Problem s eksternim hard diskom

poruka: 25
|
čitano: 9.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Device manager ga prepoznaje,a u disk managmentu ga nađe ali ga nemože initializirati i svaki put kad kliknem na Initialize disk piše Incorrect function.

I sad vas molim da mi kažete što da radim kako bih mogao i dalje raditi na njemu,imam važne podatke na njemu,hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s eksternim hard diskom

Ukopčavaj ga na matičnu odozada, ne od napred i koristi kvalitetan duži usb kabel. Originalni je 20-25cm dužine(moj Verbatimov od 320GB). Ako ideš preko huba neka hub ima svoje napajanje. Predpostavljam da dobija "malo" struje da bi ga potpuno prepoznao i pokrenuo.

Edit: slika

Jeli to taj iz Moj PC Jeli to taj iz Moj PC
I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 19:11 (TONYA_).
14 godina
neaktivan

odozada je uštekan,imam kabel koji sam dobio uz njega(Y) i do nedavno je radio normalno,tako da nije problem u kablu

Da to je taj

Rastavio sam ga i unutra je 2.5" WD Scorpio Blue hard disk i neki čip koji na jednoj strani ima utor za usb a na drugoj sata i napajanje priključak za hard....hoće li se što promijeniti ako taj "unutarnji" disk priključim na sata na matičnoj ploči a ne na usb i napajanje u kompu

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 19:45 (LGA775).
14 godina
neaktivan

Koji savjet?

15 godina

Probaj ga uključiti u matičnu.Ako bude radio,nešto je do kabla.Ako ne bude radio,vjerojatno je nešto s diskom

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

na sata se ne može bootati windows stane tamo gdje se ispišu diskovi i stane na slave 1.Pa sam ga ištekao iz sata kabla i kad se sve bootalo i učitao windows onda sam ga spojio pa je počeo tražiti neki driver,koliko ja znam za diskove ne postoje neki posebni driveri.Što sad?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 20:43 (LGA775).
15 godina
neaktivan

Upisivajući u Google "initialize disk" kažu da nema MBR-a "Master boot record",za postavljanje istog preporuča(mora) se format diska, a za spašavanje dragocijenih nam podataka imaš tema koliko hočeš. Recuva, itd. . .

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
14 godina
neaktivan

znam kako ih spasiti ali nema opcije format nigdje u computer mangmentu.Dali ima koji program koji može takav disk prepoznati i formatirati

stavio sam ruku na disk i nisam osjetio da se unutra nešto vrti,jeli to zbog toga mbr-a ili je nešto drugo u pitanju,prije dok sam stavio ruku sam dosta osjetio da se vrti

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 21:52 (LGA775).
14 godina
neaktivan

Skinuo sam HP USB Disk Storage format tool i kad odaberm taj disk i kliknem format izbaci mi poruku There is no media in the specified device.

Ko Boga vas molim da mi date prijedlog za neki program koj to može formatirati

16 godina

-ponovo ga spoji na SATA (direktno na MBO i power). Ako se windowsi dignu prijve uređaj (driver) to je normalno... ali po problemu kako si opisao, HDD je crko. Ako ipak proradi, može nakon nekoliko paljenja, približi uho i kod paljenja se mora čuti 'spin-up'.. , ako se čuje klikanje-grebanje.. kvrcni ga, pali-gasi dok ne ''provergla'' kao kod paljenja automobila. TO je jedina šansa za spašavanje podataka.

Naravno, prvo uspješno paljenje moraš iskoristiti za kopiranje (ako prođe) tj. imati dovoljno mjesta na disku ... pa to prije provjeri.

-za svaki slučaj, direktno spojen disk (ili preko USBa) mora biti detektiran i u BIOSu, uži u BIOS i vidi što kaže -kapacitet i naziv diska. Ako je točno prepoznat postoji dobra šansa (da je samo uništena particija, ...)

-pa korak po korak..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 10:00 (ihush).
14 godina
neaktivan

spojio sam ga na mbo i preko sata i čulo se klikanje-grebanje onda sam ga kvrcnuo pa se ništa nije dogodilo,zamalo sam pop*zdio i dalje ne radi,otišo sam van malo se ispuhao. Kad sam se vratio u kuću,ćim sam ga vidio takav bjes me prošao da sam ga dohvatio i počeo lupati s njim po stolu i po stolcu,šakom sam ga par puta udario.

Onda sam ga spojio na usb i počne se normalno vrtjeti i windowsi ga prepoznali ponudili mi opciju format što sam prihvatio ali je pisalo da ne može biti formatiran jer je write protected.Maknuo zaštitu pa format sad nešto se je formatiralo pa nešto nije.Dalje ga ne prepoznaje.Ali kad ga spojim na sata prepozna ga u biosu.

Tako da ću sutra ići k jednom liku koji ima instalacijski cd od winsa pa ću ga formatirat preko tog cd-a.

"Kad ne radi udri po njemu pa će proraditi" to je odsad moj moto

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 22:51 (LGA775).
14 godina
neaktivan

Pozdrav

Problem sa eksternim hardom WD 320 GB kada se ušetka na računalo najnormalnije svijetli,ali na računalu ga nigdje ali nigdje ne prepoznaje 

probano na 3 računala....imam pomoći isprobne opcije disk menagment i više manje prijedlozi sa foruma ako ima još neki bio bih zahvalan 

prije kupovine novog ili servisiranja ovog.....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel ga prepoznaje u biosu?

14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

jel ga prepoznaje u biosu?

e to neznam provjerit...

14 godina
neaktivan

kad ti se komp uključi onda stišći "del" ili ti ga delete dok ti ne uđe u bios i onda odaberi prvu opciju,tu bi ti se trebali pokazati koji su sve uređaji prikljućeni na komp

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 17:58 (LGA775).
14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

kad ti se komp uključi onda stišći "del" ili ti ga delete dok ti ne uđe u bios i onda odaberi prvu opciju,tu bi ti se trebali pokazati koji su sve uređaji prikljućeni na komp

Kolo vidim ne vidim ga hehehhe ali tako je isto bilo kada sam ga kupi kad ga spojim na usb noramlano je isto svjetlio neš vrti unutra i ništa probano na 2 računala i tek na trećem je radio sad opet ista pojava sad na sva tri nigdje ga ne prepoznaje....

14 godina
neaktivan

ima jedan program koji ti prepozna te oštećene diskove i nudi mogućnost popravka zove se hdd regenerator,provjeri jel ga on prepoznaje,to što svijetli i vrti se nema veze jer to je znak da ima napajanje

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:59 (LGA775).
14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

ima jedan program koji ti prepozna te oštećene diskove i nudi mogućnost popravka zove se hdd regenerator,provjeri jel ga on prepoznaje,to što svijetli i vrti se nema veze jer to je znak da ima napajanje

preko usb ide i ne čuje se onaj zvuk kada se ubaci ko kad ubaciš neki dr. preko usba...

14 godina
neaktivan

nema veze sad to,na mojem se isto tak čulo,nego daj ti to lijepo provjeri sa hdd regeneratorom

14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

nema veze sad to,na mojem se isto tak čulo,nego daj ti to lijepo provjeri sa hdd regeneratorom

Skinuo program free verziju ako je ta ok ili da idem po cijelu tu moram raditi nekakav beackup??? priejs amo otovranja...

14 godina
neaktivan

Šugava verzija bila sad skinuo prepopznaje sve osim ovga tako da ništa....

14 godina
neaktivan

Nemoj raditi nikakvi back up,samo pokkreni program i odaberi prvu opciju click here to repair .....under windows(xp,vista,7)

EDIT:onda ako ti ga tu ne prepoznaje probaj ga spojiti na matičnu ploču preko sata kabla,naravno prethodno ga moraš izvaditi iz kučišta(ako ti garancija još uvijek vrijedi nemoj,nego ga odvezi na servis i neka ga oni poprave) i odvojiti ga od čipa na kojemu je usb priključak

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 21:44 (LGA775).
14 godina
neaktivan
Hvala ti puno na poci ide na servis lp;)))
14 godina
neaktivan

Nadam se da će ti ga popraviti,mojemu je istekla garancija tako da sutra kupujem novi

14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

Nadam se da će ti ga popraviti,mojemu je istekla garancija tako da sutra kupujem novi

I ja se nadam ako ništa ima na ebyu dobrih jeftinih

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice