do gubljenja podataka.

Ako imaš samo nekoliko realociranih sektora, ovisi kolikom brzinom se njihov broj povećava. To može trajati godinama, mjesecima, tjednima ili danima. U svakom slučaju oprez - Failure may be imminent!

Dakle, svaki disk dobiva bad sectore, samo realociranje tih sektora drži disk u formi dok god ima mjesta za njihovo realociranje. Vrijeme za uzbunu je onda kad se broj realociranih sektora bliži granici.

13 godina
neaktivan
Re: Realocated sectors

tako sam nešto slično i mislija...najbolje pitat i provjerit{#}

već u smartu mi svira uzbuna od par TISUĆA realocated...tako da je disk otišao kroz prozor...

hdd regenerator je uspija popravit par stotina al nisan ima više živaca čekat...a i to je privremeno...kasnije će se opet pojavit...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice