trebam novi HDD kapaciteta 1 TB, cijena nije upitna(al da nije preko 1000 kn), i da je brz.
Predlozite mi koji i uputite me kako traziti HDD :D
Hvala puno svima :))
trebam novi HDD kapaciteta 1 TB, cijena nije upitna(al da nije preko 1000 kn), i da je brz.
Za 1000kn imaš odličan 2TB WD caviar black.
Ili ovako nešto od 1TB. Ova dva stavi u RAID 1.
Oba dva su odlični diskovi za sistem.
Ako će ti 1TB biti dovoljono onda definitivno Samsunga F3. Odličan, brz, tih, jeftin, antastičan disk, a skroz u rangu Caviar blacka, iako se pocijeni nebi reklo.
Ako želiš 1 brzi disk ali da je 2TB, onda ti je Caviar Black riješenje. Ja sam jako zadovoljan.
Čak i isti performanse index imaju, F3 od 1TB i Caviar Black od 2 TB
oke hvala :)
još ću j a malo to pogledat i vidit još prijedloga :)
Netrebam 2 TB, za to imam eksterne diskove, a ovdje mi je 1 TB dovoljan i malo cu vise potrazit za taj Samsung.
I jos malo vasih prijedloga :))
Netrebam 2 TB, za to imam eksterne diskove, a ovdje mi je 1 TB dovoljan i malo cu vise potrazit za taj Samsung.
I jos malo vasih prijedloga :))
Onda definitivon taj Samsung. A što se tiče još prijedloga...čuj tržište HDD-a nije baš jako široko, još kad si fino naveo da bi 1 TB, i da je brz automatski je knjiga spala na dva slova: F3 i Black, kako ti je čovjek predložio u prvom postu.
Black ima 5 godina garancije i primjetno je glasniji (kažu svi, pa kažem i ja, iako moje su uši nedovoljno osjetljive za tu razliku, ja razliku čujem dok je vani na testnom stolu, kad sam ih stavio u kućište nisam više čuo orazliku), a i više se grije. F3 ima 3 godine garancije, hladniji je, tiši. Podjednako su brzi, osim ako ih misliš stavljat u neki web server sa puno upita onda ćeš dobit razliku u korist Blacka. U bilo kakvom radu koji se odvija na normalnom kompu nema razlike nikakve. Ako želiš još brže, opet kako tije već i preporučeno, uzmeš 2 komada F3 i staviš ih u RAID...
Dakle ne očekuj baš neke prijedloge, jer iskreno pored ova 2 diska treći nema šta radit.
Segatova baracuda, bučan i ima spor start ali super mi radi vec 2 god, a brzina je onako dosta dobra...
Segatova baracuda, bučan i ima spor start ali super mi radi vec 2 god.
I opet kažem, pored ova dva gore navedena...em je bučnija, em je sporija...a imaju i takvih serija da te glava zaboli...
E prema ovom sta sam sve procito mislim da cu uzet onaj Samsung.
Hvala vam svima :D