Prebacivanje podataka sa staroga na novi hard

poruka: 7
|
čitano: 2.819
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo o čemu se radi.Našao sam danas svoj stari hard WD800BB od 80 GB i pokušao ga spojiti na noviji komp,iskopcao ja novi hard,stari spojio preko IDE kabla i dočekala me ova dolje poruka.

Koliko znam nisam prije imao problema sa tim hardom,kada sam kupio novi komp prestao sam stari hard koristiti.Mislite li da je hard uništen?postoji li kakvo drugačije spajanje na komp da bi se došlo do podataka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prebacivanje podataka sa staroga na novi hard
Tomy Lee kaže...

Evo o čemu se radi.Našao sam danas svoj stari hard WD800BB od 80 GB i pokušao ga spojiti na noviji komp,iskopcao ja novi hard,stari spojio preko IDE kabla i dočekala me ova dolje poruka.

Koliko znam nisam prije imao problema sa tim hardom,kada sam kupio novi komp prestao sam stari hard koristiti.Mislite li da je hard uništen?postoji li kakvo drugačije spajanje na komp da bi se došlo do podataka?

Isključio si novi disk na kojem su windowsi i uključio stari i sad se čudiš što ne radi?

Uključi i novi i stari, uđi u windowse i onda s kopiraj podatke sa starog na novi i to je to

15 godina
Tomy Lee kaže...

ImašUSB-SATA-PATA adaptere. Spojiš na adapter i imaš vanjski disk.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
Tomy Lee kaže...
...

Uđi u bios i pogledaj da li ti prepoznaje taj hdd 80GB. Ako da, podesi u opcijama da ti prvo diže sistem sa tog PATA hdd-a pa ako uspije onda je disk ok.

Ili jednostavno ostavi trenutni (pretpostavljam SATA) i samo nadodaš taj PATA disk na IDE kabel. Mogu biti istovremeno. Podigneš sistem i provjeriš da li imaš podataka na tom hdd-u, eventualno proskeniraš sa HD tuneom radi provjere.

Ako ti ga ni u prvom ni u drugom slučaju ne nađe velika je mogućnost da je hdd neispravan.

Ne moram ti ni govoriti da hdd-ove prikopčavaš sa isključenim PC-om ali ću ipak spomenuti :)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina

uzeo sam ga u ruku i grije.To bi trebalo značiti da je dobro spojen,ali ništa nema u my computersu.

također sam bio u BIOS-u ali ni slova o njemu,kao da nije spojen

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tomy Lee kaže...

uzeo sam ga u ruku i grije.To bi trebalo značiti da je dobro spojen,ali ništa nema u my computersu.

također sam bio u BIOS-u ali ni slova o njemu,kao da nije spojen

Pogledaj jumper kako je namješten

Ako je na master stavi ga na slave pa provaj i obrnuto. Mislim da ako skineš skroz jumper da se onda automatski namješta, provaj i to

14 godina

rješeno!sjetio sam se da imam neki od 15 gb,pa sam ga spojio umjesto ovoga od 80 i sve sa ovim trecim radilo ok.

znaci nevalja onaj hard od 80 gb.hvala svima na trudu i vremenu!

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice