Dakle, ovih dana namjeravam kupiti novi hard disk jer sadašnjih 160gb mi je odavno premalo. Novi hard namjeravam kupiti u Linksu jer su mi udaljeni 'dva koraka', a i osoblje im je jako ljubazno. Namjeravao sam kupiti Samsung SpinPoint F1 500gb zbog kako čujem vrlo dobrih osobina (ali i cijene od 499kn). I nakon malo više švrljanja po cijeniku Linksa, uočio sam Samsung SpinPoint F1 od 640gb po cijeni od 539kn!! Dakle, 140gb više, a skuplji je samo 40kn. To me moram priznati, zbunilo, te sam odlučio da savjet potražim na forumu. Kako razlika u cijeni može biti tako malena, a razlika u kapacitetu tako osjetna? Da li mi se onda više isplati uzetu ovaj od 640gb?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onda? Nitko ne želi pomoći...
Pa vise se isplati uzet ovaj do 640gb. Razlika ti je ista i kod WD-a.
Pa vise se isplati uzet ovaj do 640gb. Razlika ti je ista i kod WD-a.
Edit: slucajno sam dva puta stisnuo pošalji, pa nek moderator izbrise jedan post
prema karakteristikama su isti, ja imam ovog 2-og i sve radi savrseno, tih,brz, i to.. a evo vidim ima i od 750 nesto skuplji... sta vise to bolje!, 7200 su mu okretaji,to je najbitnije
E commander Rikeru slobodno uzmi Spinpoint 640 GB, čuo sam da su odlučni i pouzdani diskovi, a i nisu preskupi.
Ok. Hvala. Da preskupi? Skoro su badava...
Diskovi su danas vrlo jeftini. Ja sam nedavno kupio HDD od 250GB jer mi je i 160GB bilo sasvim dovoljno, no kako je mala razlika u cijeni uzeo sam od 250GB.
Sasmung je OK, ali ja bih radije uzeo WD 640GB koji dođe oko 500kn a ima 16MB cache i 7200 o/m (mislim da taj samsung ima 8MB cachea???).
Ne,ne. Ima 16mb.