OCZ Vertex4 pogled

poruka: 7
|
čitano: 2.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
OCZ Vertex 4 pogled

OCZ je prije par mjeseci predstavio svoju novu liniju SSD uređaja pod imenom Vertex 4 i Agility 4. Vertex 4 predstavlja vrh ponude ovog proizvođača. Dolazi u kapacitetima od 64, 128, 256 i 512 GB. Ono po čemu se Vertex 4 izdvaja od prethodnika je Indilinx Everest 2 kontroler budući da su prethodne serije koristile Sandforce kontrolere. Vertex 4 ima sinkronu memoriju i to Intelovu, što vrijedi posebno izdvojiti. Agility 4 ima asinkronu memoriju.

SSD dolazi s vijcima i 3.5" ladicom.

Da bih malo testirao uzeo sam AS SSD, CrystalDiskMark i ATTO programe. Rezultate možete vidjeti među fotografijama.

Testna konfiguracija: Windows 7 64bit, 1.4.1.3 firmware, nativni AHCI driveri // AMD SB950 (ASUS MA5A97PRO)

Budući da sam ovim SSDom zamjenio Corsair Force F60 najveću promjenu vidim u brzini čitanja i zapisivanja što bi trebalo i biti logično s obzirom na brzine.

AS SSD AS SSD
AS SSD2 AS SSD2
test test
Crystal Crystal
ATTO ATTO
Vertex4box Vertex4box
inbox inbox
SSD SSD
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 15:54 (igy).
Moj PC  
1 0 hvala 4
17 godina
OCZ Vertex 4 pogled

Izašo je i novi firmware pod oznakom 1.5

Firmware nije destruktivan za one koji imaju instaliranu verziju 1.4 firmwarea

Promjene:

- poboljšane performanse sekvencijalnog prebacivanja datoteka za modele od 128GB, 256GB i 512GB

- optimizirani algoritmi za čišćenje smeća s SSD-a kako bi se poboljšale performanse

- poboljšana HBA/RAID kompatibilnost

- poboljšana kompatibilnost s desktop i mobilnim ATA sigurnosnim funkcijama

- ispravljeno čitanje SMART postavki pri kojima je u nekim slučajevima krivo očitavan životni vijek SSD-a

Crystal Crystal
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 15:54 (igy).
Moj PC  
1 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
OCZ Vertex4 pogled
- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 11:50 (Wolverine_pce).
Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
OCZ Vertex4 pogled

povećanje zapisivanja se vidi iz moja dva testa, pri otprilike jednakim zauzećem prostora korištenjem 1.4 i 1.5 firmwarea

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OCZ Vertex4 pogled

Ma mene zanima u principu kako se on sada ponaša kad je popunjen na kakvih 75-80%.

30% nije neki problem niti ranije bio. Dok sa 75-80% performanse ozbiljno degradiraju.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 12:36 (Wolverine_pce).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: OCZ Vertex4 pogled
Wolverine_pce kaže...

Ma mene zanima u principu kako se on sada ponaša kad je popunjen na kakvih 75-80%.

30% nije neki problem niti ranije bio. Dok sa 75-80% performanse ozbiljno degradiraju.

to stoji, zbog toga sam se ja prebacivao s 60GB, za SSDove još vrijedi pravilo da se što manje zatrpavaju

meni je sada problem takav test jer su mi orginal windowsi, pa bi trebalo puno posla oko toga

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 12:54 (igy).
17 godina
OCZ Vertex4 pogled

Evo jedne zanimljive teme koja objašnjava rad Vertexa 4, a govori o dva moda rada kroz koji prolazi SSD ovisno o njegovoj popunjenosti

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?103279-VTX4-performance-and-storage-modes-1-thread-discussion-only-you-want-info-you-will-only-find-it-here&s=363e8606e537454e3cf647f74604c824

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 21:47 (igy).
Moj PC  
1 0 hvala 3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice