Mehanicki DVD Copy Protection

poruka: 26
|
čitano: 6.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Mislim da nisam fulao temu ako jesam oprostite. Evo o cemu se radi, danas tokom diskusije moj frend mi kaze da sa namjernim ostecenjem na DVD medij doticni se moze zastititi od kopiranja a pritom da se ne narusi reprodukcija.

Kaze da se stavlja ostecenje (sa iglom) na mjesto gde pocinje nanos za snimanje gledano od centra prema obodu, preciznije... tacno na mijesto gdje je laser poceo snimati sa iglom (ne busenje, vec ostecenje velicine tacke)

Da li je ovo urban mit ili istina? Nisam bas previse trazio ali sam naisao na ovo  i na ovo  Homemade DVD Copy Protection....simple but it works

Je li netko isprobao ovo?

██████████████████████

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mehanicki DVD Copy Protection

Ajde razmisli malo... kopiranje nije nista drugo nego citanje DVD-a, ucitavanje u memoriju te potom snimanje na disk (u slucaju DMI, ako nije ukljuceno onda dodaj i procesor jos tu negdje ako ces neki laicki dijagram raditi :) )  

Ako se CD/DVD ne moze kopirati, a niti jedan od rootkita s kernel accessom 0 nije instaliran i napravljen baš za taj CD ili DVD, onda se on ne moze ni citati...

Mislim da je to glupo unistavanje prvih sektora diska... Jer... sto mene prijeci da ja nesto kopiram?
Jedino program, posto DVD drive nema saznanja citam li ja samo DVD ili ga kopiram, a vjeruj mi u Windowsima i/ili ostalim OS-ovima nema ništa takvo po defaultu ugradjeno...

Cista logika...

EDIT:

Ovo sto napravis prilicno se lagano moze kopirati tako da preskocis gresku (vecinom par sektora zero fillas) i opet ti je sve kopirano... sto ti znaci ako imas 500 malih fajlova... samo onaj prvi se nece moci kopirati sve ostalo ce moci... Ovo vrijedi samo kod velikih fajlova i to pod uvjetom da taj netko tko ti zeli to kopirati nema baš nikakvo informaticko obrazovanje i da ce ga cyclic redundacy check zbuniti do bola...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 2:39 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Cista logika...

Je, i ja se to pitam ali zarn nisi procitao linkove?

I ja se danas cijeli dan "svadam" sa frendom oko ovoga

I ja isto tvrdim da nesto sto se moze procitati onda se i moze kopirati..ali on je uporan i kaze da takvi DVD-ovi fino idu u linijske playere a PC DVD drive ih jednostavno nece...

██████████████████████
17 godina
neaktivan
Evo napisao sam edit... :)

Objasnio sam ti kako i zasto sada :)
In Control
17 godina
neaktivan

E da.. i ja sam u zaru "borbe" zaboravio napisati da se radi od DVD Video diskovima...odnosno...zastiti doticnih

Mozda se osteti neki IFO ili BUP file?

██████████████████████
17 godina
neaktivan
Ma ne...

Osteti se prvih par sektora Video TS-a, sto linijski playeri preskoce, dok kod kompa taj check traje 20 sekundi...

ALI ako hoces kopirati mozes... Za Windowse trebas jedan od DVD recovery programa gdje samo prvih 10 - 15 sektora (ta mala tocka) zero fillas (gdje gubis mozda header i ostecenje prvog framea), te potom samo fix ili rebuild u nekom od programa za video...
Na linuxu je jos lakse kopirati posto mozes rabiti obicnu cp naredbu :)...

Inace ako pokusas ovako normalno kopirati reci ce ti cyclic redundancy check nesto nesto... i nece ti ici (znas isto kao kad zapravo ostetis DVD) :)

I opet do ovog se moze doci obicnom logikom :)
In Control
17 godina
neaktivan

I opet do ovog se moze doci obicnom logikom :)

Za logiku je zaduzen  logic  Cool 

Inace nakon podeze konverzacije i sumiranje ciljeva ovakvog postupka dosli smo (ja i moj frend) do konstatacije   da ovo sprecava obicne korisnike vulgaris da iskopiraju DVD Video medij.

Tacnije, ovo (zlo)upotrebljavaju snimatelji svadbe i raznih veselja da bi iscuclali jos koji novac za izradu kopija od "originala" a to naplacuju prilicno masno.

I usput, dobio sam takav, namerno ostecen, DVD medij da vidim u cemu je kvaka. "Ostecen" je bas onako kao sto sam napisao ...kada se kopira izbaci CRC32 ali problem nestaje, posto se radilo samo o jednoj tacki, kada zalepis neprozirnu naljepnicu na to mesto ...malo vecu od ostecenja i sve sljaka ..kao sto kazu englezi....like a charm

Sve to, kao sto ti kazes logikom...obicnom :)))

██████████████████████
16 godina
Lazarus Long kaže...
.

Inace nakon podeze konverzacije i sumiranje ciljeva ovakvog postupka dosli smo (ja i moj frend) do konstatacije   da ovo sprecava obicne korisnike vulgaris da iskopiraju DVD Video medij.

Tacnije, ovo (zlo)upotrebljavaju snimatelji svadbe i raznih veselja da bi iscuclali jos koji novac za izradu kopija od "originala" a to naplacuju prilicno masno.

I usput, dobio sam takav, namerno ostecen, DVD medij da vidim u cemu je kvaka. "Ostecen" je bas onako kao sto sam napisao ...kada se kopira izbaci CRC32 ali problem nestaje, posto se radilo samo o jednoj tacki, kada zalepis neprozirnu naljepnicu na to mesto ...malo vecu od ostecenja i sve sljaka ..kao sto kazu englezi....like a charm

..

- nisam prije naletio na temu, skratio bi ti vrijeme.. upravo tako. - Za svadbe, prvih par blokova koje običan copy nemože proći, ali rip može.

To je dovoljna zaštita za 90% korisnika (jer nije nužno ni da imaju PC ili da znaju išta o tome...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Ovo radi samo ako se koristi Exato (X-acto) nož  XD

Čudno je da ga ne možeš naručiti s ovih stranica koje si našao...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Disk ima baš fizičko oštećenje na sebi?

Da nije strukturalna zaštita dvd-a tipa arccos?

Premda bi se u teoriji moglo nešto tako napraviti, poprilično je nezgodno pogoditi mjesto za oštetiti disk, a da radi. Pitanje je da li je otp ili ptp, gdje završava lead in, ima li meni-a ili nema, itd. Međutim, izripati dvd možeš i s crc errorom, pa odrežeš dio streama koji ne valja. A još bolje prilikom ripa preskočiš prvi ili prva dva chaptera koje majstor ionako preskače na play-u. Ali mislim da je to više urbani mit, a i nema te zaštite pogotovo ovakvog karaktera koja se ne može zaobići.

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Disk ima baš fizičko oštećenje na sebi?

Da, bas fizicko ostecenje velicine tacke. Nikakvih drugih zastita nije bilo

██████████████████████
16 godina
neaktivan

Zapravo, povlačim dio o urbanom mitu i da je teško odrediti mjesto gdje oštetiti disk. A obzirom na cijenu medija, nije teško probati..

Cijela priča je da se ubaci blank chapter filma kojeg će se pri playu preskakati i napravi oštećenje upravo na tom mjestu. I stvar funkcionira. Napravio sam oštećenje na 23 mm od ruba diska (centar), što je ispalo na cca 12 min filma na dvd-u bez meni-a. Znači da sam ubacio 20 min blank klipa, točno bi pogodio u pravo mjesto. U playeru normalno radi. S dva tri pokušaja i malo matematike, dalo bi se relativno precizno odrediti gdje oštetiti disk.

mythbusters: confirmed :o)

crc error prilikom ripa crc error prilikom ripa
oštećenje oštećenje
17 godina
neaktivan
Pa to ti je sve lagano srediti...

Nitko nije rekao da se ne uspije, nego se prilicno lagano kopira i tako... Imas par nacina...
In Control
16 godina
neaktivan

Ma, naravno da se lako zaobiđe zaštita tko zna, ali morao sam probati..

17 godina
neaktivan
bed kaže...

A jesi li probao zaobici ovo sa leplenjem (malene) neprozirne etikete pa da pokusas ripati? Kako sve ovo (pomocu programa) zaobici?

██████████████████████
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
bed kaže...

A jesi li probao zaobici ovo sa leplenjem (malene) neprozirne etikete pa da pokusas ripati? Kako sve ovo (pomocu programa) zaobici?

Stavis kod ripanja (znam da neki imaju sigurno) da samo preskace greske (on ce tu zero fillati), ili s nekim cd - dvd recovery jednostavno zero fillas te sektore i gotovo...

In Control
17 godina
neaktivan
Pa to ti je sve lagano srediti...

Lagano je za geekove ali kada dode obican korisnik, upali Nero Express (ili sta vec) klikne na Copy DVD...dobije gresku.

O tome ja pricam, znaci da ponovim...nije da je ovo najnaprednija zasita koja se ne moze zaobici vec u pitanju je zarada nad neiskusnim korisnicima...u ovom slucaju kamerman snimi, masterira i da vam DVD koji "ne mozete" kopirati vec morate zvati njega i narucivati jos kopija uz naravno ekstra troskove

██████████████████████
16 godina
Lazarus Long kaže...
bed kaže...

-to ovisi koja strana diska je oštećena, ako je druga-reflektivna strana, onda je ponekad dovoljno flomasterom 'zatamniti'... ako je doljnja strana s podatcima onda je jedino uz CRC rekonstrukciju nešto moguće, više pitanje 'sreće' ...

-ljepljenje trake treba izbjegavati jer može doći do vibracija, kao na kotaču.

16 godina
neaktivan

Naljepnica - 0 bodova.

Flomaster - 100 bodova.

Ma nevjerojatno ihush, rekao bi ti da kenjaš da nisam sam probao. Evo ripam dvd pa me baš zanima šta je napravio na tom dijelu. Šaljem report..

16 godina
bed kaže...

Naljepnica - 0 bodova.

Flomaster - 100 bodova.

Ma nevjerojatno ihush, rekao bi ti da kenjaš da nisam sam probao. Evo ripam dvd pa me baš zanima šta je napravio na tom dijelu. Šaljem report..

Smijeh ... nekolicina frendova se bavi videom (i svadbama...) -dalje znaš. RealLife iskustvo (mada na sistem ćorave koke..)

17 godina
neaktivan
Nama su maturalne snimke pokusali tako...

Ja sam jedini znao srediti :)
Pa sam svima kopirao...
In Control
16 godina
neaktivan

Ma ne mogu vjerovati, stavio bih jaja na panj da je to nemoguće.. :o)

Dakle, naljepnica ne funkcionira, ali je zato crni flomaster pun pogodak. Izripao sam film kao da oštećenja nije niti bilo - nevjerojatno. Čak ne mogu naći niti da izripani film preskače ili da fali koji frame. Niti je imao više pokušaja čitanja prilikom ripanja..

crna točka s donje strane crna točka s donje strane
15 godina

ja sam negdje čitao da original cd-i ima neku vrstu zaštite protiv grebanja,kad se jedan dio izgrebe cd player nekako nadoknadi te podatke ako je mala ogrebotina,ovo nisam izmislio pročitao sam na wikipediji,vjerovatno je slično i sa video dvd-om

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ja sam negdje čitao da original cd-i ima neku vrstu zaštite protiv grebanja,kad se jedan dio izgrebe cd player nekako nadoknadi te podatke ako je mala ogrebotina,ovo nisam izmislio pročitao sam na wikipediji,vjerovatno je slično i sa video dvd-om

Svaki DVD - CD drive ti ima error correction kojim moze popraviti manje greske... vece... tesko...

In Control
15 godina

piše da može nadoknaditi grešku do 12 milimetara ,ovo se odnosi na one stare od 74 minuta,pisalo je da su ovi cd-i od 80 minuta izgubili to svojstvo

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
Lazarus Long kaže...
  Lagano je za geekove ali kada dode obican korisnik, upali Nero Express (ili sta vec) klikne na Copy DVD...dobije gresku. 

Bah, za to možeš i CSS koristiti... ni to nero ne želi ripati.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice