Raid configuration problem

poruka: 3
|
čitano: 938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako jucer sam kupio jedan hard hitachi 500gb i jedan isti takav imam i zelim napravit raid 0 ili 1 sve jedno koji ali ne radi mi.

U biosu sve poriktam. takoder postavke raida poriktam kako treba.

Prilkom instalacije windowsa xp, baci mi bsod kada bi mi trebao pokazat hardove tj particije.

Pokušavo sam sa f6 ali windowsi sami ne prepoznaju drivere za raid a pokušo sam sa nlite intregrirat u windowse drivere no ista stvar.

floopy-a nemam niti diskete nemam sta mi radi veliki problem.

Sta mi je ciniti?

cim stavim disabel raid u biosu prolazi mi instalacija ali jasno onda nemam raid.

molio bih nekog da mi pomogne ako zna jer se ja po prvi puta susrecem sa raidom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Moguče da su neispravni driveri. Meni oni koji su došli na CD-u nikad nisu radili, a ovi s Gigabyte-ove stranice rade. Možeš pokušati s Vistom ako je imaš pri ruci - vjerojatno će se bolje ponašati na RAID-u nego XP. Ja općenito nisam bio zadovoljan ponašanjem RAID-a 0 na svojoj ploči, a za RAID 1 nemam potrebe.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Raid configuration problem
MrBlc kaže...

Moguče da su neispravni driveri. Meni oni koji su došli na CD-u nikad nisu radili, a ovi s Gigabyte-ove stranice rade. Možeš pokušati s Vistom ako je imaš pri ruci - vjerojatno će se bolje ponašati na RAID-u nego XP. Ja općenito nisam bio zadovoljan ponašanjem RAID-a 0 na svojoj ploči, a za RAID 1 nemam potrebe.

problem je taj sta nemam bootable vistu ako me kuzis nemogu je pokrenut bez osa gore. a trenutno nemam bas nikakve windowse.

jel zna mozda tko kako napravit bootable vistu?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice