Quick Format....povrat podataka

poruka: 25
|
čitano: 13.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Quick Format....povrat podataka???

Kratko i jasno: slucajno sam umjestio USB sticka formatirao externi HDD Šutim (quick format) od 250GB

da li je ikako moguce povratiti barem dio tih podataka???

ne mogu ksebi sada doci jer sam imao skoro pun HDD programima, fileovima, backupima itd itd itd

stvarno mi je vazno da barem nesto vratim natrag jer nemam flat a ponovno skidanje (onoga cega se bar sjecam) bi trajalo jaaako dugo.

molim ako mi itko moze pomociPlač

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Quick Format....povrat podataka???
Probaj program pod imenom Recuva
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Kratko i jasno: slucajno sam umjestio USB sticka formatirao externi HDD Šutim (quick format) od 250GB

ne mogu ksebi sada doci jer sam imao skoro pun HDD programima, fileovima, backupima itd itd itd

stvarno mi je vazno da barem nesto vratim natrag jer nemam flat a ponovno skidanje (onoga cega se bar sjecam) bi trajalo jaaako dugo.

molim ako mi itko moze pomociPlač

probaj sa get data back. meni je to najbolji alat.

imas verziju za fat i za ntfs.

17 godina
neaktivan
Šef kaže...

sasa kaže...

hvala vam!!! budem probao.

jos ne mogu ksebi doci, ovo mi je najvece shranje koje sam napravio vezano za komp (da znam da nije ni priblizno extremno) i sve vise i vise mislim kako sam mogao to napravitiMršti se

sve sam to skupljao 3-4 godine i za manje od 1min sve (ovisi kolko cu uspjeti vratiti) nestalo...

17 godina
AA-d00d kaže...
Šef kaže...

sasa kaže...

hvala vam!!! budem probao.

jos ne mogu ksebi doci, ovo mi je najvece shranje koje sam napravio vezano za komp (da znam da nije ni priblizno extremno) i sve vise i vise mislim kako sam mogao to napravitiMršti se

sve sam to skupljao 3-4 godine i za manje od 1min sve (ovisi kolko cu uspjeti vratiti) nestalo...

Nije nista nestalo zapravo podaci su jos uvjek tu ipak je to Quick Format bio u pitanju. Podaci se spasavaju sa nagorjelog diska ili slicno a kako nece s ovakve situacije to bi trebalo ici bez problema. Samo ce mozda trebat upotrjebit vise programa za tu namjenu, jer ne rade bas svi na isti nacin i ne daju istu kolicinu podatak neki spase ono kaj neki drugi ne mogu u tom je poanta.Cool

17 godina
neaktivan

E to sam bas htio pitati, znaci mogu kombinirati te programe koje ste mi preporucili

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Covjece a bas sam danas ujutro (bez zajebancije) razmisljao sta bi bilo da mi taj disk krepa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Eto sad znas... I kako ide spasavanje? Jesi pokrenuo?
I editiraj gornji post da nebi dobio žućka.
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Eto sad znas... I kako ide spasavanje? Jesi pokrenuo?
I editiraj gornji post da nebi dobio žućka.

Evo prvo sam pokrenuo neki EASEUS Data Revocery koji mi je Rambox prvi preporucio...to ce trajati neko duze vrijeme, trenutno mi je nasao preko 14000 fileova

Poslje cu jos ova ostala 2 probati.

P.S. Zuti mi je sad najmanji problemMršti se

17 godina
AA-d00d kaže...

E to sam bas htio pitati, znaci mogu kombinirati te programe koje ste mi preporucili

Mozes da ali ne s vise njih istovremeno normalno jedan po jedan program pokreni pa kaj nađe koji.Cool

17 godina
neaktivan

Uf ako uspijem vratiti natrag bar pola bit cu sretan.

Ovo mi je zadnji put da dajem USB sestri, svaki put mi vrati natrag sa nekim smecem gore (virusi itd.) i jos kako sam zurio na fax tako da nisam obracao paznju na velicinu drive-a kojeg formatiramNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

preporuka i za "recover my files". taj program stvarno svašta nađe.. čak i sa "prebrisanih" dijelova diska

17 godina

Evo tu je vjerojatno najbolji izbor besplatnih programa za vracanje klasicno izbrisanih ili formatiranih podataka. Ja bi ko prvi izbor ipak preporucil Diskdigger pa onda ostale jer je znao vratit i ono kaj nisu mogli neki placeni programi pa ga treba isprobat itekak.Cool

http://pcsupport.about.com/od/filerecovery/tp/free-file-recovery-programs.htm

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Pogledaj ovdje.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
17 godina
neaktivan

E zavrsio je sa trazenjem (slika)

Sta sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Quick Format....povrat podataka
AA-d00d kaže...

E zavrsio je sa trazenjem (slika)

Sta sad?

Ostavi kvacicu na tom disku od 250 tj 232 GB i Next jos ce malo kratko skenirat i izbacit ti rezultate.Cool

17 godina
neaktivan

wtf nasao skoro 490GB =S

aha, valjda i ono sto sam imao pa obrisao rucno...uf ne preostaje mi nista drugo nego filtrirati to Iznenađen

EDIT: šipak...sad dok listam kroz foldere vidim da skoro nicega nema =/

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 23:58 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-hihihihhohoo... (sorry), u ovakvom slučaju sasvim dovoljno je unformat ili undelete, raw i ostali napredniji načini su za slučaj kvara i sl.

-Softwarea ima dovoljno (to radi svaki program za spašavanje podataka), bug-DVD ili google.

btw. undelete istu stvar obavi za par sekundi (čitanje).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
17 godina
AA-d00d kaže...

wtf nasao skoro 490GB =S

aha, valjda i ono sto sam imao pa obrisao rucno...uf ne preostaje mi nista drugo nego filtrirati to Iznenađen

EDIT: šipak...sad dok listam kroz foldere vidim da skoro nicega nema =/

Kak nema pa nije nasel prazne foldere samo, jer onda ne bi niti njih videl uopce tj prazne da nutra nista nema.Cool

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Kak nema pa nije nasel prazne foldere samo, jer onda ne bi niti njih videl uopce tj prazne da nutra nista nema.Cool

Cudno mi je malo, npr u folderu od nekog albuma mi se nalaze cudne datoteke (neke sistemske kolko sam vidio po extenziji) a sad dok recoveram mi normalno pisu nazivi pjesama...ili znaci takvi folderi ili su prazni (ali opet pisu nazivi pjesama)

EDIT: ugl sad tek vidim da imam dosta tih nekih outdated stvari (driveri, patchevi....) tako da namjerno necu dosta veliki dio vratiti, ionako sam danas mislio te stvari provjeriti i po potrebi ažurirati pa sam tek onda vidio da sam formatirao disk umjesto USB-a (kao sto rekoh zurio se popodne na fax...) lol

EDIT2:

@ihush

nista sorry...vidimo se mi vaniVičeNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 0:13 (AA-d00d).
17 godina

Nakon kaj vratis to kaj si za sad izabral onda se mos vratit nazad na rezultate preko Back, pa pregledat kaj ti je jos ostalo i tak to pa usporedit s vracenim jer ak ugasis program onda moras ponovo skenirat.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vratio sam si natrag neke serije i glazbu...iako vidim da su dosta toga prazni folderi Mršti se

Nis, idem kuhat kavu i isprobavat ove druge programeSmijeh

EDIT: ipak ne kava, moram malo oko ubit jer me sutra(danas) vecinu dana nece biti doma, trenutno skeniram sa GetDataBack programom i bit ce gotovo za 3h pa se onda javim, laku noć do 04:00 Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 0:47 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najvjerovatnije ces uspjeti sve vratiti, ne trebas se previse brinuti, ja sam nekoliko puta uspio izvuci sve zivo s

formatiranih diskova jer zapravo formatiranjem ne brises podatke, to si vise zamisljaj kao da samo zaboravis di

se nalaze pa disk misli da je prazan... glavno je da ne pises nista na disk i ni u kojem slucaju nemoj defragmentirati

ili nesto slicno (moras paziti ako imas win7 jer automatski defragmentira jednom tjedno sve diskove ako ne iskljucis tu opciju),

poslao sam ti jedan link na pm, na program koji se meni cinio najboljim pri vracanju podataka...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ok, hvala. Osmijeh

Ugl ja sam se malo kasnije probudio nego planirano...heh jbg :P

i sad gledam ovo cudo (svidja mi se taj) GetDataBackCool

EDIT: uf, trazi me licencu za opciju "Copy"...moram pribjeci nekim mracnim metodamaMršti se

EDIT2: nemogu naci cdkey za svoju verziju, sad moram drugu skinutiNeodlučan

EDIT3: ovaj GetDataBack se pokazao odlicnim, jedino mi sad slijedi dugotrajno filtriranje jer mi zajedno sa fileovima koje vracam povlaci i neki junk koji ne zelim "....data base nesto....", *.dll, *.xml....

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 23:25 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Ok, hvala. Osmijeh

Ugl ja sam se malo kasnije probudio nego planirano...heh jbg :P

i sad gledam ovo cudo (svidja mi se taj) GetDataBackCool

EDIT: uf, trazi me licencu za opciju "Copy"...moram pribjeci nekim mracnim metodamaMršti se

EDIT2: nemogu naci cdkey za svoju verziju, sad moram drugu skinutiNeodlučan

EDIT3: ovaj GetDataBack se pokazao odlicnim, jedino mi sad slijedi dugotrajno filtriranje jer mi zajedno sa fileovima koje vracam povlaci i neki junk koji ne zelim "....data base nesto....", *.dll, *.xml....

Ukoliko imaš bitne podatke na disku ne bih preporučio upotrebu komercijalnih programa.

Obrati se deckima u DataSector 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 9:42 (EvilKanevil).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice