Preporuka: 128gb SSD za OS x

poruka: 8
|
čitano: 2.067
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdravljam ,

htio bih na Macbooku Pro zamijeniti hard s SSDom. Mislim da će mi 128gb biti dovoljno, pa pišem s ciljem neke preporuke. Čitao sam o SSDovima, no ipak mislim da samo brzina pisanja/čitanja nije dovoljna za kupnju. Stari hard bih stavio u Optibay, a SSD bi bio na primarnom mjestu i služio kao boot drive. Dakle, na njemu bi bio OS, neki osnovni programi koje svakodnevno koristim, a sad ostalo više-manje za multimediju, nije mi ni bitno. Nadam se da sam dovoljno rekao :)

Usput, ako netko ima nekih iskustava s TRIMom na OS X, neka samo izvoli, također s prijenosom OSa s harda na SSD.

btw.; mislim da sam ovdje našao dobre cijene

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Preporuka: 128gb SSD za OS x

(kr)mac OS ne podržava TRIM instrukcije (za sada), ali ima nekakvu drugu tehnologiju

koju podržavaju neki SSD-i (uglavnom ti SSD-i ne podržavaju TRIM), tipa poneki Kingstoni itd.

Uglavnom radi se o nečem sličnome ali manje efikasnim, realociranje "smeća" datoteka u stupce i retke,

jest sporije ali obavlja svoj posao.

Istražuj malo, MAC usera je ovdje premalo, osobito onih sa SSD-om.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

(kr)mac OS ne podržava TRIM instrukcije (za sada), ali ima nekakvu drugu tehnologiju

koju podržavaju neki SSD-i (uglavnom ti SSD-i ne podržavaju TRIM), tipa poneki Kingstoni itd.

Uglavnom radi se o nečem sličnome ali manje efikasnim, realociranje "smeća" datoteka u stupce i retke,

jest sporije ali obavlja svoj posao.

Istražuj malo, MAC usera je ovdje premalo, osobito onih sa SSD-om.

Podržava od verzije 10.6.8, pa dakle i Lion podržava, ali sam za Applove SSDove. S par Terminal(tipa ono čudo na windowsime gdje komade upisujete) komandi podržava TRIM na svim SSDovima.

OK, dajte vi neku preporuku, zanemarite da je za Mac.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 18:11 (Dava).
15 godina
Mislim da apple koristi samsungove ssdove...uzmi samsung 830 128gb...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Mislim da apple koristi samsungove ssdove...uzmi samsung 830 128gb...

Odličan savjet, istina da Apple koristi njihove. Reviewovi na netu odlični za ovaj SSD uz MBP, uzimam!

Hvala svima :)

15 godina
protjeran

Koristi i Kingston SSD-e bazirane na Intel kontroleru.

Mislim da su to Kinston V-series.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
i sam koristim samsungov 830 128gb i mogu dat samo preporuku za njega. ja ga koristim sa winsima , ali mislim da nebi trebalo biti prevelike razlike
15 godina
neaktivan

Uzeo Samsungov SSD od 128gb i optibay s eBaya.

Hvala svima, javim se s dojmovima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 0:00 (Dava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice