Pretvorba SATA hard diska u prijenosni

poruka: 22
|
čitano: 7.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Imam trenutno jedan SATA hard disk od 250GB (Seagate Barracuda) koji je prazan (formatiran je) i volio bi ga pretvoriti u prenosivi hard disk da ne moram otvarati svako računalo u koje bi ga htio staviti.

E sad, zanima me što mi je sve potrebno da bi ga učinio prijenosnim?

Volio bi sljedeće:

1. Naravno, sučelje kojim se prenose podaci mi i nije toliko bitno no volio bi da je USB ili u najboljem slučaju eSATA.

2. Da li mi je potrebno kakvo kućište za njega?

3. Iznimno mi je važno da ga ne moram napajati zasebnim napajanjem.

Uglavnom, trebao bi mi savjet kako najbezbolnije da pretvorim ovu "Baricu" u prijenosni tvrdi disk

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupi kućište za prijenosne diskove. Ovde u Bosni jedan jeftini košta 30-50 km (120 - 200 kn). Samo ubacuješ diskove u kućište i to je to.

Kućište se spaja sa USB-a na PC.

NIsam siguran za napajanje, mislim da sam vidio modela sa i bez naponskog kabla.

Nadam se da je pomoglo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 8:15 (Arxi).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Pretvorba SATA hard diska u prijenosni

3,5 inch trebva napajanje. ako je mali laptop disk 2,5 inch onda ne.

Z
17 godina
neaktivan

Pa, radi se 3,5" disku.

E sad, može li mi netko napisati točno gdje bih mogao u Hrvatskoj kupiti sve što mi je potrebno da ga osposobim kao prijenosni USB ili još bolje eSATA disk?

Što jeftinije,  to bolje :) Evo npr. nisam niti siguran kako bi trebao implementirati napajanje u njega onda... i gdje to sve kupiti i koliko je na kraju krajeva isplativo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 8:41 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Treba ti externo kuciste za HDD.

Potrazi npr ovdje: http://www.links.hr/index.php?option=katList&deftab=yes&page=sviartikli&id_kategorija=0516

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
17 godina
protjeran
Treba ti nešto ovakvo (http://www.links.hr/index.php?naziv=Eksterno+ku%E6i%9Ate+ICY+BOX+IB-362StUS-B+crno%2C+3.5%27%27+SATA+-+USB+2.0+%2B+SATA%2C+eSATA&option=artikl&id_kategorija=051612&id_artikl=051.612.018), samo staviš unutra disk, spojiš ga i spreman si
I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OK koji preporučujete od navedenih? Naravno, best buy :)

Malo mi je previse dati 300kn za kuciste.

Dolazi li ovo u obzir? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7700049  Ili ovaj nema napajanja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 10:08 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ako je uvjet da može na bilo koje računalo, onda gledaj da je USB ili kombinacija USB + eSATA koja je skuplja. Nema svaki PC eSATA. Ako se radi o 2-3 stalna računala onda možeš kupiti eSATA bracket koji ima izlaz i za napajanje, ali to moraš kupit za svaki.

Jedini port koji može napajati 3,5" disk je firewire, ali nisam još vidio ladicu koja to i koristi.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ako je uvjet da može na bilo koje računalo, onda gledaj da je USB ili kombinacija USB + eSATA koja je skuplja. Nema svaki PC eSATA. Ako se radi o 2-3 stalna računala onda možeš kupiti eSATA bracket koji ima izlaz i za napajanje, ali to moraš kupit za svaki.

Jedini port koji može napajati 3,5" disk je firewire, ali nisam još vidio ladicu koja to i koristi.

Jedino gdje bi koristio taj disk je moje računalo koje je opremljeno sa USB, eSATA i Firewire ulazima.

Što mi je onda najpametnije?

17 godina

Kad kupis kuciste za 3.5" disk dobijes i napajanje sa njime.

Pogledaj po ducanima, nadi najjeftinije i kupi.

Sve ti je to vise manje isto.

Jedini problem sa 3.5" diskovima u eksternom kucistu sto bas i nisu previse prijenosna, a hoce li se spajati na USB i eSATA potpuno ne bitno jer su razlike u brzini minimalne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Jedini problem sa 3.5" diskovima u eksternom kucistu sto bas i nisu previse prijenosna, a hoce li se spajati na USB i eSATA potpuno ne bitno jer su razlike u brzini minimalne.

Hm, baš mi i nije jasno pošto bi ja onda u tom slučaju kupio ovo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7700049   a tu ne piše da dolazi sa napajanjem.

17 godina
neaktivan

Tebi treba nešto tipa ovoga navedenog u slijedećem linku jer osim HDD-a podržava i ostale tipove medija za pohranu podataka

http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=22689&servisID=1

0 0 hvala 0
17 godina
ReiKo kaže...
Sint1 kaže...

Hm, baš mi i nije jasno pošto bi ja onda u tom slučaju kupio ovo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7700049   a tu ne piše da dolazi sa napajanjem.

A da si mozda taj model upisao u google doznao bi da s njim dobijes napajanje.

Ne mozes kupiti samo kuciste, to nema nikakvog smisla jer kako ces napajanje srediti.

Da je situacija takva onda bi moga kupiti samo napajanje a HD staviti u kartonsku kutiju rucne izrade.

Sa svakim eksternim kucistem dobijes napajanje!

16 godina

Nije mi jasno čemu zajexxxx s tim. Ako se već daje 300kn za tu opremu zar nije bolje otić na njuškalo i uzet prijenosni hard za 350kn. Nov zapakiran. To je bar moje mišljenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ti definitivno preporučam ovo

http://www.diskont24.com/product.php?productid=71769&cat=0&page=1

HDD sata Docking station, ergo spojiš na komp preko eSATA ili USB i samo uguraš bilo koji SATA hard u njega. Odlična stvar ako želiš preć na sistem bez prženja DVD-a i čuvanja podataka samo na hardovima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OK, hvala na odgovorima - mislim da ću uložiti u ovog iz Ve-Mila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ako uspiješ negdje naći Thermaltake ladicu + ovo http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7700055 izbjegavaš upotrebu adaptora.

Imaš i one ladice za 5,25 utor u koju 3,5 disk ulazi gol, bez ikakvog zavidavanja i ugradnje u ladicu, samo ga uguraš.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ReiKo kaže...

OK, hvala na odgovorima - mislim da ću uložiti u ovog iz Ve-Mila.

Ako misliš na ovaj (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7700049), nečeš moć spojit disk na njega jer podržava samo IDE diskove a i nema ga.
Bježi od VeMila. propada.
I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina

Evo pošto sam nedavno sredio Prestigiov prijenosni disk napravio bih si novi: znači uzeo bih s njuškala neki 3.5 ili 2.5 cirka 80gb pa me zanima da li ću te diskove moći samo

ukopčati preko usb-a u komp i onda će ih prepoznati i raditi, znači da rade na principu prijenosnog diska ili će trebati još dodatni kabel za napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za 3,5˝ diskove imaš externo kućište koje zahtjeva dodatno napajanje dok za 2,5˝ diskove imaš externo kućište koji može raditi i bez dodatnog napajanja tj. samo se ukopča jedan usb u računalo i to je to.

World championships: 7, GP started: 255, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,391

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Trebat ce ti kabel za napajanje ili ladica koja preko usba uzima napjanje i komunicira sa kompom. Sam disk to ne moze.

17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Pozdrav ekipa,

Imam trenutno jedan SATA hard disk od 250GB (Seagate Barracuda) koji je prazan (formatiran je) i volio bi ga pretvoriti u prenosivi hard disk da ne moram otvarati svako računalo u koje bi ga htio staviti.

E sad, zanima me što mi je sve potrebno da bi ga učinio prijenosnim?

Volio bi sljedeće:

1. Naravno, sučelje kojim se prenose podaci mi i nije toliko bitno no volio bi da je USB ili u najboljem slučaju eSATA.

2. Da li mi je potrebno kakvo kućište za njega?

3. Iznimno mi je važno da ga ne moram napajati zasebnim napajanjem.

Uglavnom, trebao bi mi savjet kako najbezbolnije da pretvorim ovu "Baricu" u prijenosni tvrdi disk

Hvala!

1.   Jeftine aluminium kutije ionako imaju USB 2.0 sucelje, eSATA imaju one malo skuplje
  2. Nije ti bitna marka vec materijal, obavezno da bude metal. Unutarnji vent nije na odmet
  3. Ne znam iz kojih razloga ti je iznimno vazno da nema napajanje ali bih voleo da ti skrenem paznju da 3,5 HDD-i vuku vise struje od 2,5` diskova (laptopski) i napajati ih samo preko USB-a nije bas sretno resenje.
  4. Ako ti je cilj taj eksterni nositi okolo razumljivo je da ne zelis eksterno napajanje (cigla) ali za ovu namjenu kupi 2,5` disk....malo je manje osjteliv na drmusanje i manje je gladan struje
  5. Ne bacaj novce na skupe kutije
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice