Pozdrav!
Par puta mi se pojavila potreba umnožavanja 100+ CD/DVD i to sam uvijek dao vani raditi. Kako imam slicne planove za buducnost razmisljam da slozim komp i da to sam radim... Koliko vidim da postoje "kartice" u koje se upiknu sve przilice i citac za original i na vrlo jednostavan nacin pokrene kopiranje 1-na-5-ili-7-ili-??? kom. Takve "kartice" nisam nasao kod nas za kupiti iako mi se takvo rjesenje svidja...
Zato razmisljam o slaganju jednostavne konfe sa 1+5 przilica na Linux-u ili Win... Programi za przenje koji mogu multi prziti postoje i to nije problem. Brine me sto je s brzinom przenja npr. 5 diskova odjednom. Ako mi za DVD treba 10min, koliko mi treba za 5 DVD (naravno mislim na sve identicne kopije, ne da svaki przi svoje podatke)? Vjerojatno nesto vise, ali koliko? Negdje sam vidio da je netko rekao da mu dvije przilice prze 2 DVD duplo sporije nego jedna jedan tako da na kraju nema nikakvu ustedu u vremenu...
Kakav proc/ram/hdd bi takav konfa trebala? Jel razlika ako kopiram direktno sa DVD DISKA na 5 przilica odjednom ili ako napravim ISO NA HDD pa njega przim na 5 przilica odjednom? Nemam ideju sto je zahtjevnije za komp...
Hvala na idejama i pomci!
Pozdrav