Problemi sa sektorima na disku

poruka: 13
|
čitano: 1.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Imam Western Digitalov disk od 320GB , i odjednom mi je prestao raditi , pa sam pokrenuo WD-ov utility tool za diskove, uglavnom, program mi je izbacio da je greška na sektorima, i bio gump repair, pa sam kliknuo repair, ali piše da je nemoguće popraviti.
Sad je moje pitanje dali se to uopće isplati iti otvarati pa popravljati ili da ga bacim? 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Problemi sa sektorima na disku
netko,netkovic kaže...

Imam Western Digitalov disk od 320GB , i odjednom mi je prestao raditi , pa sam pokrenuo WD-ov utility tool za diskove, uglavnom, program mi je izbacio da je greška na sektorima, i bio gump repair, pa sam kliknuo repair, ali piše da je nemoguće popraviti.
Sad je moje pitanje dali se to uopće isplati iti otvarati pa popravljati ili da ga bacim?

Diskovi se ne popravljaju. Imas podatke neprocjenjive vaznosti, a nemas backup? Daj disk na spasavanje podataka.

Nakon toga:

A) Imas garanciju? Nosi na servis.

B) Nemas garanciju? Baci i kupi novi.

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
netko,netkovic kaže...

Diskovi se ne popravljaju. Imas podatke neprocjenjive vaznosti, a nemas backup? Daj disk na spasavanje podataka.

Nakon toga:

A) Imas garanciju? Nosi na servis.

B) Nemas garanciju? Baci i kupi novi.

Ok, hvala...

15 godina

ako su bad sectori,samo mozes spasiti podatke i u smece

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tpg kaže...

Kak spasit podatke, to je vaznije :D

15 godina

Srecom pa hardiskovi nisu skupi

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
netko,netkovic kaže...
tpg kaže...

bootaj neku linux live distribuciju pa spasavaj! :-)

17 godina
moderator
CroVandal kaže...
netko,netkovic kaže...
tpg kaže...

Moze i disk spojit na drugo racunalo - pogotovo ako ima Windowse na drugom racunalu, jer ce lako naci dosta programa za spasavanje, a i imat ce kamo iskopirati spasene podatke (naravno, ako to drugo racunalo ima dovoljno slobodnog diskovnog prostora).

Nego, nije mi bas jasno sto znaci to da mu je disk odjedenom prestao raditi. Jel ga Windowsi ili Linux prepoznaju? Jel vide particije?...

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
CroVandal kaže...
netko,netkovic kaže...
tpg kaže...

Moze i disk spojit na drugo racunalo - pogotovo ako ima Windowse na drugom racunalu, jer ce lako naci dosta programa za spasavanje, a i imat ce kamo iskopirati spasene podatke (naravno, ako to drugo racunalo ima dovoljno slobodnog diskovnog prostora).

Nego, nije mi bas jasno sto znaci to da mu je disk odjedenom prestao raditi. Jel ga Windowsi ili Linux prepoznaju? Jel vide particije?...

To je inače vanjski disk, uglavnom, putovao sam i imao disk u torbi od laptopa, kad sam stigao na odredište sam htio pogledati film pa sam spojio disk i od onda uopće na windowsima ne prikazuje particije (ali se uredno javi da je uštekan), testirao sam ga na 3 računala. Sutra ću probat na linuxu pa vidjet..

17 godina
moderator

Ima tu i jos jedna mogucnost. Mozda se nesto dogodilo kucistu u kojem se disk nalazi. Tako, ako ti vise nije pod garancijom, izvadi ga iz kucista i prikljuci direktno u stolno racunalo (ili laptop), preko IDE/SATA kabela. Pogledaj i sto ti SMART za taj disk kaze (recimo pomocu HD Tunea) - za to ga moras direktno prikljucit, jer SMART podatke neces dobiti preko USB sucelja. Doduse, u ovom trenutku ni nemam pojma o kakvom je disku rijec - prilicno si skrt na informacijama.

17 godina
mbaksa kaže...

Ima tu i jos jedna mogucnost. Mozda se nesto dogodilo kucistu u kojem se disk nalazi. Tako, ako ti vise nije pod garancijom, izvadi ga iz kucista i prikljuci direktno u stolno racunalo (ili laptop), preko IDE/SATA kabela. Pogledaj i sto ti SMART za taj disk kaze (recimo pomocu HD Tunea) - za to ga moras direktno prikljucit, jer SMART podatke neces dobiti preko USB sucelja. Doduse, u ovom trenutku ni nemam pojma o kakvom je disku rijec - prilicno si skrt na informacijama.

To jer slucaj kad odapne elektronika u kucistu, ili je pri kraju recimo ak se samo o tome radi a ne još i o Bad Sectors. Zapravo to se prilicno cesto događa nazalost, upravo to je bilo u dosta primjera s onim nesretnim Verbatim 250gb diskovima koje je djelio T-Šrot.{#} Jer proizvođaci stede na tome, pa trpaju u vanjske diskove šrot elektroniku USB-Sata kontroler ak je unutra Sata disk normalno. I onda imaš problem koji se lako rjesi , samo vađenjem diska iz kucista ali samo pažljivo kak si ti vec spomenul s tim sam se i ja imal problema.{#} Samo kaj ja taj Verbatim 250gb nisam dobil od T-Šrot, nego sam ga kupil fuckaj ga no nije to bitno. Disk je izvađen van kuciste je otislo u smece, a disk radi u kompu spojen na Sata i drugom kvalitetnijem vanjskom kucistu ( ICY BOX) potpuno normalno.{#}

15 godina

Ako je u tome problem mozes kupiti jeftino novo kuciste za disk mislim da ima dealextremu!

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Disk je Western digital , model : WD3200ME, vanjski.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice