ovako...jucer sam instalirao vistu ultimate x64. Veličina particije je 57 GB. Danas ujutro sam imao 40 Gb slobodno, a sad imam otprilike 28 GB. Sta to komp radi u pozadini da mi toliko mjesta odlazi ? Kako to zaustaviti ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ajde ljudi nestaje mi prostora!!!
Ja mislim da je to backup and restore center tako je i meni nešto''jelo'' prostor,a otkad sam ga isključio to se više ne događa.
pardon...nisam vidio post
Ja mislim da je to backup and restore center tako je i meni nešto''jelo'' prostor,a otkad sam ga isključio to se više ne događa.
Isključiš system restore. Odeš control panel/system/advanced system settings (nalazi se s lijeve strane na izborniku)/System protection i tu dolje odznačiš particiju koja se koristi za system restore. Nakon tog restart te s tuneupom očistiš nepotrebne file-ove i to je to.
Ali ako isključiš system restore kada nešto zezneš s OS-om teško da češ moći to popraviti pa češ morati raditi ponovnu instalaciju. Te ako imaš uključene update-ove oni će ti na HDD pojesti dosta prostora.
S desne strane imaš Create a restore point or change settings pritisni tu i treba se otvoriti novi prozor,a zatim sam ja samo digao kvačicu s Local Disk C.Nisam siguran da je to to ali meni više ne nestaje prostora...
evo sredio sam i to...cijelo popodne šizim zbog toga...hvala svima koji su sudjelovali
evo sredio sam i to...cijelo popodne šizim zbog toga...hvala svima koji su sudjelovali
sad sam se sjetio...s čime da pobrišem sve te sistem restore fileove ?...tuneup 2008 mi ih ne prepoznaje pa neće očistiti .
sad sam se sjetio...s čime da pobrišem sve te sistem restore fileove ?...tuneup 2008 mi ih ne prepoznaje pa neće očistiti .
Otvoriš tuneup 2008 te Free up disk space i s desne strane ti nakon negog vremena pokaže unnecessary files and backups, otvoriš to i pobrišeš. Ako nisu označeni file-ovi od system restora označiš ih i stisneš clean. pozz
Otvoriš tuneup 2008 te Free up disk space i s desne strane ti nakon negog vremena pokaže unnecessary files and backups, otvoriš to i pobrišeš. Ako nisu označeni file-ovi od system restora označiš ih i stisneš clean. pozz
ok...puno hvala...spasili ste me.
Da, za takve stvari je najbolji CCleaner