Molio bih da mi pomognete savetom oko nabavke ovog hdd-a,uzeo bih ga zbog gledanja filmova(skidanje sa neta).Uglavnom se ne razumem u materiju-a volem,imam blu ray LG BD390 i plasmu Panasonic THX 42G20E,kompjuter mi je slabije konfiguracije te mi je ovo jedno od resenja za gledanje blu ray(ne i skladistenje)filmova.Dva dana cunjam po ovom forumu i stekao sam neku sliku(vise slicicu) i za oko mi je zapao WD BACY5000ABK.Mozete li mi pomoci oko izbora ili ako imate neke druge predloge zeljno ih iscekujem.Pozdrav i hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molio bih da mi pomognete savetom oko nabavke ovog hdd-a,uzeo bih ga zbog gledanja filmova(skidanje sa neta).Uglavnom se ne razumem u materiju-a volem,imam blu ray LG BD390 i plasmu Panasonic THX 42G20E,kompjuter mi je slabije konfiguracije te mi je ovo jedno od resenja za gledanje blu ray(ne i skladistenje)filmova.Dva dana cunjam po ovom forumu i stekao sam neku sliku(vise slicicu) i za oko mi je zapao WD BACY5000ABK.Mozete li mi pomoci oko izbora ili ako imate neke druge predloge zeljno ih iscekujem.Pozdrav i hvala
evo uzmi ovo nećeš pogriješiti:
&
do 1000kn ako trebaš za manje para reci
to samo s gledanjem nikad ne prolazi pa čovjek uvijek zažali što nije uzeo nešto sitnije i lako prenosivo a s kojeg se i dalje normalno mogu vrtit filmovi.
daklem, elements portable.
al ajde ako je malog kapaciteta i stvarno samo za gledanje blue raya onda je green ne loša opcija. ima i jeftinije od linksa.
Zahvaljujem na pomoci,meni je najvaznije da moze da se napaja preko kompjutera i usb ulaza jer ne mogu vise da smislim toliku kolicinu kablova i cudesa koji su me snasli.I jos mi je vazno da nije nesto presporo,vidim da postoji mogucnost da direktno sa servera filmove "bacam"pravo na externi hdd.To bi mi dosta pojednostavilo postupak.Mislim da bi mi se ovaj portabl uklopio finansijski,samo bih vas zamolio da mi odgovorite sta mislite o hdd-u koji sam naveo u prvom obracanju vama,gde je on u poredjenju sa vasim predlozima.Pozz
ne znam koji je to s oznakom koju si ostavio. gugl ga ne prepoznaje i nudi mi ovaj.
ako mu je komercijalno ime s ovog linka, tj my passsport onda ti je to isto kao i elements portable samo s bolje dizajniranim oklopom, ali i skuplji.
bitno je istaknut da su oba s USB napajanjem i da su USB 2.0 tako da će ti protok podataka bit dosta sporiji nego kod SATA komunikacije koja uglavnom traži i struju. pa i dodatne kablove.
ako si strpljiv onda elements portable :)
Jeste taj koji si naveo ali 500giga umesto 1000giga koji ti je ponudjen.Ako je istih mogucnosti kao i ovaj koji si mi ti predlozio ali malo skuplji,da li se isplati?Sad te vec malo smaram ali veruj mi,najmanje sto zelim je da nekom budem dosadan.Pozz
no frx, samo ti gnjavi. to su ti praktički isti 2.5'' (usporedba) diskovi u različitoj kutiji.
elem, elements portable je moj izbor jer je dosta jeftiniji. bar kod nas.
Malo si nejasan sta ti u stvari zelis. AKo zelis gledati hd filmove u mkv formatu sa tog diska onda obrati paznju na nekoliko stvari. Ako ces kaciti na taj blueray player ili tv onda ti ti uredjaju moraju citati MKV i moraju podrzavati ntfs jer ti hd filmovi zauzimaju cesto preko 4 gb a to ne mozes snimiti u komadu na fat32 koji vecina uredjaja podrzava.
ne često nego uvijek(pa DVD je cca 4gb!), ja sam previdio blue ray u topiku, po defaultu sam dvd ripove računo za skidanje :)
uglavnom format NTFS onda i kako kolega kaže provjerti s uređajima.
DVD je mpeg2 a mkv je x.264 koji ima bolju kompresiju pa je moguce da manjja velicina filea daje istu ili bolju sliku u vecoj rezi ;)
Ja ustvari zelim gledati blu ray filmove,znaci teze od 15 do 25 giga,samo me interesuje a to me pitaju i iz prodavnice mogu li se oni gledati prikljuceni na usb 2,0 ulaz?Molim vas za brzi odgovor jer dolazim iz banke.Plizz
I ti blueray filmovi su u nekom formatu a to je vjerovatno x264. Odgovor na tvoje pitanje mozes dati samo ti i to da probas.
Player moze da cita mkv,tv cita sve osim toga,mene samo interesuje da li sve to funkcionise preko usb 2,0 ulaza?Samo toliko,hvala unapred
USB-a TV-a? Ako i cita mkv cisto sumnjam da cita NTFS tako da opet sve pada u vodu.
Sad te vec gnjavim,tv cita sve sa usbhdd,sem mkv,player cita sve formate,jedino me buni na ex hdd onih 3.o da li se to moze prikljucivati preko ulaza 2.0?Ostalo mi je sve jasno oko formata .Pozz
Formatiraj usb u ntfs pa vidi onda da li cita. Ako cita super ali sumnjam da hoce. Znaci formatir u ntfs i stavi sliku na njega pa vidi da li ce ju prikazati. AKo prikaze rijesio si pola problema. Ostaje ti problem MKV kontejnera i codeca u njemu.
Formatirao sam usb od 8giga i player mi je prikazivao sve filmove,interesuje me samo jedno a to je oznaka na ex hdd 3.0,da li to moze da se prikaci na usb 2.o,da li to funkcionise ili mora i na spravama biti ulaz 3.0.Sve ostalo oko formata mi je jasno,na stranu mkv,za njih mi je dovoljan i usb memorija od 4giga Kingston.Znaci ako je na hdd-u oznaka 3.0,da li moze da se spoji na ulaze na kompjuteru,blu ray-u ili tv-u sa oznakama 2.0.Samo to mi nije jasno
4 gb a to ne mozes snimiti u komadu na fat32 koji vecina uredjaja podrzava.
exFAT32 podrzava vise od 4 GB
Sve je u redu,treba mi samo preporuka da li da uzmem ex hdd u cijem opisu pise 3.0,da li moze da se prikljuci na ulaz 2.0,da li je kompatibilan?Sve ostalo mi je jasno,tv ne cita mkv ali zato Bd390 cita mkv,znaci sto ne cita tv citace blu ray.Jedina moja nedoumica je ako ex hdd ima oznaku 3.0 a ulaz na tv-u,kompjuteru ili blu ray playeru je 2.0 da li to moze daq se poveze putem usb 2.0,nista vise?Pozz
USB 3.0 je unazad kompatabilan sa starijim standardima ili ukratko ...moze
Kupio sam My Passport Essential 500giga,trebalo bi da ga formatiram moze li neko da me uputi kako to da uradim?Na hdd-u ima nekih kodeka ili sta su vec,da li nesto odatle treba da se ucitava?Pozz
Mislim da nema potrebe da ga formatiras. Mozes na nekoliko nacina, preko My Computer-a idi na WD i desni klik odaberes format a kao file system odaberi NTFS
Isto tako mozes preko disk managera
Evo poslusao sam i prebacio film,pustio ga i sve je OK.Svima koji su mi pomogli da se odlucim veliko hvala,predivan je i nadam se da ce trajati s obzirom da nisam bas nesto zahtevan.Da nije ovog odlicnog foruma ko zna sta bih do kraja pazario.Pozz
Ups,zamalo da zaboravim,kabl je prekratak a posto nisam ovakav video do sada da li mozete da okacite da li ima i kakav je naziv da potrazim duzi kabl.Sorry
Nemoj. Sa razlogom je kratak. Posto 2,5" diskovi dobijaju i napajanje preko USB kabela onda se pravi kraci da bi pad napona bio sto manji. Inace to je kabel USB-mini USB i standardan je i lako ga je naci. Vjerovatno ce ti raditi i sad duzim ali ne uvijek i svuda. Jedino da potrazis y kabel koji na jednom kraju ima dva USB-a a na drugom mini usb. Tad vuce struju sa dva USB pa ce raditi i na duzem kabelu.
Ne bih ja trazio duzi kabl,kuciste mi stoji ispod stola i kada prikljucim WD moram da ga stavim na patos jer ne moze da dohvati da ga stavim bar na kuciste.I u tv ne mogu da ga utaknem jer ne moze da dohvati.Za sada jedino mogu da ga utaknem u blu ray player.Zahvaljujem na pomoci,pravi si drugar
dobar izbor
imam ga i ja već godinu (250 gb), al da sam mogao birat ipak bi uzeo elements portable s obzirom na 20% manju cijenu :)
jedino sam dosad zeznuo kabel pa sam morao uzet novi. 20ak kuna.
Kamilice kako si uspeo da zeznes kabl,voleo bih da znam da ne pogresim i ja?
otkopčaj ga od diska kad ideš pijan vani a ostane ti u djepu