OCZ SSD Iskustva

poruka: 201
|
čitano: 44.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: OCZ SSD Iskustva
NEW_MAN kaže...
Razmisljam da uzmem 2x 60 GB i slozim u raid 0 da dobijem jos brze performanse a za storage imam 2x 1TB u raidu 1. Skuplje je za 50 eura ali jos uvijek nije preskupo.
120 GB kosta € 165.85 a 60 GB je € 109.00.

vertex 3 u RAID0?

dasHHa
17 godina
Da.
Kaj to nejde ili ne valja?
17 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva

Treba mi tvoja konfiguracija da ti znam odgovorit

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp je stari ali mislim kupit novu plocu, i7 i svakakve dobrote.
16 godina
OCZ SSD Iskustva

Također planiram kupovinu SSD-a, do 1500 kn ti je dovoljno, jedan od 120 Gb se može nać za oko 1300 kn, dok je jedan od 60 gb oko 800 kn, mislim da se za 300 kn isplati protegnit pa uzeti dva manja i stavit ih u RAID, bar ću ja tako, i onda si miran s te strane, nema boljeg rješenja, naravno osim nekih ekstremnih koja dođu preko 10000 kn!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
OCZ SSD Iskustva

uzeo sam ocz agility3 60gb i mogu reći samo pohvale. Sve radi kako spada, stvarno preporod. Čitao sam dosta prije kupnje i došao do zaključka da je  kupnja ssd prava lutrija (zato sam ja rabljeni uzeo tj. provjereni). Jednostavno se zna dogodit da ssd ne radi kako spada, pa se neslaže sa mbo...svašta nešto. Moja je preporuka uzeti rabljeni i provjereni :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Onda je lakse kad vec mozes birati novu konfu samo izbjegavaj MBO sa marvellovim sata3 kontrolerom jer se ne voli sa SF2xxx kontrolerom.vertex 3 u raid0 i imaces garantrirano oko 800-900 MB/s u citanju

i oko 700-800 MB/s u zapisivanju.

dasHHa
17 godina

Ja preporučam ASUS matičnu, obavezno stavitit na nativne kontrolere dakle Intel, Marverl zaboraviti za SSD. Imam 2 Vertexa od 120GB pa znam, sve radi odlično čak sam probo stari 2.06 firmware.... za razliku od problema koje svi javljaju ako imaš dobre komponente nemaš problema ni sa starim driverima.

13 godina
protjeran
OCZ SSD Iskustva

kupio OCZ AgilitY 3 120 GB u listopadu, Protis, 1170 kn (tad je bio jako jeftin).

na njemu je bio 2.13 firmware i nikakvih problema s njim.

nakon mjesec dana sam napravio update (bez realne potrebe, no eto da budem na najnovijem) na 2.15 i do danas sve OK, ni jedan Bsod, ne dizanja iz hibernacije i slicne nevolje za koje se netko svojski potrudio da prosiri pricu i da oblati ovaj dobar SSD.

max brzine preko 500 i citanje i pisanje.

chipset Z68  

slika;

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 13:44 (Budokai).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva

Kako radi OCZ Vertex 2 60GB i Intel H61 chipset ?

0 0 hvala 0
17 godina
dasHHa kaže...
NEW_MAN kaže...

Onda je lakse kad vec mozes birati novu konfu samo izbjegavaj MBO sa marvellovim sata3 kontrolerom jer se ne voli sa SF2xxx kontrolerom.vertex 3 u raid0 i imaces garantrirano oko 800-900 MB/s u citanju

i oko 700-800 MB/s u zapisivanju.

Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 sam mislil kupit.

17 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva

Newman koliko vidim ne bi trebalo biti problema sa tom plocom.Jedino pri kupovini ploce provjeri dali ima SATA3 kablove u kutiji jer samo sa njima ce vertex izvuci max brzine.Ona 2 siva SATA_6 i SATA_7 porta su od intelovog cipseta dok su ostali,crni marvellovi.Na te sive spoji vertexe u raid0.Javi nam rezultate {#}

EDT: obavezno flashni poslednje FW za plocu i vertexa prije svjeze instalacije windowsa.

prati upute oko instalacije sa oczforuma: SSD ABC Guide

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 20:37 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jughead kaže...

Radi poput zmaja-nema znacajnijih problema: brzine  -34nm do 270MB/s writte i do 280MB/s read

-25nm do 265 MB/s writte i do 280MB/s read

dasHHa
17 godina
dasHHa kaže...

Newman koliko vidim ne bi trebalo biti problema sa tom plocom.Jedino pri kupovini ploce provjeri dali ima SATA3 kablove u kutiji jer samo sa njima ce vertex izvuci max brzine.Ona 2 siva SATA_6 i SATA_7 porta su od intelovog cipseta dok su ostali,crni marvellovi.Na te sive spoji vertexe u raid0.Javi nam rezultate {#}

EDT: obavezno flashni poslednje FW za plocu i vertexa prije svjeze instalacije windowsa.

prati upute oko instalacije sa oczforuma: SSD ABC Guide

Kupovinu planiram kroz mjesec i pola tak da trebam cekat.

14 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
Jughead kaže...

Radi poput zmaja-nema znacajnijih problema: brzine  -34nm do 270MB/s writte i do 280MB/s read

-25nm do 265 MB/s writte i do 280MB/s read

koji bench radis,atto ili as ssd

17 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva

Brzine su ovde a ja imam colossus lt koji je u biti vertex 2x60GB slozen u raid0.Ove godine planiram i ja upgrade.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 21:47 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Ovih dana sam dosao do nekih para i nakon proslogodisnje obnove kompa namjeravam kupiti jos SSD do nekih 1000 kn i zavrsiti s tom pricom. Ali citajuci ovdje vasa iskustva malo ste me trznuli po pitanju maticne i kontrolera. Naravno da imam ASRock 770 Extreme3 sa Marvell kontrolerom za koji vi kazete da nije pozeljan. Da li sa svim SSD-ima sa OCZ, SandForce? ... Nisam po tom pitanju bas u tijeku. Gledajuci cjenik u Linksu ova cetiri su mi u igri: 

Mach Extreme MX-DS Fusion

Mushkin Chronos

OCZ Solid 3 i

OCZ Vertex 3

Sta mislite vi da bi bilo najpametnije?

Thanx unaprijed :)

17 godina
neaktivan
Eld kaže...

Ovih dana sam dosao do nekih para i nakon proslogodisnje obnove kompa namjeravam kupiti jos SSD do nekih 1000 kn i zavrsiti s tom pricom. Ali citajuci ovdje vasa iskustva malo ste me trznuli po pitanju maticne i kontrolera. Naravno da imam ASRock 770 Extreme3 sa Marvell kontrolerom za koji vi kazete da nije pozeljan. Da li sa svim SSD-ima sa OCZ, SandForce? ... Nisam po tom pitanju bas u tijeku. Gledajuci cjenik u Linksu ova cetiri su mi u igri: 

Mach Extreme MX-DS Fusion

Mushkin Chronos

OCZ Solid 3 i

OCZ Vertex 3

Sta mislite vi da bi bilo najpametnije?

Thanx unaprijed :)

Da to je zloglasni Marvell SE9123 koji ima samo jednu pcie liniju rezerviranu za sebe i zbog toga mu je propusnost ogranicena na 450 MB/s :/

1. kupi add on SATA3 karticu(NEC ili LSI kontroler samo da nije marvellov)

ili

2. kupi 2xvertex 2 od 60GB i stavi ih u raid0 na SATA2 southbridge portove(dobit ces brzine na razini sata 3 kontrolera).

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 12:58 (dasHHa).
13 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva
Ljudi molim pomoć i plizz nemojte me popljuvati jel sam za ove stvari njub koji ovo radi prvi puta....čitam sada i čitam i čitam i skužim da ništa ne kužim...kupio sam SSD OCZ AGILITY 3 60 GB i zanima me kako da vidim koji firmvare je na njemu....sada još koristim stari HDD a ssd je tek izvađen iz kutije...dali da ovaj samo spojim i onda stavim firvare, kako da vidim koji je na njemu...dali treba prvo staviti Win pa onda firmvare illi što?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dasHHa kaže...

Da to je zloglasni Marvell SE9123 koji ima samo jednu pcie liniju rezerviranu za sebe i zbog toga mu je propusnost ogranicena na 450 MB/s :/

ili

2. kupi 2xvertex 2 od 60GB i stavi ih u raid0 na SATA2 southbridge portove(dobit ces brzine na razini sata 3 kontrolera).

moja je ploca http://www.asus.rs/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PRO/#specifications

s Marvell controlerom 6Gb/s a pogledaj gore, brzine mi bez problema idu preko 500, maks 550 po deklaraciji.

ili to nije taj Marvell {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
17 godina
neaktivan
zmegati kaže...
Ljudi molim pomoć i plizz nemojte me popljuvati jel sam za ove stvari njub koji ovo radi prvi puta....čitam sada i čitam i čitam i skužim da ništa ne kužim...kupio sam SSD OCZ AGILITY 3 60 GB i zanima me kako da vidim koji firmvare je na njemu....sada još koristim stari HDD a ssd je tek izvađen iz kutije...dali da ovaj samo spojim i onda stavim firvare, kako da vidim koji je na njemu...dali treba prvo staviti Win pa onda firmvare illi što?

Nece te nitko pljuvati tu jer kupovina SSD nije isto sto i kupovina svjezih jaja {#} 

FW provjera:  Device manager>>>>disk drives>>OCZ agility desni klik na properties>>tab details>>na padajuci izbornik pod property odabery hardware lds>> sa desne strane pise FW 1.000 ili koji ti je vec.

Poslednja dostupna verzija FW za agility 3 je v.2.15

mogu ti naljepit link na oczforum kako da flashas firmware ili ti mogu ja pomoci...malo je tricky jer ti treba bootabilni cd ili usb flash,linux tool i sve ovisi dalje koji FW je trenutno na tvom ssd.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 13:32 (dasHHa).
17 godina
neaktivan
Budokai kaže...
dasHHa kaže...

ili

moja je ploca http://www.asus.rs/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PRO/#specifications

s Marvell controlerom 6Gb/s a pogledaj gore, brzine mi bez problema idu preko 500, maks 550 po deklaraciji.

ili to nije taj Marvell {#}

To je intel z68 chipset:

-2 siva SATA3(z68)

-2 navy blue SATA3 (marvell)

siguran sam da je tvoj SSD spojen na onaj sivi port,intelov {#}

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 13:16 (dasHHa).
13 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva
Ok znači ja ga spojim ali na njega ne stavljam nikakve win...nego normalno uđem u win koji su na starom disku i onda pogledam koji mu je firmware ili?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva

da spoji ga sad odma na comp koji radi i nista ne radi sa njim samo provjeri koji je FW na njemu

P.s. nadalje da se topic ne siri na stotine postova editirat cu ti upute na jedan post.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 13:39 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dasHHa kaže...

To je intel z68 chipset:

-2 siva SATA3(z68)

znam da je Z68 chipset (njega sam i htio kupiti jer je noviji i bolji)

normalno jest i da je spojen na sivi port. ;)

no svejedno, pise da je kontroler Marvell 2x plavi, (Marvell je onda za 3Gb/s portove) a pod chipset 2x sivi !?

koja je razlika izmedju kontrolera i chipseta (u ovom slucaju) nista mi sad nije jasno ??

koji onda ja imam na chipsetu Z68 kontroler '

Intelov ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 13:46 (Budokai).
17 godina
neaktivan
Budokai kaže...
dasHHa kaže...

To je intel z68 chipset:

-2 siva SATA3(z68)

znam da je Z68 chipset (njega sam i htio kupiti jer je noviji i bolji)

normalno jest i da je spojen na sivi port. ;)

no svejedno, pise da je kontroler Marvell 2x plavi, a pod chipset 2x sivi !?

koja je razlika izmedju kontrolera i chipseta (u ovom slucaju) nista mi sad nije jasno ??

Intelov z68 chipset direktno i nativno podrzava puni SATA3 6 Gbps protokol dok marvellov ne jer je spojen na samo 1 pcie lejn(linija ili kako god na hrvatskom)i time je ogranicen na''pola''SATA3 brzine!

Taj visak od 2 lejna sto je ostalo na southbridgeu(z68 kontrolera)asus je iskoristio za 2 marvellova sata3 porta,a mogao je za bilo sta drugo:usb3.0 npr.

zbog toga su 3 razlicite boje sata konektora(sivi-z68 sata3,navy blue-marvell sata3,blue-z68 sata 2)

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 13:53 (dasHHa).
13 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva

dasHHa poslao sam ti PP da ne širimo po forumu

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zmegati kaže...

dasHHa poslao sam ti PP da ne širimo po forumu

odgovorio sam

dasHHa
17 godina
dasHHa kaže...

ili

Kupio sam Mach Extreme MX-DS Fusion 60 GB. Da, prema ATTO benchmarku marvell je usko grlo. Ali svejedno u odnosu na stari hard ovo je mlazni avion! Pa ce do daljnjeg ovako ostati dok ne zamijenim maticnu ili kupim SATA3 PCIe karticu.

Eto nije OCZ ali nije bas nikakvih problema ni sa ovim bilo. Ugradio, prabacio na AHCI, insalirao winse i to je to..

17 godina
neaktivan
OCZ SSD Iskustva

evo rezultata mog colossusa

OCZ colossus lt 120GB OCZ colossus lt 120GB
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 0:53 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice