Pozz svima, dakle imam problem sa instalacijom RAID controllera, spojio sam 2 diska u RAID 1 (mirror), ubacio sam tijekom instalacije Win XP disketu sa driverima i piše mi da se neki fileovi loadaju i onda me opet vrati u početni screen i kada pritisnem enter instalacija Win XP se nastavi i pojavi se informacija da windowsi nisu pronašli nijedan disk, u čemu je problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pri instalaciji te pita dali mu trebaju dodatni driveri...YES i onda trebaš 1 ili dvije diskete imat u priopremi , jedna je za RAID , a druga je za RAID onboard controller..Ne rade jedna bez druge..Pogotovo ako imaš nVidijin motherboard..
A zašto si ih stavio u RAID 1, umjesto u RAID 0?
-na početku instalacije/učitavanja s CDa, prati doljnju traku, u jednom trenutku (nakratko!) se pojavi ''press F6 if you need..'' -stisni F6.
-naravno, na disketi mora biti (DOS/Boot) 'F6' RAID driver za tvoju matičnu i verziju Windowsa...
- prije instalacije, u biosu omogućen RAID, kod bootanja uđeš u RaidTool (ili kako se zove..) i kreiraš disk (0/1... bootabilan) ovisno o opcijama koje imaš i željama..
pri instalaciji te pita dali mu trebaju dodatni driveri...YES i onda trebaš 1 ili dvije diskete imat u priopremi , jedna je za RAID , a druga je za RAID onboard controller..Ne rade jedna bez druge..Pogotovo ako imaš nVidijin motherboard..
A zašto si ih stavio u RAID 1, umjesto u RAID 0?